به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سردار عباس بایرامی- رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور - صبح امروز (۱۲ تیر) در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: تألیف و چاپ کتاب در حوزه دفاع مقدس نیاز به صیانت کیفی دارد و باید نوقلمان این حوزه آموزشهای لازم را فرا بگیرند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون شورای خاطره نویسی بالغ بر ۱۷ کارگاه آموزشی را به صورت منطقهای در سطح کشور برگزار کرده است، گفت: امروز نوزدهمین نشست تخصصی منطقهای «تأملی بر مباحث ساخت و پرداخت در خاطرهنویسی» به میزبانی خراسان جنوبی برگزار میشود.
بایرامی در ادامه با بیان اینکه طبق آمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سالانه سه هزار و ۲۰۰ تا سه هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس و مقاومت در کشور چاپ میشود که بیش از نیمی از آنها مربوط به خاطرات است، افزو: متاسفانه بسیاری از یادگاران دفاع مقدس و به ویژه والدین شهدا را به علت گذشت زمان و کهولت سن از دست دادهایم لذا باید به دریافت و جمعآوری خاطرات این عزیزان بیشتر توجه شود.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بیان کرد: سال گذشته حدود هزار و ۸۰۰ عنوان کتاب در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چاپ شد که ۳۹ درصد آن در زمینه خاطره بوده اما باز هم انتظار بیشتری است تا یادگاران را از دست ندادهایم خاطراتشان را ثبت و ضبط کنیم.
وی با تأکید بر اینکه امروز خواندن کتابهای خاطرات دفاع مقدس در جامعه مورد توجه جوانان و نوجوانان قرار گرفته است، تصریح کرد: این مایه خوشحالی است که بعد از گذشت سه دهه از دوران جنگ تحمیلی هنوز جوانان و نوجوانان ما به حوزه دفاع مقدس و نویسندگی در این حوزه علاقه دارند که باید سازماندهی در این حوزه صورت گیرد.
بایرامی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از هشت هزار نفر روز کارگاه آموزشی برای نوجوانان و جوانان در حوزه دفاع مقدس برگزار شد، عنوان کرد: البته سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و حوزه هنری هم آموزشهایی در این زمینه ارائه کردهاند.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس ادامه داد: اگر موزههای جنگ را تکمیل کنیم تا محلی برای رجوع همه مردم حتی گردشگران و سایر مجموعهها باشد و نیز در حوزه ادبیات جنگ، هنر، رسانه و فضای مجازی کار را به نقطهای برسانیم که قابلیتهای ارسال پیام برای جامعه و فرامرزهای ما وجود داشته باشد شاید آن روز سربلند باشیم که توانستیم کاری انجام دهیم.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت ثبت وقایع و روایت درست جنگ گفت: هرقدر از دفاع مقدس فاصله بگیریم معرفت به دفاع مقدس باید بیشتر شود که این نیازمند کار و تلاش و همگامی است.
بایرامی با تأکید بر اینکه برای ترویج دفاع مقدس باید مثل دوران دفاع مقدس عمل شود، افزود: باید همان اخلاص و حضور اقشار و صنوف مختلف و خیلی از کارها که به صورت دلی انجام شد را در جامعه داشته باشیم و بتوانیم همه اقشار را پای کار بیاوریم.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس با اشاره به اینکه بسیاری از مراکز فرهنگی توجه به تاریخ عظیم دفاع مقدس را به عنوان یک اولویت در دستور کار خود ندارند، گفت: اکنون برخی کشورها به دنبال یک سوژه و شخصیتپردازی خوب هستند تا بتوانند برای جوانانشان الگو باشد اما در کشور ما از این الگوها زیاد است اما به درستی به آنها پرداخته نمیشود و نمونه آن شهید محمود کاوه از استان خراسان جنوبی است.
وی با بیان اینکه شناسایی سوژهها و موضوعات ناب در ارتباط با دفاع مقدس مورد تأکید است، گفت: رهبر معظم انقلاب با تقریظ بر کتاب «حوض خون» توجه همگان را به این مهم جلب کردند که نگاه تنها به خط مقدم و فرماندهان نباشد خیلی از مجموعهها، بانوان و افراد در پشتیبانی از دفاع مقدس فعالیت داشتند که میتوانند به عنوان الگو معرفی و خاطرات آنان منتشر شود.
نظر شما