به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، منصور شرفی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل شامگاه گذشته ( 21 خرداد) در این مراسم که در راستای نکوداشت تلاشهای علمی و ادبی استاد عسگر شاهی اردبیلی شاعر و ادیب توانای این شهر برگزار شد؛ اظهار داشت: استاد شاهی تبحر خاصی در سرودن اشعار حماسی و عاشورایی دارد و اشعار و سروده های وی مورد توجه و اقبال مداحان و مرثیه سرایان داخلی و حتی خارجی است.
وی افزود: در 2 روز برگزاری این کنگره بینالمللی که علاوه بر میهمانان داخلی، شاعران و صاحبنظران کشورهای همسایه نیز حضور دارند، تلاش می کنیم جایگاه علمی استاد ادب ایران و به خصوص اردبیل بیشتر از پیش تبیین و تشریح شود.
شرفی تجلیل و تکریم از بزرگان و مفاخر استان را وظیفه ای بر گردن دستگاه های متولی بیان کرد و اظهار داشت: برگزاری کنگره های گرامیداشت مفاخر، مشاهیر، هنرمندان و به خصوص کنگره شاهی را یک حرکت بینظیر در حوزه دفاع و صیانت از فرهنگ غنی مرثیه و عاشورای اردبیل عنوان کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با بیان اینکه استاد شاهی در طول عمر مبارکشان نشان داده اند که حرمت قلم را باید نگه داشت، تصریح کرد: این استاد گرانقدر با خلق آثاری فاخر از فرهنگ و ادب ایرانی صیانت کرده و نام ایران و به خصوص اردبیل را در آن سوی مرزها جاوید ساخته است.
شرفی در پایان سخنان خود به آغاز کار دبیرخانه دایمی گرامیداشت مفاخر استان و چهره های برتر اشاره کرد و بیان داشت: وظیفه ما است که این سرمایه های ارزشمند را به نسل جوان بهتر بشناسانیم.
لازم به ذکر است؛ استادعسگر شاهی زاده با تخلص شاهی در سال 1325 هجری شمسی در شهر دارالارشاد اردبیل در محله موسوم به "تازه شهر" چشم به دنیا گشود و از همان دوران دبستان به ادبیات فاخر سوق داده شد و تاکنون در قالب اشعار عاشورائی، غزل و قصاید سروده های خود را منتشر کرده است.
"دولت بیدار"، "شرح بی نهایت" و "یک حرف از هزاران" در مراثی و معارف خاندان عصمت و طهارت (ع)، "تا قاف اندیشه" در چهار مجلد با موضوع شرح عرفانی و فلسفی غزلهای لسان الغیب حافظ، "نظم پریشان" مجموعه غزلیات و قصاید فارسی و.. از جمله آثار این شاعر اردبیلی است.
"کولون باغیشلائیله" مجموعه غزلیات و قصاید ترکی و چاپ کتاب "شرح غزلهای ترکی مولانا ملا محمد فضولی" در سه مجلد و با الفبای لاتین در کشور جمهوری آذربایجان از دیگر آثار قابل توجه استاد شاهی اردبیلی است.
گفتنی است؛ سرودن اشعاری توسط شاعران داخلی و خارجی در وصف استاد شاهی از برنامه اصلی این مراسم بود که به فضای مراسم معنویت و نشاط خاصی بخشیده بود.
پایان پیام/
نظر شما