اختصاص ۵۰۰۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه به مشاغل خانگی‌

معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ایجاد ۲۸۳ هزار و ۱۹۰ فرصت شغلی با اجرای طرح مشاغل خانگی از شهریور ۱۴۰۰ تا کنون خبر داد و گفت: امسال ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی بانک مرکزی به مشاغل خانگی اختصاص یافت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود کریمی بیرانوند در مورد تعداد اشتغال ایجاد شده از طریق «‌طرح مشاغل خانگی» از ابتدای این طرح، اظهار داشت: آمار اشتغال طرح مشاغل خانگی از شهریور ۱۴۰۰ تا پایان اسفند ۱۴۰۰ نشان می‌دهد، تعداد ۵۸ ‌هزار و ۸۷۸ شغل و در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۰۳ هزار و ۵۱۳ شغل ایجاد شده است.

وی ادامه داد:‌ در سال ۱۴۰۲ از اول سال تا پایان آبان‌ماه، ۱۲۰ هزار و ۸۰۷ شغل و در مجموع در دولت سیزدهم تعداد ۲۸۳ هزار و ۱۹۰ شغل خانگی در رسته‌های مختلف با اجرای «طرح مشاغل خانگی» ایجاد شده است.

به گفته وی، تعداد اشتغال ایجاد شده مشاغل خانگی از ابتدای سال جاری تا ۳۰ آبان، ۱۲۰ هزار و ۸۰۷ نفر بوده که حاکی از تحقق ۸۱ درصدی اهداف طرح است.

 ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی بانک مرکزی به مشاغل خانگی اختصاص یافت

معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی در مورد منابع اختصاص یافته از بودجه کل کشور به مشاغل خانگی و میزان جذب منابع اظهار داشت: با انجام رایزنی و نیز همکاری بانک مرکزی، اعتبارات جهت پرداخت تسهیلات افزایش یافته است. در سال ۱۴۰۱ رقم اعتبارات ۳۰۰۰ میلیارد تومان بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۴۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و اخیراً نیز با تحقق هدف‌گذاری جذب تسهیلات نیمه اول سال، ۱۰۰۰ میلیارد تومان جدید نیز تأمین اعتبار شده که توزیع استانی این اعتبار نیز صورت گرفته است.

وی تاکید کرد، در واقع در سال جاری طی دو مرحله ( مرحله اول ۴۰۰۰ میلیارد تومان و مرحله دوم ۱۰۰۰ میلیارد تومان) و در مجموع مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی بانک مرکزی به مشاغل خانگی اختصاص یافت.

۴۸.۵ درصد تسهیلات مشاغل خانگی مرحله اول امسال جذب شد

کریمی بیرانوند در پاسخ به این پرسش که بیشترین رشته‌های مورد تقاضا برای تسهیلات مشاغل خانگی چیست، خاطرنشان کرد: براساس بررسی انجام شده، بیشترین تقاضای صدور مجوز مشاغل خانگی و تسهیلات پرداختی، در رشته‌های قالیبافی، دوخت لباس، پرورش گوسفند و بز، گلیم‌بافی، پرورش‌ مرغ بومی، پرورش زنبور عسل، پرورش گاو شیری، تایپیست، پرورش قارچ خوراکی و تولید محصولات زراعی در گلخانه‌های کوچک خانگی ثبت شده است. 

معاون وزیر کار در مورد این که چه قدر از مشاغل ایجاد شده مشاغل خانگی پایدار است، نیز گفت: رصد پایداری مشاغل خانگی از برنامه‌های جاری دبیرخانه مشاغل خانگی است. داده‌های موجود نشان می‌دهد پایداری مشاغل خانگی پشتیبان، از موفقیت و پایداری بیشتری برخوردارند، لذا در شش ماه دوم سال جاری، در اعطای تسهیلات سهم بیشتری به این نوع مشاغل نسبت به طرح‌های مستقل در نظر گرفته شده است و در حال تکمیل و ایجاد زنجیره‌های ارزش در استان‌ها هستیم.

کریمی بیرانوند در پاسخ به این پرسش که آیا زنجیره در ایجاد مشاغل خانگی رعایت می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل اهمیت تکمیل زنجیره ارزش در مشاغل خانگی و اهمیت نقش تعاونی‌ها تأمین نیاز در  تکمیل این زنجیره، برنامه تشکیل تعاونی‌های استانی مشاغل خانگی و همچنین اتحادیه کشوری تعاونی‌های تأمین نیاز مشاغل خانگی در دست پیگیری قرار دارد.

وی در مورد زنجیره مشاغل خانگی گفت: در همین راستا تاکنون تعداد ۲۰ تعاونی استانی مشاغل خانگی ایجاد شده و در سایر استان‌ها در حال پیگیری و تشکیل است. همچنین در این راستا در طی دو سال گذشته بیش از ۷۰۰ شبکه از زنجیره‌های ارزش راه‌اندازی شده است.

به گفته کریمی بیرانوند، بدهی است پس از تشکیل اتحادیه کشوری تعاونی‌های تأمین نیاز در حوزه مشاغل خانگی زنجیره‌های متعددی از طریق تهیه مواد اولیه مناسب، توانمندسازی و ارائه آموزش، کمک به تأمین بازارهای عرضه و فروش محصولات مشاغل خانگی شکل خواهد گرفت.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از متقاضیان مشاغل خانگی افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی یا بهزیستی و چه تعداد زنان سرپرست خانوار هستند، گفت: تفکیک‌های قشر مخاطب مشاغل خانگی به صورت برش موضوعی است و تفکیک دستگاهی مد نظر نیست. در زمینه تسهیلات پرداختی، صدور مجوز و اشتغال ایجادی در حوزه مشاغل خانگی نیز بیش از ۸۴ درصد به زنان تعلق گرفته است.

کد خبر 1736684

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha