ابن حسام شاعری همدوش حافظ

قزوه گفت: ابن حسام خوسفی در قدرت کلمات شعری خود شانه به شانه حافظ حرکت کرده است.  

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، علیرضا قزوه _شاعر برجسته کشور امروز یک‌شنبه (۲۸ آبان) در جشنواره علمی، ادبی، فرهنگی و هنری ابن حسام خوسف در شهر خوسف، اظهار کرد: شهرت ابن حسام خوسف مربوط به کتاب "خاوران نامه" او است که بیشتر تعابیر این شاعر اخلاق مدار و دیندار؛ در وصف ارادت به علی ابن ابی طالب (ع) و فرزندانش است.  

وی با اشاره به بخشی از آثار ابن حسام خوسفی گفت: در خصوص ظرفیت های نمایشی و اقتباسی خاوران نامه کمتر کار شده است.

این شاعر برجسته با بیان اینکه در اشعار این شاعر، فرهنگ ترکی هم به چشم می خورد، تأکید کرد: ابن حسام در قدرت کلمات شعری خود شانه به شانه حافظ حرکت کرده است.  

قزوه گفت: روز شعر ملی به نام شهریار گرفته می شود که نشان از تلاش های مردم منطقه ای است لذا ابن حسام هم شاعر بزرگی است که باید توسط متولیان امر درست معرفی شوند.  

قزوه افزود:  اشعار ابن حسام انسان را تحت تاثیر قرار می دهد، لذا معرفی ابن حسام کارهای نمایشی و از جنس رسانه نیاز دارد.

همچنین سید محمد رضا طالبی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی هم در این مراسم گفت: خوسف دارای مردمی دیندار، ولایت مدار، با اصالت و انقلابی است که باید فرهنگ آنها بسط داده شود.   

وی با اشاره به برگزاری جشنواره هفته فرهنگی خوسف، هفته کتابخوانی و جشنواره منطقه ای علمی، فرهنگی، هنری و ادبی ان حسام گفت: در خراسان جنوبی در مقایسه با سایر استان ها کار تیمی به نحو احسن انجام می شود.  

طالبی با بیان اینکه هفته فرهنگی خوسف با برنامه های متنوع، خوب و با کیفیت و پربار برگزار شد، افزود: برنامه های هفته فرهنگی خوسف نشان از فرهنگ قوی این شهرستان داشت که به درستی اجرا شد و نشان دهنده همسو، همدل و همگرا بودن دستگاه های متولی است.

وی با اشاره به جشنواره ابن حسام خوسف و جایگاه رفیع این شاعر عارف مسلک و برجسته، گفت: ابن حسام فردی ولایت مدار است که در باب رشادت های امام علی علیه السلام و اهل بیت علیهم السلام شعرسرایی کرده که نشان از ارادت ویژه شاعر به اهل بیت علیهم السلام دارو.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی گفت: بالغ بر ۱۰ هزار شعر از ابن حسام در موزه بریتانیا و آستان قدس نگهداری می شود که بیشتر اشعار در مدح پبامبر اسلام (ص) و حضرت علی علیه السلام سروده شده است.  

وی گفت: در قرن هشتم و نهم بسیاری شاعران،  شاعران درباری شدند ولی ابن حسام در خوسف ماند و به کار کشاورزی و دامداری مشغول و کسب روزی حلال مشغول شد که از خصایص بزرگ این شاعر بود.  

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: حسامی واعظ از شاگردان ابن حسام بود که سرآمد بود و فرزندان ابن حسام هم تا ۹ پشت، افراد با تقوایی معرفی می شوند.

کد خبر 1734338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha