در ادامه غلامرضا صنعتگر به اجرای زنده موسیقی پرداخت.
هوشنگ توکلی دیگر سخنران این مراسم بود. او یادآور شد: اقتدار رژیم صهیونیستی شکست و این مهمترین موضوع و مابقی حاشیه است. اگر حاشیه را به درستی کنترل کنیم، شهادت مردان و زنان و کودکان غزه کمرنگ نمیشود.
او متذکر شد: درست بلافاصله بعد از پیام مقام معظم رهبری درباره پیروزی حماس و شکست رژیم صهیونیستی، مرحوم داریوش مهرجویی به قتل رسید تا پیام مقام معظم رهبری کمرنگ شود. به این ترتیب، ما عزادار مردم غزه و درگذشت داریوش مهرجویی و همسرش شدیم.
توکلی اظهار کرد: باید دوگانگی در مردم رفع شود تا هر اتفاقی که میافتد به نظامی که شبانهروز در تلاش برای ثبات و پیشرفت است، ربط داده نشود.
او یادآور شد: ساواک با استفاده از ابزارهای مختلف از جمله ابزارهای فرهنگی و هنری تلاش کرد تا در سراسر ایران سلطه مطلق داشته باشد. دکتر غلامحسین ساعدی سردمدار بیان رعب و وحشت ساواک در آثار خود بود. بعد از انقلاب دیگر نیازی به دوگانه حرفزدن نداشتیم. ۴۲ سال است به مدیران فرهنگی و هنری میگوییم در جشنوارهای به غلامحسین ساعدی بپردازیم. مدیران و مسئولان باید به وظیفه خود عمل کنند از این رو معاونت هنری باید کارگروهی تشکیل دهد تا آثار هنری مختلف مورد بررسی قرار گیرند.
توکلی افزود: وقتی دختر زندهیاد مهرجویی میگوید قاتل در میان ماست یعنی ما به ۱۰۰ سال قبل برگشتیم و هنرمندان و مدیران فرهنگی به این اتفاق فکر نکردند. دوگانهگویی، تفرقه و اتهامافکنی را تمام کنیم.
در ادامه، محمد گلریز به اجرای قطعه موسیقایی «فلسطین» پرداخت.
ابوالقاسم طالبی سخنران دیگر مراسم بود که روی صحنه رفت و گفت: حادثه عظیمی اتفاق افتاده و اقتدار کاذب صهیونیسم شکسته شده است. بایدن گفت صهیونیست حتما نباید یهودی باشد و این تنها حرف درستش در زندگی است. مسیحی، هنرمند، شاعر و نویسنده صهیونیست هم داریم.
او متذکر شد: وقتی عدهای کرکسوار در پیرامون پیکر هنرمندی بزرگ، زن بزرگی را که از مبارزه با صهیونیسم میگوید، تمسخر میکنند، نشان میدهند که هنرمند صهیونیست هم داریم که از هر فرصتی برای ضربه زدن به نظام استفاده میکند.
طالبی تصریح کرد: باید بدانیم در بین ما کرکسهایی در لباس پرستو نقنقو شدهاند و هر روز برای خود جملهای میبافند و میگویند و خوش هستند. من متاسفم از حضور چنین افرادی در بین ما و درود میفرستم به شما شجاعان. میدانیم که صهیونیسم تاب شجاعت ما را ندارد و مانند سیفاله داد، نادر طالبزاده و فرجالله سلحشور آنها را با بیماری از ما میگیرد.
سپس قطعه «طوفان الاقصی» پخش شد.
محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی دیگر سخنران مراسم بود. او گفت: همه برای همدردی با مردم غزه کنار هم جمع شدهایم. ما در کجای تاریخ ایستادهایم؟ باید انتخاب کنیم در کنار چه مردمی بایستیم. تبلیغات گسترده حکومت یزید باعث شد تا بسیاری در انتخاب خود اشتباه کنند. در ماجرای کربلا دستهای پی جایزه بودند و دستهای بیطرف بودند و بعد از عاشورا پشیمان شدند اما دسته سوم با بصیرت بودند و جای درست ایستادند.
او تصریح کرد: نکند عاشورای دیگری برپاست و ما جای اشتباه را برای بودن انتخاب کنیم.
خزاعی اظهار کرد: هنرمندان در کنار مردم غزه ایستادهاند. اینکه امروز دستگاههای تبلیغاتی دشمنان چه میگویند مهم نیست بلکه در طول تاریخ مشخص میشود که مقاومت پیروز است.
سپس امیر دژاکام روی صحنه رفت و در سخنانی گفت: من به نمایندگی از انسانیت و شخص خودم اینجا هستم. سال ۱۳۹۴ مطلبی را نوشتم که گفتوگوی مادری است با فرزندش که امروز آن را برایتان می خوانم.
وی در ادامه مطلب نوشته شدهاش را قرائت کرد.
دژاکام متذکر شد: تصاویری که میبینم جانم را به آتش میکشد و از خودم شرم میکنم که در جهانی زندگی میکنم که با فرزندانش چنین میکند.
سپس گروه سرود بینالمللی «الغدیر» به اجرای برنامه پرداختند.
محمدمهدی تدین، مدیر مسئول آموزشگاههای آزاد هنری نیز در ادامه مراسم به ایراد سخنانی پرداخت.
در این بخش از مراسم ارتباط صوتی با یکی از خبرنگاران حاضر در غزه برقرار شد.
سپس علیاشرف صندوقآبادی به عنوان نمایندگی از هنرمندان تجسمی به ایراد سخن پرداخت و گفت: امروز حال همه آدمهایی که با ظالمان مخالف و موافق مظلومان هستند، خوش نیست. چگونه میتوانیم آرام بگیریم در حالی که گریه مادران و پدران را در فراق فرزندان و خانوادهایشان میبینیم. امروز قلب همه هنرمندان آزاده غمگین است.
در ادامه مراسم، با حضور محمود سالاری، معاون هنری وزارت فرهنگ، محمد هاشمی، قائم مقام وزیر فرهنگ و محمد خراسانیزاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ از فرزند شهید حاج نافذ صالح از فرماندهانی که اخیرا در غزه به شهادت رسیده است، تجلیل شد.
این فرزند شهید در سخنانی گفت: امروز جای ظالم و مظلوم، گناهکار و بیگناه مشخص شد و دیگر هیچکس نمیتواند توجیهی بیاورد.
او تاکید کرد: امروز نبرد در فلسطین ملی و بر سر زمین نیست بلکه نبردی اسلامی است و هدفش هم قدس شریف است.
این فرزند شهید در پایان خواستار شد تا هنرمندان روایتهای درست را با آثار و فعالیتهای خود در مقابل روایتهای نادرست صهیونیستی، به دنیا منعکس کنند.
نظر شما