لجاجت در برابر حق، موجب کفر و نابودی است

مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز، لجاجت در برابر حق را موجب کفر و نابودی عنوان کرد و گفت: لازمه تقوای الهی، پایبندی به عهد و میثاق الهی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجت‌الاسلام محمد پناه داور، مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز، روز گذشته (4 مرداد) در جلسه تفسیر موضوعی قرآن و نشست اخلاقی جمعی از مدیران ارشد تبریز که آیاتی از سوره انفال با موضوعیت تقوا و حق قرائت و تفسیر شد، به بیان جایگاه اخلاق در مبانی قرآنی پرداخت.


حجت‌الاسلام پناه داور با اشاره به جایگاه انسان ها از لحاظ میزان پذیرش حق در قرآن کریم، اظهار کرد: از آیات میانی سوره مبارکه انفال بر می آید که بدترین جنبندگان کسانی هستند که دعوت پیامبران به سوی حق و سعادت را نمی پذیرند، در حقیقت این افراد با لجاجت در برابر حق کفر می ورزند و از شدت لجاجت و قساوت به سوی حق باز نمی گردند.


وی گفت: پیمان شکنی شیوه رایج در میان کافران است و لازمه تقوای الهی پایبندی به عهد و میثاق الهی است.


مسئول خانه نور باب الحوائج تبریز در ادامه به تشریح پیام های آیات الهی پرداخت و گفت: از مهم ترین ویژگی های منحصر به فرد کلام الهی این است که برای انسان در طول تاریخ بشریت پیام دارد.


حجت الاسلام دکتر حیدر حاجی پور، استاد حوزه و دانشگاه و محقق برجسته معارف اسلامی در این جلسه به تشریح جایگاه قرآن در اشعار مولانا جلالالدین محمد بلخی پرداخت.


وی با بیان اینکه رشد معلومات و دانش عمومی جامعه باید به خروج مثنوی از انزوا در جامعه بیانجامد، گفت: متاسفانه این کتاب شریف تا مدت ها از سوی متدینان جامعه طرد می شد و این در حالی است که اشعار مثنوی منطبق بر معارف عمیق اسلامی است.


حجت الاسلام دکتر حیدر حاجی پورگفت: اخیرا کتابی به همت اساتید برجسته دانشگاهی تالیف شده است که در آن اشارات مولانابه آیات قرآنی به صورت جز به جز مورد بررسی قرار گرفته است.


محقق برجسته معارف اسلامی گفت: مثنوی تفسیری منظوم از قرآن کریم است و مولوی در اشعار و نیز داستان های منظومی که بدان ها پرداخته است در حقیقت جزییاتی از معارف الهی رابیان کرده است.


وی با اشاره به جایگاه مثنوی در عرفان اسلامی، گفت: مولوی در دیوان خود که مشتمل بر 6 دفتر است دایره المعارف کاملی از عرفان اسلامی را بیان کرده است.


استاد حوزه و دانشگاه خاطر نشان ساخت: البته آثار محی الدین عربی نیز در سطحی بال از عرفان قرار دارند اما نوع نگارش و تالیف آثار محی الدین عربی برای عموم و بلکه بسیاری از متخصصان نیز دشوار است اما مثنوی از متنی روان تر برخوردار می باشد.


وی با اشاره به برخی داستان های انحرافی در مورد زندگانی و حیات مولانا، خاطرنشان کرد: این داستان ها چیز تازه ای نبوده و در زمان حیات خود مولانا نیز به صورت شایعه در جامعه مطرح می شده است.


پایان پیام/
 

کد خبر 165528

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha