به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، حسنعلی فولادی -معاون صنایع دستی اداره کل میراثفرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی- امروز(۱۸ خرداد) در جمع خبرنگاران از صادرات ۵۰۰ هزار دلاری صنایع دستی استان طی یک سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: از این میزان صادرات ۱۱۵ هزار دلار به صورت گمرکی و بیش از۴۰۰ هزار دلار هم به صورت چمدانی بوده است.
وی با اشاره به هفت هزار و ۵۰۰ صنعتگر شناخته شده و دارای شناسنامه در استان خراسان جنوبی، افزود: این تعداد صنعتگر در ۸۵ رشته صنایع دستی فعالیت دارند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی یادآور شد: در استان ۱۲۰ رشته قابل توسعه شناسایی شده است که در ۲۵ رشته به صورت مستمر صنعتگران فعال هستند.
وی با اشاره به این مهم که در استان ۱۱ مرکز آموزش صنایع دستی در ۱۱ شهرستان بهصورت مستمر و سالانه در رشتههای مزیتدار فعالیت دارند، ظرفیت آموزش را بهطور متوسط سالیانه هزار تا ۱۵۰۰ نفر اعلام کرد که با همکاری مربیان مجوزدار در رشتههای تخصصی و... برحسب مزیت هر شهرستان ها برگزار میشود.
به گفته وی در حوزه فروش با راهاندازی بازارچهها و نمایشگاههای صنعتی صنعتگران مورد حمایت قرار گرفتند و از سال گذشته تاکنون حدود ۸۰ نمایشگاه فصلی برگزار شده که رسالت ذاتی ادارهکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری می باشد و در قالب بستر بازاریابی صنایع دستی در خدمت صنعتگران هستیم.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان جنوبی با اشاره به این مهم که ۱۹ بازارچه دائم صنایع دستی در دستور کار است، گفت: ۵ بازارچه در بیرجند و ۲ بازارچه در سرایان و طبس تکمیل شدهاست و پنج بازارچه صنایع دستی نیز در حال در استان در حال تکمیل و مابقی نیز در حال طراحی و اقدام میباشد.
فولادی با بیان اینکه صنعتگران در زمینه بیمه، اعطای تسهیلات و بسته حمایتی تعرفه ای مورد حمایت قرار می گیرند، افزود: امتیاز آب برق گاز و ... و مصارف ماهانه همه کارگاهها در قالب تعرفه صنعتی محاسبه میشود که به نوعی در قالب حمایت دولتی است.
وی در خصوص بیمه صنعتگران گفت: در استان تا امروز بیشاز سه هزار و 500 نفر تحت پوشش تأمین اجتماعی و بیمه روستایی و عشایری قرار گرفتهاند.
وی از دیگر حمایتهای صورتگرفته به اعطای تسهیلات به صنعتگران اشاره کرد و افزود: طی یکسال گذشته بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات در سرفصلهای تبصره ۱۶ کمک فنی و اعتباری، مشاغل خانگی و ....به صنعتگران استان اعطا شدهاست.
معاون صنایع دستی اداره کل میراثفرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از دیگر اقدامات به صدور ۲۱۸ مجوز در حوزه مشاغل خانگی مستقل و ۹۷ مجوز در حوزه مشاغل خانگی و پشتیبان در یکسال گذشته اشاره کرد و گفت: بههمین میزان نیز تسهیلات مشاغل و پشتیبان صنعتگران اعطا شدهاست.
وی برگزاری پنجمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی با حضور ۲۷ استان طی یکسال گذشته را از دیگر اقدامات اعلام کرده و افزود: در این مدت ۴ تفاهم نامه با ادارات بهزیستی، کمیته امداد، زندان و بسیج سازندگی منعقد شده و طی یک سال گذشته ۲۶۰ نفر از زندانیان استان در حوزه صنایع دستی آموزش لازم را فراگرفتند.
فولادی یادآور شد: طی یکسال گذشته ۱۶۰ نفر از صنعتگران بهمنظور بیمه تأمین اجتماعی معرفی شدند که امید است این مهم محقق محقق شود.
وی با اشاره به قرار گرفتن در آستانه هفته صنایع دستی از اقدامات و برنامههای این هفته به برگزاری میز خدمت در ۱۱ شهریتان استان در روز جمعه، برپایی دومین نمایشگاه تولیدات صنایع دستی شرق استان در سربیشه، برگزاری مراسم کلنگ زنی پروژه دبیرخانه روستایی جهانی توبافی خراساد، افتتاح کارگاه حوله بافی در اسلامیه، برگزاری صنایع برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در باغ اکبریه بیرجند، افتتاح کارگاه تراش سنگ قیمتی در سرایان و زیرکوه، برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و سوغات محلی در نهبندان، افتتاح کارگاه حوله بافی در روستای حاجیآباد، برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت زنان در بشرویه، برگزاری هفت شب بازار در استان بهصورت تخصصی در بحث صنایع دستی، برگزاری نشست بررسی چالش جوانان هنرمند در حوزه صنایع دستی، تجلیل از پیشکسوتان و هنرمندان و ... اشاره کرد.
به گفته وی در هفته صنایع دستی از ۲۵ پیشکسوت و تولیدکننده صنایع دستی برتر استان تجلیل میشود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراثفرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی برگزاری مسابقات مسابقه تولید زنده قلمزنی در طبس، برپایی کارگاه آسیبشناسی تعاونیهای صنایع دستی در درمیان، برگزاری 70 دوره آموزشی در هفته صنایع دستی، برگزاری ششمین نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در قاین و... را از دیگر اقدامات و برنامههای این هفته برشمرد.
نظر شما