طرح «یاوران نماز» در مدارس برگزار می‌شود/فعالیت ۵۵ هزار امام جماعت در مدارس

باقری با اشاره به طرح «یاوران نماز» در مدارس گفت: ما در این طرح از ظرفیت والدین، معلمان بازنشسته یا ارکان و اعضای ستاد اقامه نماز استان‌ها برای کیفیت بخشی به امر اقامه نماز کمک می‌گیریم.

«میکاییل باقری»، مدیر کل امور قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص فعالیت های دینی آموزش و پرورش در مدارس گفت: با توجه به اینکه ما امسال با ایجاد تغییراتی در برنامه های خود آنها را به صورت آزمایشی اجرا می کنیم لذا جهت تصمیم گیری برای برنامه های آینده در حال تحلیل این برنامه ها هستیم.

فعالیت ۵۵ هزار امام جماعت در مدارس

وی اظهار کرد: یکی از برنامه های امسال ما جذب و ساماندهی امامان جماعت مدارس است که در سال جاری حدود ۵۵ هزار امام جماعت اعم از روحانیون شاغل و آزاد، معلمان، اولیا و گاهی هم خود دانش آموزان امامت نمازهای مدارس را بر عهده می گیرند؛ ضمن اینکه در همین راستا ما توانمندسازی و آموزش امامان جماعت را نیز در دستور کار داریم که هر ساله تعدادی از آنها را در این دوره ها با روش های جذب دانش آموزان به نماز آشنا می کنیم.

برگزاری جشن تکلف برای بیش ازیک میلیون ۳۰۰ دانش آموز

وی با بیان اینکه برنامه های عملی آموزش نماز نیز از دیگر برنامه های ما در سال جاری است تصریح کرد: برای دانش آموزانی که در آستانه تکلیف هستند، مانند پایه دوم و سوم دختران و پایه هفتم و هشتم پسران، آموزش عملی نماز در نظر گرفتیم بر همین اساس اذکار و اعمال نماز به کمک معلمان، اولیا و ائمه جماعت مدارس برای آنها آموزش داده می شود ضمن اینکه آنها می توانند حین آموزش مراجع تقلید خود را نیز اتنخاب کنند. در واقع دانش آموزان با سه گام آموزش، انتخاب مرجع تقلید و جشن تکلیف در نماز جماعت مدارس  شرکت می کنند لذا در صددیم با اجرای این برنامه ها اقامه نماز در وجود دانش آموزان نهادینه شود. ضمن اینکه سال گذشته برای ۷۰۰ هزار نفر دانش آموز دختر پایه سوم و ۶۵۰ هزار دانش آموز پسر پایه هشتم جشن تکلیف های کلاسی، مدرسه ای، منطقه ای، استانی و گاهی خانگی برگزار شد که نمونه کشوری اش در محضر حضرت آقا با حدود یکصد هزار دختر دانش آموز برگزار شد.

مدیر کل امور قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش تصریح کرد: همچنین ما دوره های توانمندسازی ویژه آموزگاران پایه سوم دبستان دختر، مربیان پرورشی متوسطه دوره اول پسران، اولیای دانش آموزان، مربیان مهد کودک، مدرسان آموزش خانواده و امامان جماعت برگزار می کنیم که سال گذشته حدود ۳۰۰ هزار نفر در این دوره های شرکت کردند و با اذکار نماز و روش های جذب دانش آموزان به نماز آشنا شدند.

وی افزود: در برنامه فراگیر پرورشی نیز که از سوی معاونت پرورشی و فرهنگی ابلاغ می‌شود، ۵ هدف و وظیفه تربیتی در قالب ایمان، هویت، نشاط، خردورزی و خود مراقبتی و امید برای مدیران تعریف شده که ذیل هدف ایمان، بحث برگزاری باشکوه نمازهای جماعت در نظر گرفته است تا مدیران، تمهیدات لازم را برای اقامه نماز در مدارس فراهم کنند.

باقری با اشاره به برگزاری اجلاس نماز دانش آموزان افزود: این اجلاس در مناطق استان ها و سراسر کشور با هدف شناسایی، معرفی و تجلیل فعالان نماز مدارس، از مدرسه تا ستاد و همچنین شناسایی و معرفی فعالیت ها و اقداماتی که قابلیت الگوپذیری و الگودهی دارند، برگزار می شود که در منطقه ادارات آموزش و پرورش، فعالین مدارس، در استان، فعالین استان و در کشور هم فعالین کشور را برگزار می کنند؛ ضمن اینکه اجلاس کشوری را در اردیبهشت امسال در استان فارس برگزار کردیم.

طرح «یاوران نماز» در مدارس برگزار می‌شود/فعالیت ۵۵ هزار امام جماعت در مدارس

شرکت یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانش آموز در مسابقه نماز

وی با اشاره به برنامه های تبلیغی و ترویجی مدارس اظهار کرد: در بخش تبلیغی و ترویجی ویژه نماز، سه رشته مسابقه احکام نماز، اذان و انشای نماز برگزار کردیم که بیش یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانش آموز در این سه مسابقه در سال جاری در مدارس شرکت کردند که مرحله کشوری آن از ۲۸ مرداد تا ۲۳ شهریور در کرمانشاه برگزار شد.

وی با اشاره به طرح "یاوران نماز" بیان کرد: ما در این طرح از ظرفیت والدین، معلمان بازنشسته یا ارکان و اعضای ستاد اقامه نماز استان ها و همه دلسوزان برای کیفیت بخشی به امر اقامه نماز کمک می گیریم لذا از افراد علاقه‌مند به مشارکت در طرح یاوران نماز دعوت می‌شود از طریق کارشناسان قرآن، عترت و نماز ادارات آموزش و پرورش یا از طریق "سامانه نورینو" اعلام آمادگی کنند. این افراد در سامانه نورینو می‌توانند جنبه‌های مشارکتی خود را به منصه ظهور برسانند و کمک کنند تا ما با سرعت بیشتری بحث اقامه نماز را در مدارس توسعه دهیم.در حال حاضر تلاش داریم با کمک سازمان تبلیغات، ۱۵ هزار امام جماعت روحانی را آموزش دهیم و همچنین برای مدیران مدارس در حوزه نماز تحت عنوان یاوران نماز دوره آموزشی برگزار کنیم

 باقری در ادامه افزود: در این راستا گام‌های دیگری مانند برگزاری مسابقات، توسعه امر اقامه نماز، آموزش عملی نماز، آموزش صحیح خوانی نماز و آموزش قرآن به دانش‌آموزان به عنوان ظرفیت‌هایی است که می‌توان با کمک داوطلبانه مردمی اجرایی کرد.

اعلام آمادگی ۷۰۰ نفر از والدین برای بررسی نماز فرزندان خود

مدیر کل امور قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش گفت: در سامانه نورینو یک دسترسی به همه دانش آموزانی داده شده است تا بتوانند صحت قرائت نماز خود را کنترل کنند، به عبارتی به بوته نقد بگذارند. همچنین اعلام کردیم والدینی که به صورت جهادی مایل به بررسی نماز فرزندان خود هستند با ما همکاری نمایند. در حال حاضر نیز بیش از ۷۰۰ نفر اعلام آمادگی نمودند. ضمن اینکه سال آینده، همه مدیران مدارس را مکلف به انجام این امر خواهیم کرد تا با انتخاب یک نفر، نماز دانش آموزان مورد بررسی قرار گیرد. در واقع  برای مردمی سازی فعالیت های نماز، مدیران مدارس باید فردی را انتخاب کنند و از طریق سامانه نورینو این نمازیار معرفی شود؛ همچنین یک نفر به عنوان ارزیاب و مصصح نماز از سوی مدیر انتخاب می‌شود و دانش‌آموزان علاقه‌مند برای بررسی وضعیت نماز خود، فایل صوتی نماز را در سامانه نورینو بارگذاری می‌کنند و مصصح نماز پس از بررسی فایل صوتی، نسبت به صحیح خوانی نماز آنان، بازخورد نشان می‌دهد.

وی با اشاره به استقبال دانش آموزان از نماز در مدارس اظهار کرد: پژوهشی در این زمینه انجام ندادیم که بخواهیم به صورت مستند آماری ارایه دهیم اما برای برگزاری نماز در مدرسه تمهیدات خاصی اتخاذ کردیم که در طول سال اجرایی می شود اما حضور بچه ها در نماز الزامی نیست. بعضی از مدارس برگزاری نماز را نوبتی کرده اند، چون نمازخانه هایشان ظرفیت لازم را ندارد. بعضی از مدارس به صورت کلاسی برگزار می کنند و برخی هم داوطلبانه است. اما در برنامه های درسی همه مدارس زنگ نماز لحاظ شده است ولی الزامی برای حضور بچه ها نیست و آنها به صورت داوطلبانه شرکت می کنند.

باقری با اشاره به تفاهم نامه های ستاد اقامه نماز با مدارس بیان کرد: ما هر سال با ستاد اقامه نماز تفاهم نامه هایی منعقد می کنیم امسال هم تفاهم نامه هایی  تدوین و تبیین کردیم.

کد خبر 1725590

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha