به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان ازسمنان، کامران قدس- رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان به مناسبت روز ملی اورژانس پیش بیمارستانی و فوریت های پزشکی در گفتگو با خبرنگاران شمار نیروهای فعال در اورژانس ۱۱۵ این دانشگاه را قریب ۲۴۰ نفر ذکرکردوگفت: برای رفع کمبود نیاز است تا این تعداد به ۳۴۰ نفر افزایش یابد.
وی با بیان اینکه ۳۲ پایگاه اورژانس شهری و جاده ای در شهرستان های تحت پوشش فعالیت دارند بیان کرد: برای پوشش کامل شبکه اورژانس نیاز به ایجاد پنج پایگاه جدید است تا به طور تقریبی در فواصل ۲۵ تا ۳۰ کیلومتر یک پایگاه اورژانس فعال باشد.
قدس به فرسوده بودن ناوگان آمبولانسی دانشگاه اشاره واظهار کرد: همین سبب شده که سالانه هزینه های زیادی صرف تعمیر و نگهداری آمبولانسها شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان با بیان اینکه وزارت بهداشت برای خرید ۵۰۰دستگاه آمبولانس برنامهریزی داشته بیان کرد: با خرید این آمبولانسها، تعدادی آمبولانس به دانشگاه علوم پزشکی استان اختصاص مییابد اما بیتردید این تعداد آنقدر زیاد نخواهد بود که بتوان آنها را جایگزین حدودا ۳۸ آمبولانس دانشگاه کرد.
وی با اشاره به نبود موقت آمبولانس در یکی از پایگاههای استان افزود: ممکن است که آمبولانس یک پایگاه برای تعمیر انتقال داده شود اما همیشه سعی شده از آمبولانس های دیگر مراکز یکی جایگزین آن شود.
به گفته قدس ۷۰ درصد از آمبولانس های مراکز تحت پوشش عمر بالای ۱۰ سال دارند و فرسوده هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان به برنامه راه اندازی اورژانس ویژه بانوان در سمنان نیز اشاره کرد و گفت: مقدمات راه اندازی این اورژانس با هدف ارائه خدمات به مراکز خاص که امکان ورود نیروهای اورژانس مرد نیست فراهم شده است.
وی، ارائه خدمات اورژانسی به ناشنوایان و نیز بیماران اوتیسم را از دیگر اقدامات برشمرد و رضایت مندی مردم از خدمات رسانی اورژانس ۱۱۵ در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان را ۹۰ درصد بیان کرد.
قدس گفت: احداث ساختمان مدیریت بحران استان سمنان نیز در برنامه این دانشگاه قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان با اشاره به ابراز رضایت اکثریت مردم از مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی این دانشگاه اظهارداشت: براساس نظرسنجیهای انجام شده بیش از ۹۰ درصد مردم از خدمات اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان ابراز رضایت داشتند.
وی با بیان اینکه نهمین پایگاه اورژانس جاده ای شهرستان دامغان پس از ۱۲ سال در روستای مهماندوست افتتاح شد که در مدت کمتر از ۲ ماه حدود ۱۱۶ ماموریت را داشته است اضافه کرد:در شهرستان سمنان پس از ۱۵ سال چهارمین پایگاه اورژانس شهری در خیابان ۱۷ شهریور افتتاح خواهد شد.
قدس تصریح کرد:تحویل و راه اندازی موتور آمبولانس برای خدمات رسانی در نقاط و محور های صعب العبور و شرایط ترافیکی یکی از اقدامات اورژانس در حوزه خدمات رسانی به مردم استان سمنان می باشد.
میانگین حضور بر بالین بیمار در حوادث استان سمنان از کشوری پایین تراست
پژمان قرائیان - مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان نیز در این نشست میانگین حضور بر بالین بیمار در ماموریتهای شهری استان سمنان را۷ دقیقهای رسیدن بر بالین بیماران اعلام کردوگفت: عدد استاندارد کشوری در این شاخص ۸ دقیقه است.
وی با بیان اینکه میانگین رسیدن بر بالین بیماران در ماموریتهای جادهای اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه نیز در حال حاضر ۱۳ دقیقه است که یک درصد از عدد استاندارد کشوری آن که ۱۴ دقیقه است، کمتر است افزود: تلاش برای کاهش و کمتر کردن این میانگین است.
قرائیان با تأکید براینکه با توجه به اینکه در مدیریت حوادث یک ثانیه نیز در سلامت افراد از اهمیت ویژه برخوردار است ادامه داد: تلاش ما همیشه بر این است که این عدد را تا حد امکان کاهش دهیم تا همکاران با حضور سریعتر بر صحنه حوادث، به سلامت بیشتر مردم کمک کنند.
مدیر اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی سمنان از وجود ۱۱ پایگاه ۲۴ ساعته شهری در مناطق تحت پوشش دانشگاه خبر داد وافزود: در هر پایگاه حداقل یک دستگاه آمبولانس و دو نیروی کاردان فوریتهای پزشکی مستقر است.
وی تعداد پایگاه جاده ای در مناطق تحتپوشش دانشگاه سمنان را ۲۱ پایگاه ذکر کردوگفت: علاوه بر این یک مرکز اورژانس هوایی نیز تحت پوشش دانشگاه فعالیت دارد که این مرکز کمک شایانی به سلامت استان کرده است.
قرائیان با اشاره به اینکه ماهیانه ۲۰ ماموریت اورژانس هوایی در مناطق تحت پوشش دانشگاه سمنان انجام می شود اظهارداشت: اورژانس هوایی دانشگاه علوم پزشکی سمنان یکی از فعالترین پایگاههای هوایی در سطح کشور است.
مدیر اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی سمنان همچنین از فعالیت یک دستگاه اتوبوسآمبولانس در استان خبر داد و گفت: یک خودروی فرماندهی بحران و سه دستگاه موتورآمبولانس از دیگر تجهیزات علوم پزشکی در استان است که این امکانات در کاهش زمان رسیدن بر بالین مصدومان و بیماران و افزایش رضایتمندی مردم نقش مهمی داشته است.
وی درخصوص تعدد ماموریتها در این مرکزبیان کرد: از ابتدای سال تا ۲۰ شهریورماه جاری ۲۱ هزار و ۵۷۵ ماموریت در اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان انجام شده که چهار هزار و ۲۸۴ مورد آنها حوادث ترافیکی و ۱۷ هزار و ۲۹۱ مورد آنها ماموریت غیرترافیکی بوده است.
قرائیان شمار تماس با اورژانس ۱۱۵ در نیمه اول امسال را ۶۱ هزار و ۸۶۵ مورد اعلام کرد و گفت: از این تعداد سه هزار و ۳۸۶ تماس، مزاحمت تلفنی بوده است.
مدیر اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی سمنان همچنین از انجام ۶۹ ماموریت پایگاه هوایی در ۶ ماهه امسال خبر داد و گفت: در جریان این عملیاتها افزون بر ۱۰۰ بیمار توسط پایگاه هوایی به مراکز درمانی و بیمارستانی منتقل شدند که بیش از ۹۰ درصد آنها بعد از بازیابی سلامت خود ترخیص شدند.
به گفته وی از ابتدای سال تاکنون ۳۱۶ ماموریت توسط ناوگان موتورآمبولانس دانشگاه انجام شده است.
قرائیان افزود: بر اساس تعامل با آموزش و پرورش استان دوره های آموزشی در زمینه کمک های اولیه و پیش بیمارستانی در قالب مراقبین سلامت با محوریت دانش آموزان در مدارس برگزار خواهد شد.
نظر شما