آماده سازی شیعه برای عصر غیبت از دوران امام هادی(ع) ‌آغاز شد

مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در دوران امام هادی(ع)، شیعیان از دسترسی به امام(ع) محروم می شوند و ۱۲ سال آخر عمر امام هادی(ع) در سامرا و در حبس خانگی گذشت و عملا ارتباط شیعیان با ولی خود قطع شد و درواقع دوران امام هادی(ع) دوران آماده شدن شیعه برای ارتباط غیر مستقیم با امام معصوم(ع)‌ است.

 حجت الاسلام «سید محمدکاظم موسوی متقی»، مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن تسلیت و تعزیت شهادت امام دهم شیعیان، حضرت علی النقی(ع) با اشاره به انواع وقف و نیات واقفان اظهار کرد: موقوفاتی که صورت گرفته برخی به نیت مجالس روضه خوانی، برخی برای ائمه و مجالس سید الشهدا(ع) و... است و این ها امانت وقفی است که در اختیار سازمان اوقاف قرار دارد و برخی موقوفات هم به دست متولیان به امانت سپرده شده که باید درآمد آنها صرف اجرای نیت واقفان شود.

وی اظهار کرد: در ایران اسلامی بیش از ۸۵۰۰ امامزاده داریم که برای آنها احترام ویژه قائل هستیم. برادر امام هادی(ع) در شهر قم (حضرت موسی مبرقع(ع)) از امامزادگان واجب التعظیم هستند و در مناسبت های مختلف مانند ایام شهادت امام هادی(ع) برنامه های ویژه ای در این بقعه متبرکه برگزار می شود.

حجت الاسلام موسوی متقی عنوان کرد: امام هادی(ع) نوه امام رضا(ع) است. بعد از امام رضا(ع) فرزندان ایشان را ابن رضا می نامیدند. ایشان در مدینه به دنیا آمدند و تا ۳۰ سالگی در مدینه بودند و ۸ سالشان بود که پدر بزرگوارشان امام جواد(ع) به زهر کین به شهادت رسیدند و پدر بزرگوارشان هم در کودکی ردای امامت را به تن کردند و ایشان از ۸ سالگی تا ۳۰ سالگی که در مدینه بودند به رتق و فتق امور شیعیان می پرداختند و اصحاب ایشان مثل حضرت عبدالعظیم(ع) از یاران ایشان است.

وی افزود: امام هادی(ع) در مدت ۲۲ سال که در مدینه بودند بسیار در نشر معارف شیعه و امام شناسی موفق بودند و شیعه را با شرایط روز آشنا کردند. زیارت جامعه کبیره یادگار امام هادی(ع) است و شیعیان که به اماکن زیارتی مشرف می شوند، یکی از زیارت نامه هایی که می توانند بخوانند و به حضرات معصومین(ع) عرض ارادت کنند، همین زیارت جامعه کبیره است که به نقل از امام هادی(ع) است. ایشان یک زیارت دیگر در غدیر خم دارند که زیارت امیرالمومنین(ع) در عید غدیر خم است و همچنین اصحاب ایشان مانند حضرت عبدالعظیم(ع) روایات خوبی از امام هادی(ع) نقل کرده اند.

مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: امام هادی(ع) در ۳۰ سالگی به دستور والی مدینه برای متوکل عباسی نوشت که اگر مکه و مدینه را می خواهی باید علی بن محمد را از این مکان دور کنی چون محبوبیت بسیاری پیدا کرده و مشکل ساز خواهد بود و همانطور که امام کاظم(ع) را از مدینه خارج کردند و امام جواد(ع) را به بغداد آوردند، ایشان را متوکل به بغداد دعوت می کند و نیت شومشان این بود که امام(ع) را از شیعیان دور کنند.

وی اظهار کرد: وقتی دوران ۲۵۰ ساله ائمه هدی(ع) را ملاحظه می کنیم زمانی که به دوران امام هادی(ع) می رسیم، شیعه از دسترسی به امام(ع) محروم می شود و ۱۲ سال آخر عمر امام هادی(ع) در سامرا و در حبس خانگی گذشت و عملا ارتباط شیعیان با ولی خود قطع شد و این دوران، آغاز غیبت بود که در دوران امام عسگری ادامه می یابد و شرایط سخت تر می شود تا در دوران امام زمان(عج) که غیبت صغری شروع می شود. درواقع دوران امام هادی(ع) دوران آماده شدن شیعه برای ارتباط غیر مستقیم با امام معصوم(ع)‌ است. به هر حال امام هادی(ع) در سامرا به شهادت رسیدند و مزارشان زیارتگاه شیعیان است و افرادی که اربعین در سامرا حضور می یابند می بینند که زائران با چه شوقی آنجا حضور می یابند.

حجت الاسلام موسوی متقی گفت: امام هادی(ع)‌ می فرماید: «اَلْمِراءُ یُفْسِدُ الصِّداقَةَ الْقَدیمَةَ وَ یَحِّلُ الْعُقْدَةَ الْوَثیقَةَ وَ أَقَلُّ ما فیهِ اَنْ تَکُونَ فیهِ الْمُغالَبَةُ، وَالمُغالَبَةُ اُسُّ اَسْبابِ الْقَطیعَةِ» (نفاق و دورویی، دوستی دیرین را از بین می برد و پیمانهای محکم و مطمئن را نیز بر هم می زند و کمترین اثر آن، کشمکش و نزاع است و نزاع، اصلی ترین سبب جدایی است.) منظور از (مراء) جدل بی‌خود است و در معارف اسلامی جرو بحث نهی شده است زیرا دوستی های قدیمی را از هم می گسلد. امام هادی(ع) که انشاالله توفیق زیارتشان نصیب همه شود در دوران امامت خود معارف شیعه را تبیین کردند و زیارت جامعه کبیره یک دوره امام شناسی است و انشاالله با این زیارت مأنوس باشیم.

کد خبر 1744544

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha