آثار پذیرش شده در چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران از کیفیت بالایی برخوردارند

مهدی آذرپندار با بیان اینکه جشنواره فیلم کوتاه تهران یکی از سخت‌ترین ورودی‌ها را نسبت به جشنواره های دیگر جهان دارد و آثار با کیفیت به این جشنواره راه پیدا می کند، گفت: برای حضور در چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از هر هزار فیلم هشت فیلم انتخاب می‌شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگیی خبرگزاری شبستان، دومین نشست خبری چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران پیش از ظهر امروز یکشنبه ۲۳ مهر تحت تاثیر مرگ هولناک و فجیع «داریوش مهرجویی»، کارگردان صاحب نام ایرانی و همسرش با حضور «مهدی آذرپندار»، مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر جشنواره  در سالن ۱۲ پردیس سینمایی ملت برگزار شد .

آثار پذیرش شده در چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران از کیفیت بالایی برخوردارند

 در این نشست «مهدی آذرپندار»، مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران  با اشاره به مرگ هولناک «داریوش مهرجویی» در شب گذشته گفت: پیش از هر چیزی مایلم مراتب تاسف عمیق خودم را از بابت اتفاق شب گذشته و قتل زنده‌یاد  داریوش مهرجویی و همسرشان اعلام کنم. می‌دانم که شرایط مناسبی نیست و همه ما دل و دماغ مناسبی نداریم تا درباره  موضوع دیگری صحبت کنیم. امیدوارم در اسرع وقت به این ماجرا رسیدگی شود و عاملان به مجازات برسند. روح هر دو نفر شاد باشد و یادشان گرامی باد.

وی  با ابراز تاسف حوادث غزه و کودکانی که در غزه کشته می شوند، اظهار کرد:  مراتب تاسف  خودک را برای اتفاقاتی که در غزه رخ داده و کودکانی که زیر بمباران هستند اعلام می‌کنم، همنطور که می دانید  دو سالی است که در جشنواره تلاش کردیم بگوییم نسبت به کودک‌کشی حساس هستیم و فیلم‌های این چنینی را نمی‌پذیریم اما حالا جشنواره در شرایطی برگزار می‌شود که کودکان غزه زیر شدیدترین بمباران هستند اما مقاومت آنها نتیجه خواهد داد.

آثار پذیرش شده در چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران از کیفیت بالایی برخوردارند

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران  با ارائه گزارشی از روند برگزاری چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران گفت: زمان زیادی به برگزاری جشنواره چهلم نمانده و پنجشنبه  مراسم افتتاحیه برگزار می شود. در چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران تعداد پذیرفته شدگان شاید نسبت به دوره‌های دیگر جشنواره کمتر باشد اما ما تلاش می‌کنیم روی کیفیت تاکید داشته باشیم، به همین علت ممکن است تعداد آثار بخش ملی کم باشد.

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با بیان اینکه  از هیات انتخاب این دوره از جشنواره خواستیم  معیار  انتخاب کیفیت آثار باشد،  گفت:  به دلیل تثبیت وجه بین‌المللی جشنواره در سال‌های اخیر سعی کردیم آثار را با سخت‌گیری کیفی برگزینیم؛ در بخش بین‌الملل هم آثاری از کشورهای مختلف به دستمان رسید که رکورد چهل ساله جشنواره را جابه‌جا کرد.

مهدی آذرپندار با بیان اینکه جشنواره فیلم کوتاه تهران یکی از سخت‌ترین ورودی‌ها را نسبت به جشنواره های دیگر جهان دارد، اظهار کرد:  برای حضور در چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از هر هزار فیلم هشت فیلم انتخاب می‌شود.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران  با اشاره به شعار چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران گفت:   شعار این دوره از جشنواره «آیینه تمام نمای ایران» است و ما  تمام تلاش مان بر این بود که بتوانیم از تمام ایران آثاری با حفظ کیفیت بپذیریم. قرار نبود کیفیت فدای رویکرد و محتوا شود اما می‌خواستیم تمام تلاش خود را کنیم.

 دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با بیان حمایت از فیلمسازان شهرستانی در این جشنواره اظهار کرد:  ما نمی خواستیم این نگاه را به فیلمسازان  القا کنیم که جشنواره که نام تهران را بر خود دارد  فقط میزبان فیلمسازان تهرانی باشد؛ به همین خاطر امسال تعداد آثار پذیرش شده از فیلمسازان استانی بیشتر از فیلمسازان تهرانی است. این برای نخستین بار است که این اتفاق رخ می‌دهد و معادل ۵۵ درصد آثار پذیرش شده از شهرستان‌ها هستند.

وی خاطر نشان کرد:  در زمینه پذیرش آثار هنرمندان شهرستانی در چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران نسبت به دوره گذشته رشد قابل توجهی داریم و این موضوع باعث خوشحالی ماست و در واقع  مهمترین دستاورد ما این باشد که به فیلمسازان شهرستانی توجه شده است.

مهدی آذرپندار با اشاره به بخش های جنبی چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران گفت : جشنواره امسال بخش‌های جنبی مفصلی دارد و  سعی شده آن سخت‌گیری که در بخش مسابقه شده در بخش جنبی نداشته باشیم.

آثار پذیرش شده در چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران از کیفیت بالایی برخوردارند

وی افزود: یک بخش استعداد نو هم مخصوص فیلم اولی‌ها در چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران؛ نحوه انتخاب این فیلم‌ها به این شکل بوده که در فهرست هیات انتخاب بوده‌اند و ۱۲ فیلمی که انتخاب شدند فیلم‌هایی هستند که رای بالایی داشتند اما از حضور در بخش اصلی به علت مسایل کیفی جا ماندند. در بخش مسابقه هم البته تعداد زیادی فیلم اولی داریم.

وی با اشاره به بخش ویژه «کتاب و سینما» در چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران  اظهار کرد:  این بخش چند سالی است در جشنواره وجود دارد و ۱۶ اثر به جشنواره راه پیدا کردند و نسبت به سال گذشته کیفیت این آثار خیلی خوب است. البته تعدادی از فیلم‌های این بخش در بخش مسابقه جشنواره هم هستند. جایزه این بخش را خانه کتاب و ادبیات ایران تقبل کرده و با همکاری مشترک انجمن و خانه کتاب برگزار می‌شود. روز سوم جشنواره نیز مختص بخش ویژه کتاب و سینماست.

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران  با اشاره به بخش جنبی «ایران جوان»  در این دوره از جشنواره گفت: ۹ اثر به این بخش راه پیدا کرده و موضوع آن درباره جمیعت و فرزند آوری است، این بخش با همکاری بنیاد بین‌الملبی ۱۵ خرداد برگزار می‌شود و غرفه‌ای هم در جشنواره خواهد داشت.

وی افزود:  در بخش ویژه «بر بال خاطرات»  چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران  مروری بر برگزیدگان چهار دوره جشنواره صورت می‌گیرد. در ۱۰ سانس ۵۹ فیلم به نمایش درمی‌آید و نام‌های متنوع و جذابی در این بخش خواهید دید.

مهدی آذرپندار  با اشاره به بخش جنبی «شاخه زیتون» در چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران  گفت:  این بخش با محوریت فلسطین  و برای پاسداشت مقاومت مردم فلسطین اجرا می شود؛  در این بخش با توجه به مسایل اخیر سعی کردیم این باکس ویژه را در جشنواره داشته باشیم.

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران  با اشاره به برگزاری بزرگداشت هنرمندان در این دوره از جشنوره اظهار کرد: در چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران مراسم بزرگداشت « داریوش یاری» از هنرمندان عرصه فیلم کوتاه برگزار می شود؛  همچنین در بخش مرور آثار نیز سعی کردیم به فیلمسازان و عوامل فنی که در استان‌ها ساکن هستند، توجه کنیم؛ یکی از آن‌ها مرور فیلم‌های آقای« وحید بیوته» فیلمبردار سینما است. همچنین در بخش نکوداشت یاد «مرتضی پورصمدی» گرامی داشته خواهد شد. همچنین در این دوره یاد «مهدی امامی» از فیلمسازان انجمن و مستندسازکه امسال در بازگشت از اربعین در سانحه رانندگی درگذشتند گرامی داشته می شود.

مهدی آذرپندار خاطر نشان کرد: در بخش آرای مردمی چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران  نیز جایزه آرای مردمی خواهیم داشت؛ با این تفاوت که متولی این بخش کانون دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران خواهد بود امسال به این نتیجه رسیدیم که کانون می‌تواند متولی این بخش باشد و از آرای مردمی صیانت کند و چهار نفر به عنوان ناظر در این بخش حضور خواهند داشت.

او با اشاره  به برگزاری نشست های تخصصی در چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران  گفت:  ر بخش نشست‌ها هم سعی کردیم از بهترین‌ها دعوت کنیم، در بخش بین‌الملل نشستی با نیکیتا میخالکوف فیلمساز مطرح روسی به شکل آنلاین خواهیم داشت. یکی دیگر از موضوعات نشست‌ها کاربرد هوش مصنوعی در فیلمسازی است که یک هنرمند ایرانی و یک متخصص از ترکیه‌ این بخش را ارائه خواهند کرد. نوع دوم نشست‌های ما این است که ۱۰ نشست با دبیری کمال تبریزی خواهیم داشت؛ به این نحو که فیلمنامه‌ای که قبلاً نوشته شده بین حضار پخش می‌شود و آقای تبریزی در مقام کارگردان ۱۰ رکن اصلی کارگردانی را در گفت وگو با عوامل تولید یک فیلم پیش می‌برند. در حقیقت هنرجویان از بین گفتگوی کارگردان و مهمان آن نشست موضوعاتی را یاد می‌گیرند. بچه‌ها یاد می‌گیرند مثلا به عنوان یک کارگردان چگونه با یک آهنگساز تعامل کنند. بخش آخر هم درباره اردوهای فیلمسازی است که پیشتر پنج اردو برگزار کرده‌ایم. این اردوها تجربه‌های جذابی بودند و قرار است از تجربیات آن اردوها در جشنواره صحبت شود. این بخش با کارشناسی حسن حسینی و حضور سینماگران مطرح برگزار می‌شود.

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در ادامه به سئولات خبرنگاران پاسخ داد؛ او درباره  حضور آثاری از عوامل انجمن سینمای جوانان ایران در چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران  اظهار کرد: مطالبه‌ای در انجمن وجود دارد این است که اگر کسی را در بدنه انجمن انتخاب می‌کنیم، آنها فعالیت کاری‌شان مرتبط با فیلمسازی باشد. این موضوع نیز از قدیم الایام‌ وجود داشته است و بدنه انجمن در بسیاری از بخش‌ها حوزه فیلمسازی را آموخته‌اند و این برای ما مایه مباهات است. اگر سازمان شما بدنه‌ای دارد که همه دانش آموخته و متخصص هستند پس باید چه کرد؟ آیا باید مانع فیلمسازی آنها شویم؟! ضمن اینکه بین جشنواره و انجمن یک مرزبندی وجود دارد.

وی افزود: سالی که من به انجمن سینمای جوان آمدم، هیات انتخاب حذف شده بود و مشاوران انتخاب در جشنواره انتخاب شده بودند. من می‌توانستم آن مسیر را ادامه بدهم اما ما هیات انتخاب را احیا کردیم. تعداد افرادی که از انجمن فیلم ساختند، بیشتر از راه یافتگان فعلی بوده اما انتخاب نشده‌اند. متخصصان حق فیلم‌سازی و حق شرکت در رقابت را دارند. ما سعی کردیم تفکیکی بین انجمن سینمای جوانان ایران و جشنواره فیلم کوتاه تهران داشته باشیم.

وی با بیان اینکه  جشنواره فیلم کوتاه تهران هویتی مستقل از انجمن سینمای جوان  دارد، گفت:  باید این نکته را یادآور شوم   که انجمن سینمای جوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ فیلم است.

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران درباره حضور بخش آرای مردمی در جشنواره فیلم کوتاه تهران و عدم برگزاری آن در جشنواره فیلم فجر گفت: اینکه در کنار انجمن ظرفیتی صنفی به نام کانون دانش آموختگان وجود دارد، برای ما مهم است. آرای مردمی به دلیل اینکه شائبه برانگیز است، حتما باید توسط یک صنف برگزار شود. اما مجادلات این بخش قابل مقایسه با جشنواره فیلم فجر نیست چون در جشنواره فیلم فجر بخشی به نام اکران مردمی هم وجود دارد و مجموعا شرایط ما با مجموع شرایط جشنواره فیلم فجر شبیه نیست. ما سعی کردیم بخش آرای مردمی را داشته باشیم چون دوست نداریم جای این جایزه خالی باشد.

وی درباره میزان اعتبار مدارک اعطا شده در نشست‌های تخصصی جشنواره به هنرجویان در پاسخ به سوالی دیگر توضیح داد: مدارک انجمن سینمای جوانان ایران معتبر است، با وجود این همه آموزشگاه همچنان نسبت به مدارک انجمن اقبال جدی وجود دارد. در بخش فیلم اولی‌ها مدرک تحصیلی همیشه مهم بوده است؛ از این جهت توافقی با سازمان سینمایی و بنیاد سینمایی فارابی انجام شد تا مدرک انجمن هم ارزشی برابر با مدرک کارشناسی ارشد سینما را داشته باشد.

مهدی آذرپندار درباره  هزینه چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران اظهار کرد: در برنامه سازمان سینمایی ۱۰ میلیارد تومان بودجه برای این دوره از جشنواره در نظر گرفته شده است که با توجه به مهمانان خارجی و مهمانان داخلی، تبلیغات و... این هزینه معقول است. ما از کمک‌های شهرداری، خانه کتاب و ... نیز استفاده می‌کنیم اما عمده هزینه‌هایمان همان مبلغی است که سازمان سینمایی در نظر گرفته است.

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از آغاز بلیت فروشی این دوره از جشنواره  خبر داد و گفت:  در این دوره تخفیف ویژه برای دانشجویان و هنرجویان سینما در نظر گرفته شده است، علاقمندان می توانند از طریق سامانه: https://iticket.ir/  بلیت های جشنواره را خریداری کنند.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران درباره حمایت از «سینمای مقاومت» در چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران بیان کرد: امسال کشورهای ترکیه چهار فیلم، عراق یک فیلم، افغانستان یک فیلم و... در این باره در جشنواره دارند. حضور فیلم‌های مقاومت به میزان آثار ارسال شده بستگی دارد. مثلا از مجموع کشورهای عربی فیلم‌های قابل ملاحظه‌ای ارسال نمی‌شود با اینکه ما امسال از فلسطین ۶ فیلم داشتیم اما باید دید چه تعداد از آن به جریان مقاومت مربوط است؟ تعدد فیلم‌ها کم است اما این به معنای این نیست که درها را باز کنیم تا فیلم‌هایی که کیفیت خوبی در این حوزه ندارند صرفا به دلیل دربرگیری موضوع مقاومت به جشنواره راه پیدا کنند. ما هیچ تسهیلاتی ایجاد  نکردیم که چون برخی آثار از عراق با افغانستان هستند به جشنواره راه پیدا کنند زیرا کیفیت برای ما مهم است. بنابراین اولا ما فیلم‌هایی منتخب از آنچه به دبیرخانه رسیده بود داریم. دوم اینکه همه فیلم‌های بخش مقاومت مربوط به کشورهای همسایه ومنطقه نیستند مثلا ما فیلم‌هایی با موضوع مقاومت از کشورهای اروپایی هم داریم.

وی درباره بلیت‌فروشی جشنواره چهلم نیز گفت: امسال بلیت‌فروشی برای جشنواره از طریق سایت آی‌تیکت صورت می‌گیرد و تخفیفاتی هم برای دانشجویان و هنرجویان سینما و برخی گروه‌ها در نظر گرفته‌ایم. قیمت بلیت هر باکس هم ۳۰ هزار تومان است که البته مشمول تخفیف هم می‌شود.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در پاسخ به این سئوال که چرا در نشست‌های تخصصی از حضور استادان و مدرسان انقلابی در جشنواره استفاده نمی‌شود، گفت: البته این نظر شماست؛ چراکه سینماگر بزرگی مثل آقای کلاری سال گذشته با وجود اینهمه فشار پای جشنواره تمام قد ایستاد. در شرایطی که حتی برخی داوران بین‌المللی ما نگران بودند که در آن جو ملتهب برایشان مسایلی پیش بیاید آقای کلاری آن‌ها را خیلی حرفه‌ای توجیه کردند. بنابراین من فراموش نمی‌کنم که ایشان چگونه پای جشنواره ایستادند و باید درباره معیار اساتید انقلابی و غیر انقلابی صحبت کنیم. شاید تعریف ما متفاوت باشد.

مهدی آذرپندار درباره بخش انتشارات جشنواره و رونمایی از کتاب‌های تخصصی جدید در این دوره گفت: ما در خلال جشنواره از چند کتاب سینمایی جدید رونمایی می‌کنیم؛ برخی از کتاب‌ها عرضه قطعی و برخی فقط رونمایی می‌شوند، همچون سال گذشته یک نمایشگاه و فروشگاه «کتاب و سینما» نیز برگزار خواهیم کرد. امیدواریم این توجه به حوزه کتاب، در سال‌های آینده خروجی داشته باشد.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران درباره حضور برخی فیلم‌ها در جشنواره‌های منطقه‌ای و چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران گفت: جشنواره‌های منطقه‌ای یک فرصت مجدد ایجاد می‌کند. برخی فیلم‌ اولی‌ها به دلیل یک رای از جشنواره بازماندند و جشنواره‌های منطقه‌ای هم با نمایش برخی فیلم‌های بیرون مانده از بخش مسابقه جشنواره تهران و فیلم‌هایی جدید برگزار می‌شود؛ بنابراین اگر عناوین برخی فیلم‌ها تکرار شده است به این دلیل است که آن‌ها به عنوان برگزیدگان جشنواره‌های منطقه‌ای به طور مستقیم به جشنواره فیلم کوتاه تهران راه پیدا کرده اند.

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در پاسخ به سوالی درباره نام بردن از فیلم‌های سیاسی حاضر در جشنواره امسال با موضوع حوادث سال گذشته توضیح داد: ما امسال سعی کردیم ژانر فیلم‌ها را هم در جدول فیلم‌ها عنوان کنیم، البته از فیلمسازان اجازه گرفتیم اما اینکه الان بگویم کدام فیلمی در کدام ژانر است صحیح نیست چون شاید فیلمسازش علاقه‌ای نداشته باشد من اینجا ژانر و موضوعش را مشخص کنم.

آثار پذیرش شده در چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران از کیفیت بالایی برخوردارند

در پایان نشست چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از پوستر این جشنواره با طراحی دانیال رحیمی کاشانی رونمایی شد.

کد خبر 1728740

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha