قصه‌گویی، انگیزه یادگیری کودکان را افزایش می‌دهد

مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان، گفت: روش قصه‌گویی، نقاشی و شعر انگیزه آموزش قرآن را در کودکان بیشتر می‌کند.

 پرویز ابراهیمی، مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان با بیان اینکه اگر در آموزش قرآن به کودک از شعر، نقاشی و قصه‌گویی استفاده شود موجب حضور و شرکت فعال کودکان در یادگیری می‌شود، به خبرنگار شبستان گفت: بهترین سن جهت آموزش مستقیم قرآن به کودکان سن هفت سالگی است.

 

وی، با اشاره به آیه 20 سوره مزمل، افزود: با توجه به اینکه کودکان زیر 11 سال هنوز دارای هوش انتزاعی نیستند بهتر است از روش‌های مناسب به‌ویژه شعر، نقاشی و قصه در زمینه آموزش قرآن به آنها استفاده شود.

 

وی اضافه کرد: برای علاقه‌مند کردن کودکان به قرآن باید شرایط مناسبی در خانواده را مهیا کنند تا کودکان با الگوپذیری بهینه و به‌ صورت غیرمستقیم از همان سنین اولیه با قرآن آشنا شوند.

 

وی اضافه کرد: والدین پس از آنکه علاقه‌مندی کودک خود به قرآن را مشاهده کردند باید با تقویت جنبه‌های مثبت علاقه آنان را در این زمینه گسترش دهند.

 

مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان، با اشاره به اینکه پیامبر اکرم(ص) سنین 7 تا 14 سال را دوران فرمانبرداری کودک فرموده اند، ادامه داد: حضرت علی(ع) نیز این دوران را سن اطلاعات بیان کرده است لذا نقش مربی و والدین در هدایت و ارائه الگوی مناسب به کودک بسیار حائز اهمیت است.

 

ابراهیمی اظهار داشت: چنانچه والدین و مربیان محیطی مناسب و جذاب را با شرایط یادگیری قرآن برای کودکان فراهم کنند آنها می‌‌توانند بیشترین توفیق را در یادگیری قرآن را داشته باشند.

 

وی تصریح کرد: استفاده از زبان هنر بهترین روش برای آموزش قرآن به کودکان است و بیان آموزه‌های دینی و قرآنی به زبان هنر روش مناسبی در ترغیت کودکان نسبت به یادگیری قرآن است.

 

مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان افزود: امروزه بسیاری از داستان‌های قرآنی به‌ صورت انیمیشن و کارتون برای کودکان تهیه شده است که استفاده از این روش بسیار سودمند بوده و شاهدیم که بسیاری کودکان با قصه پیامبران و ائمه‌اطهار(ع) به ‌خوبی آشنا هستند.

 

ابراهیمی، در رابطه با نکاتی که در ترجمه آیات قرآن برای کودک باید مدنظر اساتید و مترجمان قرار بگیرد، گفت: در ترجمه آیات قرآن نیاز است در درجه اول مخاطب و شرایط سنی وی مدنظر قرار بگیرد چرا که در هر رده سنی علایق مخاطبان متفاوت است.

 

وی افزود: برای خردسالان و کودکان نیاز است آیات قرآن با استفاده از یک سری زیبایی‌های هنری و تصویری ترجمه شود و در سنین کودکی اگر آموزش قرآن همراه با شعر و نقاشی باشد برای کودک مفید و اثربخش و در جهت یادگیری سریعتر وی مؤثر خواهد بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 127410

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha