پژوهش‌های فرهنگی خلأ نظام در سیاست‌گذاری‌ این عرصه را رفع می‌کنند

اسماعیلی گفت: ما برای بحث پژوهش‌های فرهنگی نیازمند کمک همه اصحاب علم و دانش فرهنگ و هنر هستیم و آثار برگزیده، در عرصه حکمرانی فرهنگی، منجر به پر شدن خلأهای تصمیم‌گیری‌ها در سیاست‌گذاری‌های فرهنگی می‌شوند. 

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ خبرگزاری شبستان: آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی «پژوهش‌های فرهنگی»، پیش از ظهر امروز (شنبه، ۳۰ دی ماه) با حضور «محمدمهدی اسماعیلی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد.

بنابر این گزارش، دکتر «محمدمهدی اسماعیلی» در این آیین با تبریک فرارسیدن ماه رجب، اظهار کرد: ما برای بحث پژوهش های فرهنگی نیازمند کمک همه اصحاب علم و دانش فرهنگ و هنر هستیم و آثاری که امروز برگزیده شدند در عرصه حکمرانی فرهنگی، منجر به پر شدن خلأهای حوزه تصمیم گیری‌های سیاست گذاری های فرهنگی خواهند شد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: من این خلا را در حوزه پژوهش سیاست گذاری فرهنگی بیشتر می‌بینم و باید به این سمت حرکت کنیم که در راستای رفع این خلأها حرکت کنیم و بتوانیم مشارکت سازنده اصحاب فرهنگ و هنر را برای حل مسائل جلب کنیم.
اسماعیلی تصریح کرد: امروز آینده متفاوتی را پیش رو داریم به خصوص با فناوری‌های نوین که حوزه فرهنگ را دگرگون کرده است، باید با الزامات دوره پیش رو حرکت کنیم. 

وی در ادامه ضمن گرامیداشت یاد و نام مرحوم دکتر کریم مجتهدی، چهره ماندگار فلسفه که هفته گذشته به دیار باقی شتافت، گفت: آن استاد بزرگ سهم بسزایی در شناساندن فرهنگ غرب به کشور داشت.
در ابتدای این آیین، «قاسم زائری» با بیان اینکه فرآیندهای اجرایی این جشنواره از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز و اکنون به سرانجام رسیده است، گفت: در این دوره قریب بر یکصد عضو هیات علمی حوزوی و دانشگاهی وظیفه بررسی‌ آثار را در پنج گروه بر عهده داشتند. 

دبیر شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی ادامه داد: در این دوره با وجود برخی محدودیت‌ها و تنگ نظری ها در معرفی این جشنواره در کشورهای مختلف جهان، با همکاری رایزنان فرهنگی توانستیم آثار متعددی و در مجموع ۱۹۶ اثر را در حوزه های مرتبط با اسلام و ایران دریافت کنیم. 

وی افزود: جهت‌گیری اصلی جشنواره، مساله‌محوری و تعهد به بنیان‌های نظام فرهنگی اجتماعی ایران بود، ما تلاش کردیم تا در پژوهش‌ها، زمینه را برای حل چالش‌های فراروی ایران فراهم کنیم. 

اعطای نخستین جایزه دکتر عماد افروغ

زائری تصریح کرد: امسال اولین دوره جایزه دکتر عماد افروغ نیز اهدا می شود، این جایزه در حوزه نقد و سیاست گذاری فرهنگی است، بی گمان اختتامیه جشنواره شانزدهمین، افتتاحیه ای برای جشنواره هفدهم خواهد بود.

در ادامه بیانیه بخش ویژه جایزه عماد افروغ توسط مجری قرائت شد و از  دکتر «علیرضا شجاعی زند» به عنوان برگزیده این بخش تقدیر به عمل آمد و در ادامه جایزه نشان ویژه دکتر عماد افروغ به همسر آن مرحوم اعطا شد. 

در بخش دیگری از آیین اختتامیه، بیانیه شورای علمی شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی از سوی سجاد صفار هرندی، دبیر علمی این جشنواره قرائت شد. 


این گزارش می‌افزاید: «علیرضا معاف» معاون امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ «سیدمحمد هاشمی» جانشین وزیر و معاون حقوقی معاون امور فرهنگی این وزارتخانه؛ «فرشاد مهدی‌پور» معاون امور مطبوعاتی این وزارتخانه؛ «یاسر احمدوند» معاون فرهنگی این وزارتخانه؛ «مهدی رمضانی» دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ «قاسم زائری» رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، از شایستگان تقدیر، برگزیدگان و برگزیدگان اصلی بخش های مختلف تقدیر به عمل آمد، برگزیدگانی که علاوه بر دریافت جوایز و لوح تقدیر به عضویت بنیاد ملی نخبگان نیز در آمدند.


این بخش از مراسم با حضور احمدمسجدجامعی ادامه یافت و از شایستگان تقدیر و برگزیدگان و برگزیدگان اصلی سایر بخش‌ها تقدیر به عمل آمد. همچنین در ادامه از برگزیدگان بخش بین الملل نیز تقدیر شد. 

در ادامه از مهمترین پیمایش ملی فرهنگی و همچنین کتاب «غصب حافظه» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد. 

پژوهش‌های فرهنگی خلأ نظام در سیاست‌گذاری‌ این عرصه را رفع می‌کنند

در بخش دیگری از این آیین از مفاخر فرهنگی کشور تقدیر به عمل آمد و در ابتدا از استاد مهدی محقق، و در ادامه از دکتر حسن انوری، دکتر نوش آفرین انصاری، دکتر علی رواقی، دکتر موسی اسوار، دکتر سید وحید عقیلی، دکتر عبدالرضا مظاهری، دکتر منوچهر صدوقی سها، دکتر محمدعلی آذرشب، محمدمهدی فرقانی، دکتر رضا شعبانی، دکتر انشالله رحمتی، محمدعلی رجبی، دکتر نجفقلی حبیبی، حسین محجوبی، دکتر احمد تمیم داری، دکتر همایون همتی، دکتر محمدرضا ترکی، غلامرضا اعوانی،دکتر سیدحسن امین، دکتر زهره زرشناس، دکتر احمد خاتمی، تقدیر شد و در پایان برگزیدگان با مفاخر فرهنگی عکس یادگاری گرفتند. 

گفتنی است در این مراسم از برگزیدگان و شایستگان تقدیر بخش های مختلف به شرح ذیل تقدیر به عمل آمد:

برگزیده بخش عماد افروغ در حوزه نقد و سیاست‌گذاری فرهنگی

علیرضا شجاعی زند

نشان جشنواره و لوح تقدیر

شایستگان تقدیر در بخش فرهنگ

نفر برتر محمد پور کیانی

نفر دوم رحیم یوسفی اقدم
نفر سوم (به صورت مشترک) محمدسعید ذکایی و سیمین ویسی

برگزیده بخش فرهنگ

حسین بستان نجفی

گروه هنر

نفر برتر بهروز رسولی
نفر دوم سید شاهین موسیقی
نفر سوم فردین محمدی

برگزیده گروه هنر

زهرا عبدالله

گروه رسانه و ارتباطات

شایسته تقدیر اول/ محمد حسن یادگاری

نفر دوم، سید مرضیه شعاع هاشمی و مجید کافی

نفرسوم، علی نهاوندی

برگزیده: احسان شاه‌قاسمی

گروه پژوهش‌های اسلامی

نفر اول محمدتقی کرمی

نفر دوم محسن حسام مظاهری

نفر سوم سید محسن میر سندسی

برگزیده: مهدیه پاکروان

گروه فناوری‌های جدید و آینده‌پژوهی فرهنگی

نفر اول سمیرا اجتهادی، مهدی حاج امیدی و محمد ترابی

نفر دوم زینب پاپی

نفر سوم سمیه بلبلی و حمید پارسانیا

برگزیده: نرجس منفرد، فریده حق بین و یوسف قاسمی نژاد

پژوهشگر جوان

محمد باقری و سحر محمدپور

پژوهشگر استانی: علیرضا شاه‌حسینی

پژوهشگران برگزیده زن

اکرم گروسی

بخش بین‌الملل

الکساندر دیچازیراریس از ایتالیا

آسیه مصطفی از هندوستان

رولان پیچ از آلمان

پژوهشگر پیشکسوت 

مهدی محقق

حسن انوری، عضو پیوسته زبان و ادب پارسی

نوش‌آفرین انصاری

علی رواقی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب پارسی

سید وحید عقیلی، استاد روزنامه‌نگاری

عبدالرضا مظاهری، استاد عرفان

منوچهر صدوقی سها، مدرس و پژوهشگر 

محمد علی آذر شب، استاد ادبیات

محمدمهدی فرقانی، استاد برجسته علوم ارتباطات

رضا شعبانی، چهره ماندگار تاریخ

انشاالله رحمتی، استاد فلسفه 

محمدعلی رجبی، استاد ادب

نجفقلی حبیبی، پژوهشگر

حسین محجوبی، نقاش و معمار

احمد تمیم‌داری، استاد زبان و ادبیات فارسی

همایون همتی، استاد عرفان

محمدرضا ترکی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی

غلامرضا اعوانی عضو فرهنگستان زبان و ادب پارسی 

مرتضی فرهادی پژوهشگر فرهنگی

زهره زرشناس زبان‌شناس

سید حسن امید استاد حکمت و ادب پارسی

احمد خاتمی استاد زبان و ادب فارسی

کد خبر 1745276

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha