اولیای الهی در سایه بندگی و عبودیت مهاجر به معنای واقعی کلمه بودند

هجرت رمز رسیدن به کمال است هجرت از نفس اماره به سوی عقل ناهی از منکر و هجرت از عقل به سوی شهود ملکوت و اولیای الهی در سایه بندگی و عبودیت مهاجر به معنای واقعی کلمه بودند.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم پنجمین سالگرد ارتحال عالم ربانی آیت الله عبدالکریم حق شناس بعدازظهر امروز همزمان با شب میلاد حضرت علی اصغر با حضور حجت الاسلام فاطمی نیا، حجت الاسلام جاودان، حجت الاسلام ابوترابی از شاگردان این عالم بزرگوار در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد.

حجت الاسلام سیدحسن ابوترابی نماینده مجلس شورای اسلامی از شاگردان آیت الله حق شناس در ابتدای این مراسم با اشاره به مقام مجاهد فی سبیل الله شیخ عبدالکریم حق شناس گفت: او به معنای واقعی کلمه تجسم ایمان بود ایمان، آن گوهر گرانبهایی است که در پرتو انوار آن انسان به اخلاق و رفتار شایسته آراسته می شود ایمان در فضائل اخلاقی و در عمل صالح تجلی و عینیت می یابد.

افرادی که اراسته به فضائل اخلاقی هستند تواضع و فروتنی در رفتارشان شعله می کشد و محبت حضرت حق در سجایای اخلاقی آنها سرشار است.

وی افزود: انسانهای فرهیخته ای که مظهر صفات الهی هستند در سایه ایمان این گوهر را به دست می آورند و هر انسانی که با این عالم تربیت یافته در محضر قرآن و عترت روبرو می شد این فضائل را مشاهده می کرد شما در جمال آن عالم بزرگوار اثری از خودخواهی و خودبینی مشاهده نمی کردید و این درجات عالی ایمان بود که او را محو صفات حق نموده بود.

 

حجت الاسلام ابوترابی خاطرنشان کرد: در وجود شیخ عبدالکریم حق شناس خودی نبود تا نمادی داشته باشد و این فانی شدن در حق از مهمترین شاخص های دلباختگی مردم به اولیای حق است این منیت ها و خودخواهی ها فاصله میان ما و خدا و میان ما و خلق است هنگامی که این فاصله برداشته شد انسان رابطه ای خاص با حضرت حق و از سوی دیگر رابطه ناگسستنی با بندگان خدا پیدا می کند و این در چهره این عالم موج می زد.

قلب سرشار از محبت به انسانها ثمره کنار گذاشتن خویش است هر مقدار که در سیر بندگی حق و کنار گذاردن خویش حرکت کنیم تاثیر و اثر برتری نیز در دنیا و در مسیر تربیت الهی خواهیم داشت و ایشان نمونه بارزی از این خصیصه ملکوتی بود.

 

نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آیت الله حق شناس در سایه ایمان به معنای واقعی کلمه مهاجر بود او هجرت را در تمام ابعاد و با همه مراتبش درک کرده بود لذا اگر انسان با این عالم ربانی نزدیک می شد طعم هجرت از دنیا به سوی آخرت را می چشید و به میزان درک و لیاقت خود طعم مهاجرت از نفس را درک می کرد شما در حیات این مرد بزرگ هیچ توقف و درنگی نمی دیدید اینکه او هیچ تعلقی به علم به مدرسه و کلاس و به مقام و عنوان نداشت برای این بود که مهاجر فی سبیل الله بود.

وی تاکید کرد: هجرت رمز رسیدن به کمال است هجرت از نفس اماره به سوی عقل ناهی از منکر و هجرت از عقل به سوی شهود ملکوت و اولیای الهی در سایه بندگی و عبودیت مهاجر به معنای واقعی کلمه بودند.

 

آیت الله بهجت می فرمود آن دسته از روایات را که در آن اشاره شده است که هر کس دو روزش مانند هم باشد مغبون است را می توان به شکلی از عهده برآمد اما با روایاتی که می گوید اگر دقیقه ای بر ساعات عمر انسان بگذرد و بر میزان یقینش افزوده نشود چه کنیم و این افراد مراقب بودند تا در هر لحظه سیر کمالی خود را طی کرده و به یقین خویش بیفزایم.

حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان خاطره ای از آیت الله حق شناس خاطرنشان کرد: ایشان فرموده بودند در عمرم یکبار در زمان جوانی در مجلسی نامی از حضرت امام برده شد و آن ذکر مناسب با شان و منزلت امام نبود من از این کار نهی کردم اما از جلسه برنخواستم مدتی بعد برای همین حضور و پوزش از امام خدمت ایشان رسیدم اما ظاهراً حضرت امام نیز به گونه ای با ایشان برخورد کرده بودند که از شیخ عبدالکریم حق شناس حتی در این حد هم انتظار نمی رود ایشان همان شب حضرت ولیعصر را در رویا زیارت می کنند حضرت درباره آن جلسه سوال می فرمایند و آیت الله حق شناس گزارش جلسه را به ایشان عرض می کنند امام سوال می کنند که آیا نهی و دفاع شما در جلسه تاثیرگذار بود آیت الله حق شناس در پاسخ می گویند خیر. حضرت می فرمایند پس چرا جلسه را ترک نکردید؟ این میزان لطافت روح و تا این حد خود را در محضر حق دیدن عامل رسیدن این اولیای الهی به کمالات والای انسانی بود.

پایان پیام/
 

کد خبر 137900

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha