کتاب «درآمدی بر مطالعات معنویت در علوم انسانی» روانه بازار نشر شد

کتاب «درآمدی بر مطالعات معنویات در علوم انسانی» اثر وحید سهرابی‌فر و جمعی از نویسندگان منتشر شد.

به گزارش گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، کتاب «درآمدی بر مطالعات معنویات در علوم انسانی» اثر وحید سهرابی‌فر و جمعی از نویسندگان است که در پژوهشکده اخلاق و معنویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ۳۸۱ صفحه تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه به چاپ رسید.  


اثر حاضر متشکل از مقالاتی در معرفی نسبت معنویت با شاخه‌های مختلف علوم انسانی است. مقالات درصددند تا راهنمای دانشجویان و دانش پژوهان علاقه‌مند به مطالعات معنویت باشند. بر این اساس در هر مقاله تلاش شده، با کمک متخصصان، توصیف جامعی از حیطه مورد بحث ارائه شود و مخاطب با مطالعه آن، شاهد تصویری کلی از حیطه مورد نظر باشد.

ساختار اثر
این کتاب در شش مقاله تألیف شده است؛ مقاله اول با عنوان «مطالعات معنویت: معنویت به مثابه رشته دانشگاهی» به تبیین گونه شناسی معنویت پژوهی(زمینه علوم اجتماعی، مطالعات دینی و الهیاتی) و رشته مطالعات معنویت پرداخته است.


مقاله دوم با عنوان «جامعه شناسی و معنویت» رابطه دین، معنویت گرایی و علوم اجتماعی و جامعه شناسی جنبش نوپدید دینی را بررسی کرده و تحلیل بر مبنای توسعه و تکنولوژی و تحلیل بر مبنای سنخ شناسی دیدگاه‌ها و اهداف را تشریح کرده و تحلیل بر مبنای مفهوم طریقت باطنی و گام‌های عملیاتی برای جامعه شناسی معنویت‌گرایی را مورد تاکید قرار داده است.


در مقاله سوم با عنوان «روانشناسی و معنویت» واژگان اساسی تحقیق (روانشناسی، دین، معنویت) و روش‌های تحقیق در روانشناسی دین و معنویت بیان شده و سنجه‌ها و مقیاس‌های روانشناسی دین و معنویت و حوزه‌های مطالعات معنویت در روانشناسی(نظریه پردازی‌های خرد و کلان، معنویت و سلامت و مرض جسمانی و معنویت و خشونت) به رشته تحریر درآمد است.


«معنویت و تعلیم و تربیت» عنوان چهارمین مقاله از این کتاب است که در آن ضمن مرور تاریخی روابط معنویت و تربیت، تحلیل معانی تربیت معنوی و ابعاد تربیت معنوی شرح داده شده و رویکردهای تربیت معنوی، تربیت معنوی کودکان و معنویات در آموزش عالی مورد بحث قرار گرفته است.


نویسنده در پنجمین مقاله با عنوان «مدیریت و معنویت» مفهوم شناسی و پیشینه پژوهی معنویت و عناصر مؤثر در معنویت(فرایند ارتباط انسان و امر قدسی، تدریجی بودن و دگرگونی و انقلاب) را بررسی کرده و معنویت و مدیریت(رابطه دین با معنویت، معنویت و سازمان و مدیریت و مدل‌های فرا انگیزشی) را شرح داده است.


ششمین و آخرین مقاله از کتاب مذکور با عنوان «معنویت در رشته‌های دیگر و افق‌های پیش رو» به تبیین معنویت و اقتصاد، معنویت و ارتباطات و رسانه و معنویت پژوهی و علوم اسلامی اختصاص دارد.


علاقه مندان برای خرید اینترنتی این کتاب می توانند به نشانی اینترنتیhttp://shop.isca.ac.ir/  مراجعه کنند.
 

کد خبر 1731318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha