پشت سر گذاشتن بحران پیری جمعیت با جلوگیری از نیمی از سقط جنین در کشور

بانکی پور با اشاره به آمار هزار تا دو هزار سقط جنین در کشور گفت: تنها با جلوگیری از نیمی از سقط جنین در کشور می توانیم بحران پیری جمعیت را پشت سر بگذاریم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محسن قائمی نسب، قائم مقام ساترا در نشست خبری با اصحاب رسانه و افتتاح رسمی شبکه ایران جوان و برنامه های بنیاد 15 خرداد در حوزه جوانی جمعیت گفت: تمام طرح های جوانی جمعیت در اولویت قرار داد و ماموریت داریم که طرح هایی که متناسب با ارزش های ملی و مذهبی هستند، شناسایی و این طرح ها را با پیشنهادات، مشارکت و حتی خرید آنها حمایت کنیم. هر طرحی که در این هدف کمک کند، مورد حمایت مدیران قرار می گیرد.

 

امیرحسین بانکی پور، نماینده مجلس و رییس کمیسیون جوانی جمعیت و نماینده مردم اصفهان در ادامه این نشست گفت: یکی از نعمت های خدادادی که قدر آن را نمی دانیم، نعمت جوانی جمعیت است و چون قدر آن را نداریم شاهد بیکاری برخی جوانان و همچنین استفاده نکردن از آنها در جایگاه های خودشان هستیم و حتی برخی از استعدادهای آنها زمین مانده و یا اقدام به مهاجرت می کنند.

 

نماینده مردم اصفهان ادامه داد: طبق پیش بینی های انجام شده اگر تغییر رفتاری سیاست ها و رویکردها ایجاد نشود و بیدار نشویم، شاهد از دست رفتن جوانی جمعیت و بحران پیری جمعیت خواهیم بود که این بحران بزرگترین ابر بحران ایران است. بقیه بحران ها گذشته طی 30 سال به حال عادی باز می گردند اما وقتی جامعه ای پیر می شود تا 150 سال از این سیاهچال بیرون نمی آید و مسایل زیادی را در موضوعات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی امنیت بر جای می گذارد و طولانی شدن این پروسه موجب می شود این سرزمین جایگاه حاکمیتی خود را از دست بدهد.

 

وی یادآور شد: جوانی جمعیت امانتی است که بالندگی خود را حفظ کرده و به خاطر غفلت ما از دست می رود و به بحران پیری جمعیت تبدیل می شود. برای پیشگیری از این بحران پنج سال بیشتر فرصت نداریم و باید الگوی ازدواج و فرزندآوری تغییر معنادار پیدا کند.

 

بانکی پور یادآور شد: قانون جوانی جمعیت 21 مانع جوانی جمعیت را هدف قرار داده و برای آن قوانین و راهکارهایی در نظر گرفته که بخش زیادی از این راهکارها در حوزه فرهنگ سازی است. در همین زمینه 10 درصد از تولیدات صدا و سیما باید به موضوع جوانی جمعیت و رشد آن اختصاص داده شود که در بحث فرهنگ سازی باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه بسیاری از مردم از حقوق خود در قانون جوانی جمعیت اطلاع ندارند، گفت: در این قانون حقوق زیادی برای اقشار مختلف مردم و مادران در نظر گرفته شده است که بسیاری از مردم از این حقوق بی اطلاع هستند. شبکه تلویزیونی ایران جوان می تواند محور این فرهنگ سازی باشد و در این زمینه اطلاع رسانی دقیق از حقوق و قوانین جوانی جمعیت ارایه دهد.

 

وی اظهار داشت: در این قانون 40 حق برای مادران شاغل و خانه دار در نظر گرفته شده که اطلاع رسانی در این زمینه نیازمند محورهای فرهنگ سازی است. همچنین مطالبه گری از مسئولان یکی دیگر از مباحث مورد توجه در جوانی جمعیت است که در حال حاضر تنها 30 درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده و 70 درصد آن در حوزه مطالبه گری بر زمین مانده است.

 

وی یادآور شد: موضوع مطالبه گری از مباحث مهمی است که با پیگیری رسانه موجب تحقق اهداف زمین مانده این قانون می شود. حمایت از گروه های مردمی پیشتاز که فعالیت زیادی را در حوزه جوانی جمعیت اجرا می کنند از دیگر رویکردهای این امر است.

 

وی با اشاره به موضوع سقط جنین به عنوان یکی از بحران امروز در جامعه مدرن تصریح کرد: جنین های سقط شده در سال قبل چندین برابر جنین های کشته شده در دوران کرونا هستند که این موضوع موجب تامل است و اصلی ترین علت سقط جنین شی انگاری جنین است که مادر با این تفکر آن را از خود دور می کند در صورتی که جنین حقوقی دارد و باید بر محور رسانه ها از آن دفاع کرد.

 

وی گفت: وحشی ترین جنایات علیه جنین شکل می گیرد و رسانه ها باید طلایه دار حقوق جنین باشند زیرا جنین زبانی برای دفاع از حقوق خود ندارد. اگر تنها از نیمی از سقط ها جلوگیری کنیم، بحران پیری جمعیت را پشت سر می گذاریم که ریشه اصلی آن نوعی شی انگاری از سوی مادران است.

 

وی با اشاره به مباحث مهم فرهنگ سازی در حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت گفت: به تصویر کشیدن لذت زندگی از خانواده هایی که فرزندان بیشتری دارند یکی از مباحث مهمی است که می تواند در جوانی جمعیت موثر باشد. در 30 سال گذشته این فرهنگ به صورت عمیق از بین رفته و تنها با تبلیغ فرزند کمتر زندگی بهتر نگرانی مادران و خانواده ها نسبت به فرزندآوری بیشتر شده و مادران نگران هستند که آیا از عهده اداره 3 یا 4 فرزند برمی آیند یا خیر.

 

رییس کمیسیون جوانی جمعیت با اشاره به مخاطرات بحران پیری جمعیت در کشور یادآور شد: ایران 1425 را با بحران پیری جمعیت نشان دهید. رسانه ها می توانند با به تصویر کشیدن این جامعه نمایش دهند که بیمارستان ها گنجایش پذیرش کهنسالان را برای مداوا و نگهداری ندارند زیرا درمان کهنسالان هزینه زیادی را تحمیل می کند یعنی تمام کسانی که روزی بیمارستان ساختند، نمی توانند مورد مداوا و یا نگهداری قرار بگیرند و به سخنی دیگر باید بگوییم تمام کسانی که روزی مدرسه برای تعلیم و تربیت ساخته اند، مدارس آنها تبدیل به مراکز نگهداری از سالمندان می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: مطالعات دقیق صورت گرفته در کشور نشان می دهد که روزانه هزار تا دو هزار سقط جنین انجام می شود که هفت درصد خارج از خانواده و 93 درصد داخل خانواده است اما باید بگوییم با تمام معضلات و مشکلات تشکیل خانواده در کشور هنوز خانواده فرو نپاشیده و باید خانواده طبق قانون اساسی محور تمام اقدامات و امور در کشور باشد.

 

وی با اشاره به سیاست های نادرست صدا و سیما در ارایه برنامه ها، سریال ها، فیلم ها و سریال های خانگی اظهار کرد: تمام سریال هایی که در تلویزیون و سینما نمایش داده می شود، تک فرزند یا دو فرزند هستند و یا خبری از فرزند در این سریال نیست و هیچ سریالی با خانواده سه فرزندی یا چهار فرزندی نمایش داده نمی شود.

 

وی با اشاره به برخی از سیاست های مجلس شورای اسلامی در ارایه تسهیلات فرزندآوری اظهار کرد: با ارایه تسهیلات فرزندآوری از جمله اهدای زمین، تامین هزینه ناباروری، طرح خودروی مادران، زمینه رفع برخی از موانع فرزندآوری ایجاد شد. در سال گذشته 820 هزار نفر تسهیلات فرزندآوری و 100 هزار مادر تسهیلات خودرو دریافت کردند و در حوزه ازدواج نیز قریب به یک میلیون و 400 هزار نفر تسهیلات ازدواج جدید دریافت کردند. در موضوع خودرو نیز 300 هزار میلیارد تومان به مادران کمک کردیم.

 

وی گفت: در موضوع اهدای زمین نیز 200 متر زمین به پدر و مادر به طور مساوی اهدا می شود که این زمین ها در روستا یا شهر پدر و مادر و یا شهرک ها اهدا می شود. همچنین 9 ماه مرخصی برای مادران، حذف شیفت شب برای مادران و استفاده از دورکاری بعد از ماه برای مادران اجرا می شود.

 

وی گفت: در سال گذشته 20 آیین نامه در حوزه جوانی جمعیت تصویب و اجرا شده است و در مجموع نمره خوبی به دولت در اجرای جوانی جمعیت نسبت به سایر قوانین می دهیم.

 

 

کد خبر 1267015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha