فاطمه جعفرزاده، داور جشنواره بین المللی قصه گویی رضوی امروز(27 شهریور) در آستانه برگزاری سومین جشنواره بین المللی قصه گویی رضوی در ساری به خبرنگار شبستان گفت: توجه به قصه گویی برای کودکان و نوجوانان زمینه مطالعه را در آنان ایجاد نموده و باعث ایجاد خلاقیت و نوآوری می شود.
وی تاکید کرد: اگر کودکان ونوجوانان را به قصه گویی تشویق کنیم زمینه های مطالعه را در آنان افزایش خواهیم داد، لذا باید توجه داشت این عمل به صورت یک فرایند آموزشی و مستمر از سوی مربی صورت پذیرد تا به پرورش یک قصه گوی موفق منجر گردد.
جعفرزاده با بیان اینکه جشنواره ها معمولا برای محک زدن توانایی های شرکت کنندگان و البته رشد آنان برگزار می شود، افزود: جشنواره ها فضایی رقابتی ایجاد می کنند که اگر این رقابت مثبت و سازنده باشد فرصت رشد آموزی را فراهم می کند و اگر صرفا با دید مسابقه به آن نگریسته شود به نتیجه مطلوبی منتهی نخواهد شد.
داور جشنواره بین المللی قصه گویی رضوی در خصوص تفاوت این جشنواره با جشنواره قصه گویی کانون اظهار کرد: این جشنواره همزمان با هفت جشنواره دیگر در کانون برگزار می شود که باعث می شود تمرکز روی قصه گویی کم شود و حتی همه علاقمندان نتوانند در همه رشته ها شرکت نمایند ولی در جشنواره قصه گویی کانون، نقطه تمرکز روی یک جشنواره و با موضوع های متعدد است و از سویی دیگر در جشنواره رضوی کودکان ونوجوانان و مربیان می توانند شرکت نمایند و در جشنواره قصه گویی تنها مربیان حضور می یابند.
جعفرزاده معتقد است، حضور کودکان ونوجوانان در جشنواره های قصه گویی هم دارای فرصت است و هم آسیب.
وی قصه گویی را فرایندی علمی دانست که مربی قصه گو، با مطالعه زیاد، تسلط به فن بیان، تاثیر گذاری بر مخاطب و بسیاری از موارد دیگر در صدد انتقال موثر آن بر شنوده و بیننده است که داشتن چنین مهارت هایی در سنین کودک ونوجوان به ندرت دیده می شود.
این کارشناس قصه گویی اضافه کرد: از سویی دیگر قصه گویی در کودک ونوجوان باعث ایجاد خلاقیت، تصویر سازی ذهنی و قدرت نوشتن ونیز افزایش یادگیری می شود چرا که قصه دارای نقش تعلیمی و تربیتی است.
وی از دیگر نکات مهم در قصه گویی کودک، به استمرار حضور کودک در فعالیت های قصه گویی اشاره کرد و یادآور شد: اگر به عنوان یک فعالیت و کلاس آموزشی به قصه گویی نگریسته شود، می توان شاهد حضور قصه گویان کودک حرفه ای در کانون بود.
پایان پیام/
نظر شما