از اندیشه جوان گرایی در امام جماعتی جوان تا تربیت چهره های اثرگذار

جوان گرایی ازاندیشه های مورد تاکید رهبری است. تعدادی از ائمه جماعات برای تحقق آن بابهره گیری ازفکر و ایده جوانان و برقراری ارتباط دوستانه با آنها ساعتها وقت خود رابرای پاسخگویی به سوالات ورفع شبهات صرف می کنند.

خبرگزاری شبستان: مسجد امام حسن مجتبی(ع) نام آشنایی برای اهالی محله نازی آباد است. ساکنان خیابان شهید اکبر مشهدی میدان پارس ته خط نازی آباد سال هاست با صدای اذان گلدسته های این مسجد روز و شب می گذرانند. بنای 700 متری با دو مناره و نمایی آجری همراه با خانه‌های قدیمی اطراف، مجموعه کاملی از معماری اسلامی ایرانی را به نمایش گذاشته است.


هنگام اذان مغرب و عشا است و مثل دیگر نمازگزاران محل خود را به مسجد رساندم. برای رسیدن به شبستان از حیاطی بزرگ عبور کردم و به شبستانی منحصر به فرد مسجد رسیدم. آنچه در نگاه اول نظر هر کسی را جلب می کرد هشت طاق کاسه‌ای شکل شبستان بود که چون چتری بالای سر صفوف نمازگزاران قرار گرفته بود.


همان طور که تاریخچه مسجد امام حسن مجتبی(ع) نشان می‌دهد، حدود 50 سال پیش در این منطقه ساخته شده است. با دو مناره که‌ ذوق و هنر سازندگانش را در خود حفظ کرده است. کتیبه‌های از ادعیه مختلف روی طاق‌ها قرار گرفته‌است که نمازگزاران را به درون حریم مقدس شبستان می رساند.


اما صرف نظر از زیبایی‌های معماری،‌ این مسجد از زیبایی‌های دیگری نیز برخوردار است که صفوف به هم فشرده نمازگزاران بارزترین آن است. مردم مذهبی میدان پارس منطقه نازی آباد که از گذشته به اهالی ته خط نازی آباد معروف اند، چندین دهه است که با محیط با صفای مسجد امام حسن مجتبی(ع) انس گرفته‌ و پسر در کنار پدر و پدر در کنار پدربزرگ‌ سال‌هاست برای ادای نماز در این مسجد قامت می‌بندند. فشردگی جمعیت برای اقامه نماز جماعت در مسجد به قدری زیاد است که صف‏ نماز جماعت از داخل شبستان به داخل حیاط کشیده‏ می‏شود به طوری که هیئت امنای مسجد سقف‏ حیاط های مساجد را هم مسقف کرد تا مردم از فضای حیاط مسجد هم برای اقامه نماز استفاده کنند.


مسجد امام حسن مجتبی(ع) از پایگاه های قوی و قابل توجه در جریان پیروزی انقلاب بود و تعداد زیادی از فعالان افراد تاثیرگذاری در پیروزی انقلاب و هشت سال دفاع مقدس بودند.


تعداد زیادی از دانش‏آموزان، دانشجویان و نمازگزاران ته خط و میدان پارس نازی آباد و اطراف آن پیش از انقلاب در مسجد امام حسن‏ مجتبی(ع)‏ فعالیت‏های مذهبی-سیاسی‏ داشتند. سال 57 با اوج‏گیری انقلاب اسلامی این مسجد کانون اثرگذار سیاسی، فرهنگی و مذهبی شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حضور جوانان متدین‏ در مساجد بیشتر شد.


جوانان مسجد امام حسن مجتبی(ع) علاوه بر انجام فعالیت های سیاسی در دوران پیش از پیروزی انقلاب در توزیع نفت بین اهالی محل هم مشارکت داشتند و توزیع عادلانه نفت بر عهده جوانان‏ مسجد بود.


بسیاری از چهره های فعال سیاسی و مسئولان کشور از فعالان و بچه های همین مسجد بوده و هستند. مسجد امام حسن مجتبی(ع) 114 شهید در دوران دفاع مقدس تقدیم انقلاب کرد. شهید مهدی رجب بیگی، شهید داوود کریمی و شهیدحافظ خدایاری برخی از شهدای مسجد هستند. شخصیت هایی چون عزت الله ضرغامی، رییس سازمان صدا وسیمای وقت از فعالان این مسجد بود.


مسجد پس از انقلاب مسجد امام حسن مجتبی(ع) جوانان‏ تحصیل کرده بیشتری را به خود جذب کرد که‏ فعالیت‏های مذهبی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی‏چشم‏گیری در منطقه از طریق آن رونق گرفت. امروز نیز این مسجد یکی‏ از مراکز مهم مذهبی و فرهنگی در منطقه نازی‏آباد به شمار می‏رود. بسیاری از نخبگان و رتبه های برتر کنکور های سراسری دانشگاه ها و نخبگان المپیادی از بچه های مسجد امام حسن مجتبی(ع) هستند.


توسعه فضای آموزشی،‌ فرهنگی و خدماتی مسجد امام حسن مجتبی(ع) شامل ‌کتابخانه، قرض الحسنه، پایگاه بسیج سایر کلاس‌های آموزشی است از جمله اقدامات دست اندرکان این مسجد به شمار می‌رود که برای فراهم آوردن بستری مناسب در جذب جوانان همت گمارده‌اند.


حجت الاسلام بایرامی، امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع)، امام جماعتی جوان با روحیه فرهنگی و توانمند است که حدود یک سالی است به عنوان امام جماعت این مسجد انتخاب شده است. وی با تحصیلات بالای حوزوی و دانشگاهی تحول در مسجد را در اولویت های کاری خود قرار داده است.


وی اندیشه جوان گرایی که مدنظر مقام معظم رهبری است را در این مسجد تقویت می کند به گونه ای که با مسئولیت سپاری به جوانان و بهره گیری از فکر و ایده آنها جوانان را به مسجد جذب کرده است. ارتباط وی با جوانان به گونه ای قوی و دوستانه است که پس از اتمام نماز ساعت ها در مسجد با حضور ذهن آماده پاسخگوی جوانان است به گونه ای که توانسته نیازهای و شبهات جوانان را برطرف کند.


نماز جماعت در این مسجد در هر سه نوبت اقامه می شود و امام جماعت هر سه نوبت حجت الاسلام بایرامی است. وی بیشتر روزها پس از نماز ساعت ها با جوانان و نمازگزاران مسجد همکلام می شود و به گفتگو می نشیند و به سوالات آنها پاسخ می دهد.

 

ساعت ها گفتگو با امام جماعت جوان
موفقیت و حضور پرشور جوانان در این مسجد هنگام نمازهای جماعت عاملی شد تا دقایقی را پس از نماز با وی همکلام شوم. بعد از اقامه نماز عشا در فرصتی که برای تشکیل حلقه های علمی و فرهنگی مسجد باقی مانده است به گفتگو با امام جماعت مسجد، می نشینم تا بخشی از فعالیت ها و رمز موفقیت ایشان در جذب جوانان به مسجد را از زبان خودش بشنوم.


حجت الاسلام بایرامی در رابطه با فعالیت هایی که در این مسجد صورت می گیرد به خبرنگار شبستان گفت: معمولا در فضای آموزشی با شیوه‌های مستقیم به آموزش افراد می‌پردازند. اما برای فضای تربیتی همچون مسجد باید بستر سازی صورت گیرد و به صورت غیر مستقیم به تربیت افراد پرداخت. اگر در یک مسجد بستر مناسب برای حضور و جذب جوانان فراهم شود، این اقدام می‌تواند عاملی برای رشد و تعالی جوانان و عموم مردم باشد.


وی ادامه داد: یکی از عوامل پرشور و شلوغ بودن مساجد امام جماعت مسجد است اگر امام جماعت مسجد ارتباط قوی و دوستانه ای با جوانان برقرار کند و به سوالات و شبهات آنها پاسخ دهد بدون شک جوانان مسجد را مکانی برای رفع مشکلاتشان می دانند دلیل موفقیت مسجد امام حسن مجتبی(ع) هم در همین است که میان جوانان با امام جماعت رابطه ای دوستانه برقرار است.


به گفته وی بستر سازی و شیوه تربیتی غیر مستقیم همان شیوه‌ای است که مد نظر اسلام است و موجب جذب جوانان به محیط مقدس مساجد می شود. در واقع نتیجه زحمات امام جماعت مسجد بروز نیروهای مفید و اثرگذار از مسجد است که از چهره های فعال، متدین و شاخص جامعه هستند. این ویژگی در مسجد امام حسن مجتبی(ع) نیز وجود دارد به طوری که بسیاری از فعالان و چهره های سیاسی کشور برخاسته از این مسجد هستند.


باید گفت که مسجد امام حسن مجتبی(ع) به دلیل جذابیت و بها دادن به جوانان است که توانسته است به رشد علمی و فرهنگی جوانان کمک کند تا امروز بتوانند در خدمت نظام مقدس‏ جمهوری اسلامی باشند.
پایان پیام/
 

کد خبر 135335

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha