به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، کتاب «امت و امامت» نوشتاری از دکتر علی شریعتی است. وی از رهگذر این گفتار که به بررسی جامعه شناختی اصل امامت شیعی می پردازد، نظام سیاسی و حکومتی ایده آل خود و نوع تعامل جامعه اسلامی (امت) را با حاکم اسلامی (امام) بررسی می کند. در این گفتار به نقد و تخطئه دموکراسی غربی پرداخته می شود و این نظام سیاسی حاصل سودجویی های تجار اروپایی و استعمارگران معرفی می شود.
گفتار «انتظار مذهب اعتراض » نیز در حسینیه ارشاد ایراد شده است که در آن ضمن بررسی تفسیر تعالی بخش و تفسیر منحط کننده انتظار، به بررسی نظام سیاسی مطلوب در زمان غیبت امام مهدی (عج) پرداخته می شود که همان ولایت فقیهی است که توسط خبرگان منتخب مردم برگزیده می شود و مأمور است تا حکومت را برای تعالی بخشیدن جامعه بر اساس مکتب ـ و نه طبق خواسته ها و امیال مردم ـ رهبری کند.
امت، امامت، سعادت یا کمال، سیاست و پلتیک، خدمت یا اصلاح، رهبری و دیکتاتوری، تاریخ و تاریخ، پیوندها، من و ما، تعصب، برتر از همفکری، شکل امامت، پیشوایی، رهبری در امت، انتظار، رابطه امت و امان و تعیین امام از جمله فصل های این کتاب هستند.
برای مشاهده عکس در سایز واقعی کلیک کنید.
در بخشی از معرفی این کتاب می خوانیم: «در زمينه امت و امامت تاكنون بسيار بحث شده است. اما آنگونه كه بزرگان و علما در جهت سياسي، كلامي و فلسفي اين موضوع را به بحث كشيده اند آنرا صرفا يك پديده اعتقادي و ماورالطبيعي معرفي كرده اند. حال آنكه اين موضوع اگر صد در صد پديده اي انساني و اجتماعي نباشد برجسته ترين ويژگي آن مربوط به خصيصه اجتماعي انسان و زندگي وي برروي زمين است. آنچه كه دكتر علي شريعتي در اين كتاب بدان پرداخته، نگريستن به اين مسئله از اين جانب است. با كلمات و اصطلاحاتي كه شايد هرگز در اين باره نشنيده باشيد. در اين كتاب از زايه اجتماعي و جامعه شناختي به مسئله امت وامامت توجه شده است از دريچه تحقيق و علم، كتاب حاضر به تحقيق، جست و جو و انديشيدن دعوت مي كند. اين كتاب كتابي صرفا مذهبي نيست بلكه سرچشمه آن تحقيق و تفحص است. كتابي كه از ديدگاه علمي پايه و اساس امت و امامت را بيان مي كند.»
نظر شما