داوران جشنواره ملی خوشنویسی غدیر معرفی شدند

داوران دهمین جشنواره ملی خوشنویسی غدیر از سوی اداره کل فرهنگو ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، استاد علی‌اشرف صندوق‌آبادی، استاد احمد عبدالرضایی، استاد محمدعلی فرزبود، استاد حسن تقی‌زاده‌کرمانی و استاد مجتبی ملک‌زاده داوری آثار در دهمین جشنواره ملی خوشنویسی غدیر را بر عهده دارند.

جشنواره ملی خوشنویسی غدیر پس از چند سال وقفه دوباره احیا شده و امسال همزمان با ایام  غدیر به میزبانی تبریز از پانزدهم تا بیست و دوم تیرماه جاری برگزار می‌شود.

این جشنواره به منظور بهره‌گیری از مفاهیم ارزشمند قرآن مجید و عرض ارادت به ساحت مقدس مولای متقیان، امیرمومنان حضرت علی(ع)، با حضور هنرمندان خوشنویس کشور برگزار شده و هدف از برگزاری جشنواره یاد شده  اشاعه و ترویج هنر قدسی خوشنویسی و فرهنگ اسلامی، گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری، ایجاد انگیزه و رقابت سازنده بین هنرمندان، ایجاد زمینه برای علاقه‌مندی جوانان به هنر و شناسایی و معرفی استعدادهای هنری است.

موضوعات جشنواره ملی خوشنویسی غدیر شامل آیات، احادیث، اشعار و مطالب با محوریت مولای متقیان و امیر مومنان حضرت علی(ع) و غدیر است.

براساس این گزارش استاد علی اشرف صندوق آبادی متولد ۱۳۳۹، در ایلام است. وی هنر خوشنویسی را زیر نظر اساتید برجسته خوشنویسی ایران نظیر عبدالله جواری، غلامحسین امیرخانی و یدالله کابلی خوانساری فرا گرفته‌است.

استاد صندوق آبادی دارای تحصیلات فوق لیسانس مدیریت بوده و ضمن داشتن گواهی نامه استادی انجمن خوشنویسان ایران، دکتری تخصصی درجه یک هنر را نیز داراست. نایب رئیسی انجمن خوشنویسان ایران، عضویت در شورای عالی این انجمن، بازرس شورای عالی خانه هنرمندان ایران، مؤسس و مدیر انجمن خوشنویسان ایلام، داوری جشنواره‌های مختلف بین‌المللی، ملی و منطقه ای از جمله سوابق وی است.

همچنین استاد احمد عبدالرضایی متولد 1338 در اراک است. وی لیسانس شیمی بوده و نگارش بیش از 5000 متر کتیبه برای اماکن مقدس از جمله فعالیتهای وی محسوب می‌‌‌‌شود. وی مدرس انجمن خوشنویسان در خطوط نستعلیق، ثلث و نسخ بوده و  دو دوره رئیس انجمن، چند دوره نماینده، ‫عضویت هیئت تشخیص درجه هنری و رتبه استادی در خطوط نستعلیق، ثلث و نسخ از دیگر فعالیت‌های هنری وی است.

استاد محمدعلی فرزبود نیز  متولد 1337 در تبریز است. وی دوران تحصیل را همراه با شروع فعالیت و آموزش خوشنویسی در یازده سالگی سپری کرد و از محضر زنده یاد ابراهیم بخت شکوهی و استاد رسام فیض برده تا آنجا که در تبریز استاد امیرخانی تعلیم وی را عهده دار شده و سپس در نزد استاد حسن هریسی کار را ادامه داد.

استاد محمد علی فرزبود به عنوان یک هنرمند مولف، تاکنون بیش از ۳۰ اثر مختلف را به رشته تحریر در آورده و فعالیت خالاقانه ایشان همچنان ادامه دارد. مضامین انتخابی استاد فرزبود، همواره دارای ارزش والای عرفانی و حماسی و اخلاقی بوده اند. وی در سالهای پرشمار فعالیت حرفه ای خود، هنرآموزان بسیاری را آموزش داده و تربیت ده‌ها فارغ‌التحصیل ممتاز و  فوق ممتاز خوشنویسی در کارنامه ایشان می درخشد.

انتخاب به عنوان چهره‌ی ماندگار در اولین همایش زنده‌نامان در سال ۸۷، انتخاب به عنوان محقق نمونه در سال ۸۰، انتخاب به عنوان معلم نمونه در سال ۸۴ و ۸۶ و انتخاب به عنوان بازنشسته نمونه در سال ۸۹ را نیز از فعالیتهای این هنرمند می توان برشمرد.

استاد فرزبود همچنین پیش از دریافت نشان درجه یک هنری، در سال ۱۳۸۸ موفق به اخذ رتبه استادی در زمینه هنر خوشنویسی شده و افتخاری دیگر برای شهرمان فراهم نموده اند.

استاد حسن تقی‌زاده کرمانی متولد  ۱۳۴۰ تبریز و از استادان بنام خوشنویسی ایرانی است. وی از سال ۱۳۵۰ خوشنویسی را آغاز و نزد اساتید بزرگ، فنون خطوط نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ و ثلث را فراگرفت.

استاد کرمانی از سال ۱۳۶۰ به عنوان مدرس انجمن خوشنویسان ایران در شهر تبریز مشغول تعلیم خوشنویسی شد و اولین خوشنویس در استان آذربایجان شرقی می باشد که در سال ۱۳۸۷ به درجه استادی نائل گردید. استاد کرمانی همزمان با هنر خوشنویسی، بیش از ۲۵ سال در موسیقی و ردیفهای آواز ایرانی فعالیت چشمگیر دارد .

وی در سال ۱۳۸۶ موفق به کسب درجه فوق ممتاز در خوشنویسی و یکسال بعد به درجه استادی دست یافت. وی همچنین دارای نشان درجه یک هنر از سوی وزارت ارشاد اسلامی می باشد. وی خوشنویسی را در مکتب استادان صاحب نامی چون حسین رسام، ابراهیم بخت شکوهی و غلامحسین امیرخانی آموخته و از سال ۱۳۶۴ از استادان برجسته انجمن خویسان ایران می‌باشد. 

استاد مجتبی ملک‌زاده نیز متولد ۱۳۳۹ در محله باغ نشاط کرمان است. وی در سال ۱۳۵۶در خانه فرهنگ کرمان نزد مؤدب خوشنویسی را شروع کرد. سال ۱۳۵۹ به شیراز عزیمت نمود و خوشنویس را نزد استاد دیرین به صورت جدی آغاز کرد.در سال ۱۳۶۱درجه ممتاز را با موفقیت به پایان رساند.

سال ۱۳۷۸ از سوی انجمن خوشنویسان ایران اعطای مدرک درجه استادی وی تصویب شد که سال بعد پس از دریافت آن به عنوان عضو شورای تشخیص و ارزشیابی هنری انجمن و وزارت فرهنگ و ارشاد معرفی شد.درسال ۱۳۷۹ بعد از ۲۰ سال اقامت و فعالیت در شیراز به تهران آمد و نمایشگاه‌های متعددی با استادانی از جمله استاد امیرخانی و استاد شیرازی برپا کرد و کتاب‌هایی چون”مثنوی حاج محمد کریمخان کرمانی”،”مناجاتنامه حضرت علی”،”سلطان کربلا” و”کاروان نینوا” و… را کتابت نمود.

کد خبر 1275321

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha