آیت الله حق شناس؛ جامع علم و معرفت

آیت الله حق شناس از کسانی بود که میان علم و معرفت را جمع کرده بود، ما عالم زیاد داشته ایم اما عالمی که این دو را با هم داشته باشد مهم است، در زمان ما آیت الله بهجت خاتمه این دسته از عالمان بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام فاطمی نیا در مراسم پنجمین سالگرد ارتحال آیت الله حق شناس با اشاره به مقام علمی و معرفتی این بزرگوار، تصریح کرد: من با مرحوم آیت الله حق شناس در سالهای 43 و 44 آشنا شدم این افراد به دلیل تقوایی که داشتند نزد عامه مردم بیشتر به تقوا و قداست شناخته می شدند نه به علم و دانش همچنان که آیت الله بهجت را مردم به این واسطه بیشتر می شناختند اما ایشان از نظر فقه و اصول سرآمد بود.

 

وی ادامه داد: آیت الله حق شناس از مجتهدین شیعه بود و من شخصاً در مسجد امین الدوله از زبان ایشان شنیدم که فرمودند: داداش جان من 4 اجازه اجتهاد دارم درسها و تقریرات ایشان امروز در قم موجود است.

 

وی افزود: سعی کنیم بعد علمی این بزرگان تحت الشعاع قرار نگیرد و در عین حال توجه داشته باشیم که علم بی حال ارزشی ندارد و همچنین حال بدون علم نیز اثرگذار نخواهد بود حال بدون علم انسان را زمین می زند.

 

حجت الاسلام فاطمی نیا تصریح کرد: آیت الله حق شناس از کسانی بود که میان علم و معرفت را جمع کرده بود ما عالم زیاد داشته ایم اما عالمی که این دو را با هم داشته باشد مهم است در زمان ما آیت الله بهجت خاتمه این دسته از عالمان بود.

 

وی یادآور شد: آیت الله حق شناس نیز براساس آنچه که شنیده و مشاهده کرده اند از نظر علمی از کبائر علما بود همچنین از نظر معرفتی. یعنی آنی از پروردگار غافل نمی شد.

 

این عارف بزرگوار در ادامه تصریح کرد: آیت الله حق شناس از روش های تربیتی خاصی و عجیبی برخوردار بود که برای همگان از یک نوع روش تربیتی استفاده نمی کرد بلکه با هر کس به تناسب حال او برخورد داشت او از کسانی بود که دهها سال آدم تربیت کرد. ایشان با این علم و با این درجه از عمل صاحب کرامت نیز بودند.

 

وی در ادامه با بیان این نکته که اگر شخصاً از کرامات این عالم ربانی اطلاع نداشتند آن را بیان نمی کردند، گفت: ایشان از افرادی بودند که دیگران را در مسیر حق بسیار تشویق می کردند او عاشق ایمرالمومنین و عاشق خدا بود و فرد عاشق هرگز بی جواب نمی ماند.

 

حجت الاسلام فاطمی نیا با اشاره به برخی کژاندیشی ها در آموزه های دینی، تصریح کرد: امروز برخی دین را در این خلاصه می کنند که ناخنت را بگیر، یقه ات را ببند و محاسن داشته باش اسلام یعنی این، اما اگر اسلام در این خلاصه می شد هرگز آیت الله بهجتی تربیت نمی کرد اگر اسلام تامین بود امام حسین برایش شهید نمی شد برای مسلمان واقعی بودن علاوه بر انجام واجبات و ترک محرمات باید به حیات قلب نیز رسیدگی کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: به این معنا که انسان باید در مرتبه نخست واجبات و محرمات را رعایت کند و در مراحل بعدی به حیات خلوت دل نیز سری بزند و خود را ارزیابی کند که آیا هنوز حسود است آیا همچنان به دنبال سردرآوردن از کار مردم است. با این اوضاع و احوال ما راه به جایی نمی بریم.

 

وی با اشاره به برخی از جریان های مدعی عرفان، یادآور شد: اگر کسی در واجبات کوتاهی می کند و در عین حال ادعای عرفان هم دارد او اصلاً شیطان است چرا که عرفان ما منبعث از واجبات است ابتدا انجام واجبات سپس ترک محرمات این عین عرفان اسلامی است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 137897

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha