احیای منابع طبیعی ضامن شکوفایی ایران اسلامی است

نماینده ولی فقیه در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: نقش روحانیون در اطلاع رسانی در مورد حفاظت از جنگل های کشور بسیار حائز اهمیت است، چرا که حفظ و احیای منابع طبیعی ضامن شکوفایی ایران اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام عباس خاک، نماینده ولی فقیه در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گردهمایی هم اندیشی روحانیان استان بیان کرد: از بین بردن منابع طبیعی جنگیدن با خدا و انسان و در واقع از بین بردن انسان است، چرا که شرع مقدس اسلام، تخریب طبیعت را حرام می داند، بنابراین در این بین نقش روحانیان بسیار موثر و سازنده است.
 

وی ادامه داد: تخریب منابع طبیعی علت هایی دارد که یکی از آنها جهل و نا آگاهی است که باید در این خصوص تمهیداتی از سوی مجامع روحانیان اندیشیده شده و فعالیت گسترده تری در این زمینه داشته باشند.
 

نماینده ولی فقیه در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اضافه کرد: بیش از یک هزار آیه از قرآن درباره کوه، مرتع و حفاظت از این نعمات الهی است و همچنین روایات بسیاری درباره اهمیت حفظ جنگل ها وجود دارد که روحانیت می تواند نقش مهمی در حفاظت از منابع طبیعی داشته باشد.
 

وی تأکید کرد: نقش روحانیون در اطلاع رسانی به مردم در مورد حفاظت از جنگل های کشور بسیار حائز اهمیت است چرا که حفظ و احیای منابع طبیعی ضامن شکوفایی ایران اسلامی است.
 

حجت الاسلام خاک با اشاره به اصل 45 قانون اساسی که در خصوص انفال و ثروت‌ها تذکر داده است، گفت: دریا، دریاچه، نیزارها، جنگل و مراتع از ثروت های ملی محسوب می‌شود که برای استفاده نسل حال و آینده است و حفاظت از آن وظیفه‌ای عمومی تلقی می‌شود.
 

وی تصریح کرد: اگر مردم اعتقادی به حفظ جنگل و مراتع نداشته باشند، این نعمت‌ها در کمتر از دو ماه نابود می‌شود، حال که مردم در راه حفظ آن گام برمی‌دارند، باید به رشد آگاهی‌های آنها کمک شود، زیرا استفاده از این نعمت حق قانونی انسان ها است.
 

نماینده ولی فقیه در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه عدم مطالعات دینی در بخش های مختلف را یکی از مشکلات دانست و توضیح داد: ما اگر نگاه فنی و مهندسی را همراه با نگاه دینی داشته باشیم علاوه بر داشتن مدیریت درست و سازنده بستر پیشرفت برای کشور بیشتر فراهم خواهد شد.

 

وی اظهار کرد: حوزه های علمیه باید در ارتباط با دانش دینی به کمک مردم آیند، چرا که اثرگذاری و توسعه کشور به توسعه منابع طبیعی بستگی دارد و خوشبختانه در کشور ما بزرگ ترین حامی منابع طبیعی مقام معظم رهبری هستند که اگر به فرمایشات ایشان توجه ویژه ای داشته باشیم بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد.
 

در ادامه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین بیان کرد: با تلاش‌های بسیار روند تخریب منابع طبیعی نه تنها کاهش یافته‌ بلکه در راستای احیای آن نیز گام برداشته شده است.
 

هاشم گودرزوند چگینی تصریح کرد: در دولت نهم و دهم علاوه بر عملکردهای سازنده و زیربنایی دو کار عمده استقرار دفتر نمایندگی ولی فقیه و استقرار یگان حفاظت، گامی اساسی برای حفظ و احیای منابع طبیعی بوده است.
 

وی به فرهنگ‌سازی در این زمینه اشاره کرد و افزود: بحث منابع طبیعی به تفکیک‌ بین رده‌های سنی مختلف و اقشار مختلف باید فرهنگ‌سازی شود و در این راستا امکانات ارتباط جمعی می‌توانند تعامل خوبی با سازمان جنگل‌ها داشته باشند.
 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین خاطرنشان کرد: توسعه پایدار منابع طبیعی تجدید‌شونده زمانی اتفاق می‌افتد که سرلوحه عملکرد مسئولان ما فرهنگ‌سازی باشد.
 

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی استان قزوین، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در ادامه با اشاره به جایگاه و اهمیت منابع طبیعی در فرهنگ اسلامی گفت: در دین اسلام، حفظ، نگهداری و توسعه فضاهای سبز به اندازه ای اهمیت دارد که آن را در ردیف عبادات برشمرده اند.
 

حجت الاسلام محمود گروسی یادآور شد: حفظ و توسعه عرصه های طبیعی نیازمند همراهی عمومی است و این منابع امانتی در اختیار ماست که باید به نسل آینده تحویل دهیم.
 

وی اضافه کرد: باید در جامعه اهمیت مرتع، جنگل و سایر بخش های منابع طبیعی تبیین و از سوی دیگر با تخلفات نیز برخورد شود.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 154258

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha