زینب مغنیه، هنرمند و بازیگر تئاتر لبنانی و خواهر شهید عماد مغنیه از فرماندهان نظامی حزبالله لبنان که برای آموزش یک دوره تئاتر خیابانی به ایران سفر کرده است در گفتوگو با خبرنگار شبستان درباره علایق شهید مغنیه به هنر اظهار داشت: میخواهم درباره وجه هنری شخصیت حاج عماد صحبت کنم، وی در کنار آن اهمیتهای نظامی که داشت خیلی به مقوله هنر اهمیت میداد و اوقات زیادی را با مباحث هنر سپری میکرد، در اجتماعات حزبالله اهمیت خاصی برای هنر قایل بود به گونهای که خود شخصا سر اجراها میآمد و به کار اشراف داشت، وقتی من تئاتری را بازی میکردم و یا به صحنه میآوردم در سالن بود و کار را نگاه میکرد حتی اگر کسی در سالن نمایش نمیفهمید که این شخص حاج عماد است.
وی درباره شناخت شهید مغنیه از هنر ایران گفت: حاج عماد خیلی به موسیقی و سینمای ایران علاقه داشت، به خصوص به موسیقی سنتی ایران، این علاقه به گونه ای بود که یک ساعت بیش از شهادت آهنگ « امشب در سر شوری دارم» محمد اصفهانی را گوش میداد، معنای این آهنگ جالب است، زیرا احساس حاج عماد را در آن لحظه معنی میکند.
زینب مغنیه با بیان اینکه ایران را کشور خود میداند، اذعان کرد:احساس افتخار می کنم از اینکه در نظام جمهوری اسلامی ایران هستم، تقدیری که از حاج عماد در ایران میکنند را هیچ کجای دنیا ندیدم تا جایی که فکر میکنم ایران وطن حاج عماد است و خود ما هم فکر میکنیم کشورمان ایران است.
این هنرمند و بازیگر تئاتر لبنان درباره آمدنش به ایران و دوره آموزشی تئاتر خیابانی که از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیده است، گفت: در این دوره آموزشی که ما از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت شدیم، تکنیکهای بازیگری در تئاتر خیابانی و کارگردانی را توسط اساتیدی چون دکتر قطبالدین صادقی، مجید امرایی، شهرام کرمی و ریحانی آموزش دیدیم.
زینب مغنیه درباره سطح آموزشی تئاتر ایران در مقایسه با لبنان اظهار داشت: تئاتر ایران خیلی با لبنان فرق میکند، سطح تئاتر ایران بسیار بالا است، در همه موارد از آموزش، تکنیک و علم تئاتر ایران برتر است.
وی درباره اینکه آیا دوره آموزشی تئاتر در کشور دیگری دیده است، گفت: تاکنون در هیچ کشوری آموزش تئاتر ندیده ام، در کشورهای عربی بیشتر از همه تونس و الجزایر در حوزه تئاتر فعالیت میکنند، البته تئاتری که ما کار میکنیم بیشتر تئاتر مقاومت است.
مغنیه خاطرنشان کرد: ما در این دوره آموزشی مهارتهایی را آموزش دیدیم که از آن در لبنان استفاده کنیم و کلاسهای آموزشی برای مردم برگزار کنیم.
این هنرمند از اجرای تئاتر در جشنواره تئاتر خیابانی مریوان خبر داد و گفت: قرار است در جشنواره خیابانی مریوان یک کار مشترک را به شکل گروهی به اجرا ببریم.
وی درباره سطح تئاتر لبنان نیز اظهار کرد: در لبنان تئاتر به آن صورت وجود ندارد، خیلی کم است، در ایران تکنیکی در تئاتر وجود دارد که ما این تکنیک را در بیروت ندیده بودیم.
پایان پیام/
نظر شما