به گزارش خبرگزاری شبستان، استاندارد «حفاظت از سوابق در برابر آتشسوزی» تدوین و برگزاری جلسه کمیته ملّی در سازمان ملّی استاندارد ایران در آبانماهِ سال 1401 انجام شد و در تابستان سال 1402 با شماره ملی 18043 در 100 صفحه به چاپ رسید.
در این استاندارد، موضوعات مهمی چون طراحی مناسب سازه اصلی ساختمان آرشیو، ایمنسازی فضاهای مختلف ساختمان آرشیو در برابر آتشسوزی، استفاده از دیوارها و درهای مقاوم در برابر آتشسوزی، و چینش مناسب قفسههای نگهداری اسناد در آشیوها، مورد بحث قرار گرفته است.
علاوهبرآن، موضوع نصب دستگاه تشخیص دود و آتش، دستگاه اعلام آتشسوزی و دستگاههای اطفای حریق خودکار و دستی از جمله آبافشانهای مناسب در آرشیوها نیز در این استاندارد مورد بررسی قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، در طول تاریخ و در مناطق مختلف دنیا، آتشسوزی باعث از بینرفتن اسناد و مدارک مهمی شده است. بنابراین، یکی از مهمترین لازمهها در ساختمانهای آرشیو، برنامهریزیهای لازم برای پیشگیری از بروز آتشسوزی و مهار بهموقع و مؤثر در صورت وقوع چنین حوادثی است. بنابراین وجود استانداردهای حرفهای و دقیق که مورد تایید متخصصان این حوزه، بهویژه متخصصان آرشیو و سازمان آتشنشانی باشد؛ ضروری و مهم است.
در همین راستا پژوهشکده اسناد بنابر انجام وظایف محوله خود در حوزة تدوین استانداردهای مورد نیاز در کتابخانهها و آرشیوها، اقدام به تجدیدنظر در استاندارد «حفاظت از سوابق در برابر آتشسوزی» کرده است. این استاندارد که اولینبار در سال 1393 با حضور متخصصان درون و برونسازمانی در 56 صفحه در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تدوین شده بود، مورد استقبال متخصصان آرشیو و آتشسوزی قرار گرفته و در نهادهای آرشیوهای مختلف، استفاده شده بود.
با توجه به گذشت دورة پنجسالة اعتبار استانداردها و همچنین نیاز به افزودن مطالب بهروز و دقیق در این حوزه به محتوای استاندارد، فرایند تجدیدنظر این استاندارد از سال 1399 در پژوهشکده اسناد آغاز شد.
استاندارد «حفاظت از سوابق در برابر آتشسوزی» در وبگاه سازمان ملی استاندارد ایران بهنشانی بارگذاری شد و علاقهمندان برای دسترسی به این استاندارد میتوانند به وبگاه سازمان ملی استاندارد ایران به نشانی http://standard.isiri.gov.ir مراجعه کنند.
امید است تدوین و چاپ این استاندارد کاربردی و ضروری، راهگشای متخصصان این حوزه در فرایندهای کاری مرتبط باشد.
انتهای پیام/
نظر شما