بشر مهم‌ترین دانشی که نیاز دارد تنظیم رابطه صحیح انسانی است

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی گفت: بشر مهم‌ترین دانشی که نیاز دارد تنظیم رابطه صحیح انسانی است و این حوزه هم ۱۳ مؤلفه دارد و بشر در هر کجای دنیا و در هر عصری بخواهد زندگی کند به این ۱۳ رابطه نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان‌غربی، حجت الاسلام علی کشوری شامگاه چهارشنبه در نشستی با عنوان «معرفی روش جدید تحقیق در حوزه دانش» که با اساتید دانشگاه ارومیه که در سالن آرتمیای ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: بسیاری از اندیشمندان معتقدند دانش موجود دارای استحکامات محکمی نیست در ایران تحقیق در خصوص فلسفه علم زیاد جایگاه ندارد و اساتید و دانشجویان ما در مورد فلسفه علم کنکاش نمی کند.

وی با بیان اینکه اگر جمهوری اسلامی می خواهد به تمدن سازی دست یابد با دانش پوزیتیویستی به جایی نمی رسد، گفت:  ما با مبنای خودمان معتقدیم دانش فعلی دانش قلیل است و برای آن چهار دلیل داریم و آن عبارت از تنظیم صحیح روابط انسانی، شناخت خاصیت اشیا، شناخت اسباب غریب عالم و شناخت خداوند است.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی گفت: بشر مهم‌ترین دانشی که نیاز دارد تنظیم رابطه صحیح انسانی است و این حوزه هم ۱۳ مؤلفه دارد و بشر در هر کجای دنیا و در هر عصری بخواهد زندگی کند به این ۱۳ رابطه نیاز دارد .

وی با تاکید بر لزوم معرفت بر علم روابط انسانی گفت: با این‌که در پیشرفته‌ترین عصرها زندگی می کنیم اما استکاک های بشری بیشتر از هر عصر دیگر است که نمونه آن قتل، آبروریزی، از بین رفتن خانواده و حقوق زن، تربیت غلط فرزند، ربوی بودن بانک‌ها و بورس و .... در همه عالم می باشد.

حجت الاسلام کشوری گفت: ورود دانش کنونی به کشور نه با استدلال بلکه با چکمه های رضا خان بود که برای تدریس حکما مجازات سنگین وضع کرد و علومی که در دست آن‌ها بود از بین رفت.

بشر مهم‌ترین دانشی که نیاز دارد تنظیم رابطه صحیح انسانی است

وی افزود: اگر انسان اعداد اشیا را بشناسد می‌تواند حرکت اشیا را متوقف کند و قرآن هم بر این مسئله صحه می گذارد و نمونه آن را عاصف بن برخیا در قرآن مثال می زند و  گفتگو با عالم اموات از دیگر شناخت اسباب غریب عالم است و در جامعه شیعه زیارت قبور و ائمه است.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی افزود: در علوم بشر بسیار ضعیف است و شاگردان ائمه ائمه انبیا در این عرصه بسیار قوی هستند.

وی چهارمین مسئله را شناخت تفصیلی خداوند عنوان کرد و گفت: پیامبر اکرم روایتی دارند و می فرمایند حداقل ۹۹ اسم خداوند را بشناسید و مجموع خدمات پس از خلق را خداوند برای آن‌ها خلق کرده و آن را مشروط به شناخت اسامی خود کرده است.

حجت‌الاسلام کشوری ادامه داد: در نقشه کشی ساختمان، طب و سلامت و... انبیا راهکار بیان کرده‌اند و خیلی از مواقع فقط دانش مطرح نیست بلکه منافع هم در کنار آن مطرح است که دانش کنونی بدان گرفتار است.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی گفت: لذا جمع بندی این است که دو اشکال اساسی به علم کنون وارد است که یکی از آن‌ها روش تحقیق دانش و فرضیه محور و حدس محور بودن این دانش است و دیگری در حوزه این که اگر کسی دانش فعلی را با این طبقه‌بندی مطالعه کند با فقر دانشی مواجه خواهد شد.

کد خبر 1728325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha