به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، سیدشریف حسینی، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یکشنبه 15 مرداد که به بررسی مشکل ریزگردها با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست اختصاص داشت گفت: متاسفانه وضعیت ایران در بحث بیابان زایی وضعیت بدی است و 20 میلیون هکتار از زمین های کشور در معرض فرسایش های باد است.
وی اظهار کرد: از 69 دشت کشور 36 درصد آنها به دلیل مشکلاتی دارای بیلان منفی هستند و از ده سال گذشته شاهد حضور مهمان ناخوانده ای در برخی از مناطق کشور به نام گردوغبار هستیم.
حسینی بیان کرد: ما جز مصاحبه و حرف چیز دیگری برای مقابله با بحث ریزگردها انجام نداده ایم و تنها توانسته ایم عنوان گردوغبار را در این موضوع به ریزگرد تبدیل کنیم.
وی گفت: وضعیت اقتصاد و معیشت در استان های مرزی تحت تاثیر این موضوع است و مردم استان های فارس، خوزستان، لرستان، همدان، ایلام و آذربایجان دچار این مشکل هستند.
وی با بیان اینکه 90 درصد منشا این پدیده در خارج از کشور است یادآور شد: ما در سال 1388 با متوسط حدود 43 روز گردوغبار در کشور از جمله کشورهای بحرانی در این زمینه بوده ایم که بالاترین روزهای گردوغبار در سال 87 با 107 روز به استان کرمانشاه و در سال 88 به استان خوزستان تعلق دارد.
نماینده اهواز با اشاره به اثرات این وضعیت در کشور یادآور شد: لغو سفرهای هوایی، مشکلات در فرودگاهها، اثرات سوءروانی بر مسافران، لغو 640 پرواز فقط در استان خراسان از جمله اثرات این مشکل است.
وی با تاکید بر اینکه چه کسی می خواهد جوابگوی مردم و سلامتی آنها در استانهای مرزی باشد یادآور شد: چه کسی حاضر است با 30 درصد آورده در استان خوزستان سرمایه گذاری کند قطعاً کسی در استان های مرزی سرمایه گذاری نمی کند.
وی اضافه کرد: افزایش هزینه های نگهداشت تاسیسات صنعتی، رکود بازار تجارت و افزایش هزینه های آب و برق از جمله اثرات پدیده شوم گردوغبار است.
حسینی با بیان اینکه 5 هزار نوع باکتری در گردوغبار جداسازی شده است گفت: 20 تا 40 درصد مراجعه کنندگان به بیمارستان ها در روزهای گردوغبار افزایش می یابد.
وی با ارایه چند پیشنهاد برای جلوگیری از این موضوع گفت: باید برای خرید تجهیزات حتی خانگی اعتبارات لازم در نظر گرفته شود و به کارمندان و متخصصان نیز امتیازات شغلی خاص تخصیص داده شود.
حسینی افزایش سهمیه سوخت و توزیع شیر رایگان و کمک های اولیه بهداشتی را نیز از دیگر پیشنهادات خود برای مقابله با این پدیده در استان های مرزی عنوان کرد و گفت: باید سند چشم انداز مقابله با خشکسالی در کشور تنظیم شود که قطعاً اگر چنین کارهایی نکنیم نه تنها طی 5 سال نمی توانیم این مشکل را مهار کنیم بلکه 50 سال نیز نمی توانیم این مشکل را حل کنیم.
پایان پیام/
نظر شما