به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس، با انتشار مقالهای به قلم "امانوئل استوکس" خبرنگار، کارشناس، محقق و فعال حقوق بشر، به انتقاد از تلاشها برای گسترش اسلامهراسی در غرب پرداخت.
استوکس در ابتدا به خبر اخیر پایگاه خبری "وایرد" اشاره میکند. این مجله خبر داده بود که یکی از کارشناسان و مدرسین نظامی آمریکا، در کلاسهای آموزشی سربازان و نیروهای ویژه این کشور، اسلام را دشمن اصلی جهان دانسته و عنوان کرده است که لازم است در جنگی تمام عیار و حملهای نظیر حمله به "هیروشیما"، به مکه و مدینه حمله شود. این سرهنگ ارتش آمریکا که "متیو دالی" نام دارد، ایدئولوژی اسلام را ایدئولوژی وحشیانه معرفی و تنها راه مقابه با آن را نابودی کامل جهان اسلام اعلام کرده بود.
رهبران خود را به قتل برسانید و کشور خود را مسیحی کنید
استوکس این نوع دیدگاه را تقبیح کرده و عنوان میکند که متاسفانه این صحبتها از سوی دیگر رسانهها و مقامات نیز تکرار شد. به عنوان نمونه "ان کاتلر" مفسر سیاسی راستگرای آمریکا، اسلام را فرقهای خانمان سوز توصیف کرده بود و به مردم کشورهای مسلمان توصیه کرده بود که "رهبران خود را به قتل رسانده و کشورهای خود را مسیحی کنند".
تری جونز کشیش قرآن سوز آمریکایی
این رفتارها تنها به ارتش آمریکا محدود نبوده است. به عنوان نمونه استوکس به فیلمی ضداسلامی اشاره میکند که در کلاسهای برگزار شده از سوی دپارتمان پلیس نیویورک نمایش داده شده و در حین پخش فیلم مسلمانان به عنوان دشمنانی معرفی میشوند که در جنگی پنهان به دنبال نابودی آمریکا هستند.
سال گذشته هم، پایگاه خبری وایرد به اسناد محرمانهای از نحوه آموزش در افبیآی دست یافته بود، که این اسناد نشاندهنده محتوای اسلامهراسانه این آموزشها بود. در این سندها اینطور عنوان شده بود که اکثر مسلمانان آمریکا هوادار تروریست هستند.
این غرب است که میتواند چندین بار مردم کره زمین را نابود کند
استوکس در ادامه مینویسد: اما آیا همه اینها صحیح است؟ آیا مسلمانان تهدیدی جدی و دشمنی متخاصم هستند که دشمن غرب بوده و برای نابود کردن ما نقشه میکشند؟ چنین چیزی به سختی ممکن است. این غرب است و نه جهان اسلام که آنقدر سلاح هستهای دارد که میتواند تمام جمعیت کره زمین را برای چندین بار نابود کند. این غرب است و نه جهان اسلام که اقدامات تحریک آمیزی را انجام میدهد که نهایتا به کشته شدن صدها هزار نفر تنها در عراق شده است، از تحریمها در دهه 90، تا جنگ اخیر.
تروریسم جایی در اسلام برگرفته از قرآن ندارد
او همچنین به دالی تذکر میدهد که در دیدگاههای خود در رابطه با اسلام، واقیعتهایی را که حتی در صحبتهای "برنارد لوئیس" (یکی از کارشناسان برجسته حامی حمله به عراق) بوده در نظر نگرفته است. لوئیس به این نکته اذعان کرده بود که تروریسم هیچ جایگاهی در اسلام برگرفته از قرآن ندارد.
به علاوه، حمایت از حملات تروریستی بر علیه شهروندان آمریکایی چه از سوی خود آمریکاییها و چه در کشورهای اسلامی، بسیار پایین است، که این امر در نظرسنجیهایی هم که به دقت انجام گرفته، قابل مشاهده است. به عنوان نمونه، نظرسنجی که در سال 2007 از سوی دانشگاه "مریلند" و در قابل برنامه بینالمللی دیدگاه عمومی انجام گرفت، نشان داد که آمریکاییها خود بیش از هر کشور اسلامی بزرگ دیگر به جز نیجریه، حملات تروریستی به شهروندان را قابل قبول میدانند.
چنین دیدگاهی، باور "فرهنگ وحشیانه"ای که از اسلام برای شهروندان غربی و از سوی افراد تندرویی نظیر دالی، به تصویر کشیده شده است را سخت میکند. تحلیلهای تنگنظرانه، ناقص، و ساده افرادی نظیر دالی، نمیتوانند این واقعیت را در نظر بگیرند که مردم فرهنگهایی که این چنین شیطانی نشان داده میشوند هم انسانهایی هستند مانند خود ما.
نویسنده این مقاله در پایان اشاره میکند که فعالیت تروریستی روندی است که میتواند در هر فرهنگی و با توجیهات مختلف شکل بگیرد. لازم است تا دیدگاههایی که دیگر قومیتها و فرهنگها را دشمن میداند و وسوسه حمله را ایجاد میکند، حذف شود، چراکه در غیر اینصورت این دیدگاههای جنگ افروزانهای میتواند به واقعیت بپیوندد.
پایان پیام/
نظر شما