آیت الله طالقانی به حکومت دینی و اسلامی معتقد بود

دبیر علمی همایش یکصدمین سالروز تولد آیت‌الله طالقانی با اشاره به ارسال 70 مقاله به این همایش گفت: آیت الله طالقانی به هیچ گروه و دسته ای وابسته نبودند.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، موسی حقانی، دبیر علمی همایش یکصدمین سالروز تولد آیت‌الله طالقانی در نشست خبری که بدین منظور برگزار شده بود گفت: آیت الله طالقانی در پیروزی انقلاب اسلامی نقش موثری داشتند. ایشان بیشتر چهره فرهنگی داشتند و چهره هایی نظیر آیت الله طالقانی و آیت الله شهید بهشتی هنوز برای جامعه حرف دارند. آیت الله طالقانی به حکومت دینی و اسلامی معتقد بودند و با این نگاه با رژیم پهلوی مبارزه می کردند.
دبیر همایش نکوداشت یکصدومین سالروز تولد آیت الله سید محمود علایی طالقانی به دیدگاه های سیاسی و اقتصادی آیت الله طالقانی اشاره و تصریح کرد: آیت الله طالقانی علاوه بر این، دیدگاه قرآنی را سرلوحه کارهای خود قرار می دادند. مردم خاطرات ساده زیستی و شیرین آیت الله طالقانی را از یاد نمی برند. تلاش داریم از مجموعه آثار و سخنرانی های آیت الله طالقانی که به تازگی یافته شده است، بهره برداری کنیم.
وی با اشاره به تهیه و تولید یک مستند تلویزیونی درباره شخصیت و مبارزات آیت الله طالقانی در سالروز میلاد آیت الله طالقانی گفت: آیت الله طالقانی به هیچ گروه و دسته ای وابسته نبودند. آیت الله طالقانی در آخرین نماز جمعه نشان دادند که چهره فراجناحی هستند بدین ترتیب تفکرات ایشان برای دهه چهارم انقلاب می تواند راه گشا باشد. آیت الله طالقانی تلاش داشتند تفسیر نوینی از اسلام ارایه دهند و به حاکمیت خداوند در جهان هستی اعتقاد داشتند.

دبیر علمی همایش یکصدمین سالروز تولد آیت‌الله طالقانی با بیان این‌که دبیرخانه این همایش در موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران قرار دارد، به ویژگی‌های شخصیت آیت‌الله طالقانی اشاره کرد و گفت: آیت‌الله طالقانی یک شخصیت مبارز بودند و نیم قرن از زندگی خود را صرف مبارزه کردند از طرف دیگر آیت‌الله طالقانی در مسیر تفسیر قرآن و قرآن‌پژوهی تلاش بسیار انجام دادند. این همایش همزمان با چهاردهم اسفندماه روز تولد آیت‌الله طالقانی برگزار می شود.

 

وی ادامه داد: به مناسبت صدمین سالگرد تولد آیت‌الله طالقانی قرار است همایشی برگزار شود که ابعاد مختلف شخصیت ایشان مورد بررسی و تبیین قرار بگیرد. در این ارتباط دوستان یکسال فعالیت کردند و در این راستا فراخوان‌هایی که دارای محورهایی است تنظیم شد که ما در این فراخوان بخشی را به تاریخچه زندگی آیت الله طالقانی و همچنین بررسی اندیشه‌های سیاسی آیت‌الله طالقانی اختصاص دادیم.

حقانی با بیان این‌که ما تلاش کردیم خطبه‌ها و سخنرانی‌های رادیویی آیت‌الله طالقانی را جمع‌آوری کنیم گفت: از همان ابتدا که ستاد برگزاری این همایش تشکیل شد، چند کمیته نیز شروع به فعالیت کردند که یکی از این کمیته‌ها ، کمیته علمی بود که این کمیته تلاش می‌کند فارغ از دیدگاه‌های سیاسی به تبیین زندگی و اندیشه‌های ایشان بپردازد.

وی خاطر نشان کرد: تاکنون 70 مقاله و خلاصه مقاله دریافت کردیم که البته همچنان فرصت ارسال مقاله وجود دارد و کمیته علمی موظف است که این مقالات را بررسی کند. آیت‌الله طالقانی مشی ساده‌زیستی داشتند و در بین مردم چهره دوست‌داشتنی هستند و باید نسل جوان را با اندیشه‌ها و زندگی ایشان آشنا کرد و سعی می کنیم از طریق کمیته تبلیغات این امور را پیگیری کنیم.

 

وی به تشکیل کمیته رسانه و اطلاع رسانی در این زمینه اشاره کرد و گفت: خطبه‌های نماز جمعه و مقالات و گفت‌وگوهای ایشان را با عنوان مجموعه آثار آیت‌الله طالقانی منتشر می کنیم. کتاب پرتویی از قرآن را بار دیگر منتشر می کنیم. در ستاد نماز جمعه کشور قرار بر این شده که در روز 13 اسفند در خطبه های نماز جمعه در مورد آیت الله طالقانی صحبت شود. در مساجد کشور فعالیت های خوبی در این ارتباط قرار است صورت بگیرد.

وی با اعلام این‌که بنای یادبود آیت‌الله طالقانی به زودی در سه راه طالقانی رونمایی می شود، افزود: با هماهنگی آموزش و پرورش در روز همایش زنگی به نام زنگ آیت‌الله طالقانی در مدارس به صدا در می آید.

حقانی به انتشار دو کتاب ابوذر زمان و آیت الله طالقانی از نگاه دیگران اشاره کرد و گفت: یک شماره نشریه "یادآور" نیز اختصاص به اندیشه‌های آیت‌الله طالقانی و زندگی ایشان خواهد داشت روزنامه همشهری نیز ویژه‌نامه‌ای را در این ارتباط منتشر خواهد کرد و روزنامه ایران نیز در این ارتباط قول‌هایی را داده است.

وی خاطر نشان کرد: همایش یکصدمین سالروز تولد آیت‌الله طالقانی روز چهاردهم اسفند سال جاری در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار می شود و ما برای حضور در این همایش از چهره‌های فرهنگی کشور و محققان دعوت کرده‌ایم که سخنرانی کنند از برخی همرزمان آیت‌الله طالقانی برای حضور در این همایش دعوت کردیم و در این روز بین 12 تا 14 مقاله قرائت می شود.

وی نام همایش را "همایش نکوداشت صدمین سالگرد تولد آیت‌الله طالقانی" عنوان کرد و گفت: آیت‌الله طالقانی یک الگوی موفق در زمینه روشنفکری دینی هستند. پیشنهاد اولیه برگزاری این همایش را فرزند ایشان دادند وامیدواریم کسانی که چنین اظهارنظرهایی می کنند افق دید خود را وسیع‌تر کنند.

 

بنابراین گزارش در این نشست سیدمهدی طالقانی یکی از فرزندان آیت‌الله طالقانی گفت: حدود یک و سال نیم پیش به این فکر افتادیم که به مناسبت صدمین سالروز تولد آیت‌الله طالقانی جشنی را برگزار کنیم. ما می‌بینیم که بعضا برخی از افراد تلاش کرده‌اند که آیت‌الله طالقانی را در یک حریم خاص قرار دهند تا افکار ایشان منتشر نشود و آنها برخی اوقات موفق بودند و برخی از اوقات موفق نبودند.

وی افزود: آیت‌الله طالقانی از سن 17 تا 18 سالگی وارد مبارزات شدند و اولین بار در دوران رضاخان به زندان افتادند. آیت‌الله طالقانی قرآن را برای زندگی در همه وقت بهترین الگو می‌دانستند و معتقد بودند که قرآن همیشه می‌تواند بهترین الگو باشد.

وی با بیان این‌که آیت‌الله طالقانی گفته‌اند که من به هیچ حزب و گروهی وابسته نیستم، افزود:‌ اگر بخواهیم آیت‌الله طالقانی را در قالب خانواده‌شان یا یک حزب یا دسته محدود کنیم در واقع ظلم به ایشان کرده‌ایم. طالقانی متعلق به کل ملت ایران است متعلق به همه است و اگر شخصی از خانواده‌شان و بیرون از خانواده‌شان بگوید که من مدعی‌العموم ایشان هستم در واقع ظلم به همه کرده‌اند.

شایان ذکر است در برگزاری همایش یکصدمین سالروز تولد آیت‌الله طالقانی برخی از مراکز چون مرکز اسناد انقلاب اسلامی ، معاونت اجتماعی شهرداری تهران ، بنیاد شهید و امور ایثارگران ، وزارت ارشاد ، شورای هماهنگی امور مساجد ،‌ستاد نماز جمعه کشور و همچنین موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران همکاری دارند.

کد خبر 12885

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha