به گزارش خبرنگار شبستان، حمیدرضا حاجیبابایی، وزیر آموزش و پرورش در بیست و نهمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش مناطق کشور با بیان اینکه 5 سال کار مطالعاتی از سوی صاحبنظران حوزه و دانشگاه و آموزش و پرورش در خصوص سند تحول بنیادین انجام شده است، گفت: همه دیدگاهها از سوی صاحبنظران حوزه و دانشگاه و آموزش و پرورش برای سند تحول بنیادین جمع شد و در کمیته سهجانبه حوزه تخصصی علمی قم شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص این سند و فلسفه بحث شد و هر طور که لازم بود تغییر پیدا کند، تغییر کرد.
حاجیبابایی خاطرنشان کرد: در نقشه جامع علمی کشور که همه دستگاههای کشوری باید تا چشمانداز 1404 خود را با آن منطبق کنند، از 221 اقدام ملی برای وزارتخانهها 57 اقدام برای آموزش و پرورش است که در آن جایگاه آموزش و پرورش و شایستگی تمام فرهنگیان دیده شده است.
وی با بیان اینکه باید 60 هزار معلم را تبدیل وضعیت کنیم، خاطرنشان کرد: ما نیرو به آموزش و پرورش وارد نمیکنیم بلکه از خدمتگزار و کار معین استفاده میکنیم و پنج هزار معلم از سراسر کشور در تهران دوره آموزشی دیدهاند تا برای 120 هزار معلم دوره آموزشی بگذرانند و تا مهر 60 تا 70 درصد معلمان این دوره را گذراندهاند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: معلمان 180 ساعت دوره آموزشی میبینند و دوره آموزشی معلم از خرداد و چاپ کتاب هم از پاییز شروع شده است.
در سال جاری بیش از 90 درصد در نوبت صبح تحصیل می کنند
حاجی بابایی با بیان اینکه به دانشآموزانی که نوبت بعدازظهر تحصیل میکنند ظلم شده است، گفت: در طول دو سال گذشته 15 هزار مدرسه را از نوبت بعدازظهر به صبح آوردهایم و 250 هزار کلاس در نوبت صبح وجود دارد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سیاست ما نوبت صبح کردن دانشآموزان است، تصریح کرد: شاهد آن بودهایم زیباترین مدارس آموزش و پرورش به دانشگاههای پیام نور و پیشدبستانیها در نوبت صبح اجاره داده و دانشآموز باید در نوبت بعدازظهر تحصیل کند که ما جلوی این بیقانونیها ایستادهایم.
وی با بیان اینکه امسال بیش از 90 درصد در نوبت صبح تحصیل میکنند در تهران 413 مدرسه نوبت بعدازظهر بوده که امسال به کمتر از 100 مدرسه رسیده است.
حاجی بابایی با بیان اینکه در سال 88 هنگامی که از مجلس به وزارت آموزش و پرورش آمدم 1900 کلاس ابتدایی در تهران معلم نداشت، گفت: اکثر این معلمها از طریق شرکتها پر شده بودند که ما با مراحل قانونی این شرکتها را منحل کردیم.
وی ادامه داد: با منحلکردن این شرکت ها آزمونی از حدود 50 هزار معلم شرکتی گرفته شد که از این آزمون 16 هزار نفر پذیرش شدهاند.
معلم دبیرستان و راهنمایی به اجبار به پایه ابتدایی نمی رود
به گفته وی، هیچ معلم دبیرستانی و راهنمایی به اجبار برای تدریس پایه ابتدایی انتخاب نمیشود بلکه معلم راهنمایی خود درخواست کتبی کند و با اختیار خود بیاید.
حاجیبابایی یادآور شد: پیشدبستانی طبق قوانین غیردولتی است و زیر نظر وزارت آموزش و پرورش نیست.
وی با اشاره به اینکه مهلت ثبتنام تا آخر تیر است، خاطرنشان کرد: 10 میلیون و 490 هزار دانشآموز ثبتنامشان وارد سامانه آموزش و پرورش شده است که تا آخر تیر 100 درصد ثبتنامها و کلاسبندیها انجام میشود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه 279 مدرسه تیزهوش در گذشته وجود داشته است، اظهار کرد: اکنون 456 مدرسه تیزهوش وجود دارد که 126 هزار دانشآموز در حال تحصیل هستند.
وی ادامه داد: همچنین در مدارس شاهد که 905 مدرسه بود و اکنون 1366 مدرسه است که 90 درصد رشد دانشآموز هم داشتهاند.
حاجی بابایی با بیان اینکه در کشور 460 هزار دانشآموز در آزمون نمونه دولتی شرکت کردهاند، گفت: 230 هزار نفر هم در آزمون سمپاد شرکت کردهاند که 30 هزار دانشآموز معدل بالای 19 پذیرش شدهاند.
افزایش 15 درصدی حقوق معلمان منتظر ابلاغ
وی با بیان اینکه معلم باید زندگیاش از حقوق اداری تأمین شود نه با اضافهکارها، اظهار کرد: دانشگاهی ویژه فرهنگیان با 20 مصوبه تأسیس شده است که جای بسی خوشحالی دارد که 700 هزار نفر داوطلب شدهاند به این دانشگاهها بروند و ما میتوانیم اگر معلم نیاز داشتیم از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استفاده کنیم.
به گفته وی، افزایش 15 درصدی حقوق معلمان منوط بر این است که طی ابلاغیه معاون برنامه توسعه رییسجمهور صورت گیرد.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات وزارت آموزش و پرورش نبود یک سالن شایسته فرهنگیان است البته سالنی درخور فرهنگیان به زودی در اردوگاه شهید باهنر افتتاح میشود.
حاجیبابایی با بیان اینکه نظام 6-3-6 باید در دو مرحله اجرا شود، اظهار کرد: در طی زمانهای آینده نظام 6-3-6 در مدارس در دو مرحله یعنی مدرسهای با پایه 1، 2، 3 و 4،5،6 اجرا میشود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه قانون پنجم توسعه، سند تحول و نقشه جامع علمی هر سه نگاهی یکسان و همافزایی به بحث آموزش و پرورش داشتهاند، تصریح کرد: در قانون بودجه 91 ردیف مستقلی تحت عنوان اجرای تحول بنیادین وجود دارد که امیدواریم در سالهای آینده مجلس کمک کند و ما در این زمینه اعتبار بیشتری دریافت کنیم تا بیانات گفتهشده در این سه قانون را اجرایی نماییم.
وی در خصوص نظام 6-3-6 یادآور شد: سال 68 این نظام در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد و ما در سال 88 یک ماده واحده به شورا ابلاغ کردهایم که پیشدانشگاهی نمیتواند باشد و طی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشدانشگاهی حذف شد.
حاجیبابایی افزود: قرار بود نظام 6-3-6 سال 90 اجرایی شود اما یک سال دیگر فرصت دادند تا این نظام را پختهتر تعریف کنیم.
چاپ 22 میلیون کتاب برای پایه دوم و ششم
وی با اشاره به سه محور کار آموزش و پرورش اظهار کرد: نیروی انسانی، فضای آموزشی و محتوای کتاب از کارهای اساسی ما بوده است و برای چاپ کتابهای دوم و ششم ابتدایی مراحل گوناگونی تعریف شده است که برای پایه دوم 17 مرحله و برای پایه ششم 16 برنامه تعریف شده است.
وی از چاپ 22 میلیون کتاب برای پایه دوم و ششم خبر داد و گفت: برای هر معلم بیش از 2400 فیلم تهیه شده است.
حاجی بابایی افزود: کتابهای درسی طی 33 سال گذشته تغییرات زیادی کرده است و عصاره خون شهیدان و منویات رهبری در این کتابها متجلی شده است.
بیست و نهمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش مناطق کشور امروز بیست و ششم در مرکز بینالمللی همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی در حال برگزاری است.
پایان پیام/
نظر شما