به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، جمیله سادات علم الهدی در همایش بین المللی همبستگی جهانی زنان علیه نسل کشی رژیم صهیونیستی با عنوان اشک مریم با اشاره به تلاش جبهه مقاومت فلسطین در برابر جنایتهای رژیم صهیونیستی، گفت: غزه صدای کودکانی است که علیه ظلم بلند شدند و این فتح که همان توجه مردم به حقیقت است، را باید شکر کرد.
این استاد دانشگاه، مسجدالاقصی را افتخار فلسطین برشمرد و افزود: افتخار مسجدالاقصی به نزول فرشته وحی بر حضرت مریم (س) است به طوری که نه تنها روح حضرت مریم (س) که جسم آن بانوی بزرگوار هم از وحی متأثر شد.
وی با اینکه پیشینیان رفتهاند و ما در پیچ تاریخ قرار گرفتهایم و باید موقعیت بسیار حساس و تاریخی خودمان را درک کنیم، خاطرنشان کرد: زمین و محیط زیست در حال نابودی است. نسل بشر در خطر فحشا و فساد افتاده است. آن چیزی که میترسیدیم با بمبهای هستهای اتفاق بیفتد به وسیله فساد و فحشا در حال رخ دادن است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: خانواده در حال فروپاشی است و زنان امروز باید مسئولیت تاریخی و هستیشناسی خود را خوب درک کنند و نه فقط زنان بلکه بشر و خانواده را نجات بدهند.
وی در ادامه با اشاره به خشونت علیه زنان گفت: در عصری به سر می بریم که زنان دچار دو نوع خشونت کهنه و نو هستند؛ خشونت کهنه همان خشونتی که به صورت سنتی در طول تاریخ علیه زنان وجود داشت که شامل محبوس کردن زنان در خانه بود. چنین نوعی از خشونت در عصر حاضر در اغلب کشورها وجود دارد.
علم الهدی افزود: خشونت نو علیه زنان با آغاز جریان مدرنیته شروع شد و به آنان بشارت داده شد که دنیای مدرن، زنان را از حبس خانگی نجات خواهد داد و به کنشگری اجتماعی آنها کمک می کند. زنان به استقلال خواهند رسید و هویت مستقلی خواهند یافت و ظرفیت های انسانی آنها شکوفا خواهد شد اما در عمل چنین اتفاقی رخ نداد.
وی تصریح کرد: بسیاری از زنان در عصر جدید از بی سوادی نجات پیدا کردند و موفق شدند فعالیت هایی انجام دهند، پست های مدیریتی و مشاغل و حرفه هایی را کسب کردند اما به چه قیمتی؟
استاد دانشگاه افزود: در خشونت نو که بیشتر ذیل استعمار شکل می گرفت، خشونت پنهان شده بود و ذیل اراده معطوف به قدرت، شکل های متفاوتی پیدا کرده بود. در چنین شرایطی خانواده ستیزی رخ داد و پشتوانه اصیل زنان یعنی خانواده دچار آسیب شد. خشونت نو، زنان را از چارچوب خانواده بیرون آورده و در چارچوب های اداری و قواعد انضباطی و سازمانی حبس کرده است بدون آنکه زن به امر اجتماعی بپردازد.
در ادامه مراسم، فریبا علاسوند گفت: تلفیق جنگ و مادرانگی در جبهه مقاومت اتفاق مهمی را ایجاد کرد. اگر جامعه جهانی امروز درباره خشونت جاری علیه زنان در غزه ساکت است ما زنان مسلمان علیه این حجم از خشونت خیزش میکنیم.
عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده و عضو شورای عالی سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران افزود: شبکهسازی زنان مسلمان برای جریانسازی در جنگ غزه نقش موثری ایفا کردند. امروز زنان غزه و زنان مبارز اتفاق مهمی رقم می زنند با این مضمون که جنگ و مادرانگی را در هم میآمیزند و جریانسازی میکنند.
نظر شما