پیشگامی ملایر در راستای طرح  کاشت یک میلیارد درخت در کشور

زنگنه گفت: در راستای طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور امسال در نهالستان ملایر حدود یک میلیون و ۸۰۰هزار اصله نهال تولید می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان از شهرستان ملایر در خنکای صبحگاهی از لابلای درختان زیبای چنار و باغات انگور  به دور از هیاهوی  شلوغی شهردر 6 کیلومتری ملایر  نهالستانی واقع شده که سالانه بیش از یک میلیون نهال در آن تولید می‌شود.

نهالستان قدس ملایر با وسعتی با بیش از 20 هکتاراز سال 1366 فعال است و انواع نهال های جنگلی پهن برگ و سوزنی برگ در آن تولید می شود..

صبح امروز اصحاب رسانه ملایر در یک تور رسانه ای میهمان مسئولان منابع طبیعی ملایر برای بازدید از نهالستان قدس بودند. 

در این تور رسانه های خبرنگاران از قسمت های مختلف نهالستان قدس که به عنوان بزرگترین تولید کنده نهال استان همدان است بازدید داشته و در جریان روند تولیدات نهال در این نهالستان قرار گرفتند. جواد زنگنه  در حاشیه این بازدید  گفت: در راستای تاکیدات رهبری برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد  درخت و مردمی بودن این طرح  شهرستان ملایر نیز دست به کار شده که در اجرای این طرح پیشگام باشد

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایرافزود: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت قرار است طی ۴ سال یک میلیارد اصله نهال در کشور کاشته شود وایران متعهد شده است سالی ۲۵۰ میلیون اصله نهال و در مجموع چهار سال، ۱ میلیارد درخت بکارد.

وی با بیان اینکه سهم استان همدان از تولید 250 میلیون اصله نهال طی امسال، سه میلیون اصله نهال است افزود: برای موفقیت طرح همراهی دستگاه های دولتی، اهالی رسانه، تشکل های مردمی و همه مردم برای اجرای این طرح  هستیم.

 

زنگنه  گفت یک میلیون و 600 تا یک میلیون و 800 هزار اصله (بیش از 60 درصد) از این تعداد تا پایان سال در نهالستان قدس ملایر تولید خواهد شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملایر افزود: در راستای اجرای این طرح تاکنون 6 خَیر در شهرستان ملایر نسبت به تولید نهال اعلام آمادگی کردند.

 وی با بیان اینکه نهال های تولید شده در نهالستان قدس ملایر بصورت رایگان توزیع می شود،نهالستان با هدف برداشتن فشار از جنگل های شمال و زاگرس و حفظ و گسترش منابع طبیعی، گونه های مختلف نهال هایی که با شرایط اقلیمی منطقه ما سازگاری دارند، تولید می کند.

وی با اشاره به مساحت 20 هکتاری نهالستان قدس ملایر بیان کرد: این نهالستان دارای نهال های گلدانی یک و دوساله و کشت های زمینی است وتا پایان امسال یک میلیون و 600 تا یک میلیون و 800 هزار اصله نهال در این نهالستان تولید خواهد شد.

زنگنه اضافه کرد: در حال حاضر 270 هزار اصله نهال بصورت گلدانی در فضایی به مساحت 7000 متر مربع از این نهالستان در حال تولید است که شامل گونه هایی از جمله گز، داغداغان، بلوط ایرانی(بلوط زاگرس)، لیلکی، شیرخشت، آلبالو وحشی، بنه (پسته وحشی)، صنوبر، سپیدار، سنجد، بلوط، افرا، کاج تهران، سرو نقره ای، سیاه تلو، ارژن، بادام شیرین، گلابی جنگلی، بادامک، توت و اقاقیا است.

وی تصریح کرد: در این نهالستان گونه های مناسب رشد در اقلیم منطقه همدان و سازگار از نظر اکولوژیکی تولید می شود و بهترین زمان برای کشت این نهال ها از آبان تا اسفند ماه است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری ملایر با بیان اینکه  این نهالستان علاوه بر تامین نیاز استان، بخشی از نیاز استان های لرستان، کرمانشاه و کردستان که از نظر اقلیمی شرایط نزدیکی به استان همدان دارند را تامین می کند گفت: بخشی از نهال های تولیدی نهالستان برای اجرای پروژه های جنگل کاری مورد استفاده قرار می گیرد.

محمد یار محمدی نیز با بیان اینکه منابع طبیعی، یکی از ارکان هر جامعه ای است که باید حفظ شود و اگر حفظ نشود، بخش تجدیدناپذیر آن قابل جبران نیست گفت: خطرات  مختلفی چون زلزله، سیل و فرسایش خاک  منابع  طبیعی را تهدید می‌کند که  یکی از مهم ترین خطرات آتش سوزی است و سالانه حجم زیادی از مراتع در اثر آتش سوزی از بین می رود.

 آنش سوزی مهمترین تهدید منابع طبیعی

 

مسئول پاسگاه وِیژه حفاظتی منابع طبیعی ملایر با بیان اینکه آتش سوزی بصورت عمدی یا غیر عمدی ایجاد می شود، افزود: آتش زدن زمین کشاورزی پس از کشت توسط کشاورز یا آتش زدن اطراف باغ توسط باغدار با هدف جلوگیری از چرای دام در آن محل از جمله موارد آتش سوزی عمدی است.

وی ادامه داد: آتش سوزی های غیر عمدی به دلایلی از جمله رها سازی بطری های پلاستیکی یا شیشه ای در طبیعت که مانند ذره بین عمل کرده و سبب آتش سوزی می شود و یا روشن کردن آتش در طبیعت هنگام گردش و تفریح و خاموش نکردن آن، ایجاد می شود.

یارمحمدی  تصریح کرد: تا سال 13۹۸ آتش سوزی مراتع در شهرستان ملایر سیر صعودی داشته بطوری که ۱۰۱ هکتار از اراضی ملی شهرستان در سال 1398 دچار آتش سوزی شدند.

وی بیان کرد: سال گذشته این آمار به دو هکتار رسید و این نشان می دهد آموزش ها در این زمینه بی تاثیر نبوده است.

یارمحمدی با اشاره به اینکه حفاظت از منابع طبیعی باید به  به کودکان و دانش آموزان  آموزش داده شود گفت: اگر آموزش حفاظت از منابع طبیعی را از کودکی آغاز کنیم تبدیل به یک فرهنگ خواهد شد.

وی افزود: در این راستا سال گذشته آموزش روزانه 2500 دانش آموز انجام شده است.

 

کد خبر 1273085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha