به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ایثار و شهادت، سرگذشت و خاطرات شهید «غلامعباس حیرانی» به قلم حسن اسکندی در کتابی با عنوان «ستاره کویر» توسط نشر شاهد منتشر شده است.
از شهید «غلامعباس حیرانی» یک دفترچه یاداشت خاطرات باقی مانده که در صفحات اول آن روضهی تمام ائمه (ع) را در چند خط به صورت خلاصه نوشته بود. خودش نوحهخوان و مداح بود اما به ندرت در مجالس عمومی مداحی میکرد. اغلب اوقات با خودش زمزمه میکرد. در بخش دیگری از این دفترچه، خاطرات وقایع روزمره در جبههها و اتفاقاتی که برای دوستانش رخ داده و به شهادت رسیدهاند، ثبت کرده است. در آخرین بخش دفترچه، اسامی ۵۶ نفر از دوستانش را که به شهادت رسیدهاند، نوشته است. شماره ۵۷ را با واژهی شهید شروع کرده، اما اسامی ننوشته است. این کتاب زندگی شهید حیرانی را از زمان به دنیا آمدن وی و دوران کودکیاش تا زمان شهادت را روایت میکند.
در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم: بیان زندگی شهید، رفتار و گفتار شهید و جهاد و ایثار شهید تنها بیان قصه عشق است. زیباترین داستان عاشقانه نیز همین است. چراکه این عشق را فنایی نیست و پایداری آن به بلندی قامت ابدیت است. حتی بر خلاف هر عشق ظاهری، وصال را بر این عشق، پایانی نیست. عشقی که یک دلدادهاش انسان است و یک دلبرش هستی مطلق عالم. هم او که در ذات مقدساش نقصانی نیابیم و او را از هر عیب منزه دانیم. هم او که خالق همه عالم است، حتی خالق عاشق خود یعنی شهید. اکنون حکایتی دیگر از عشق را از زبان قلم میشنویم. اگر اهل عشقیم، الگو بگیریم و اگر بر این حقیقت ناباوریم آن را زیبا نپنداریم تا آن روز که پردهها کنار رود و با چشم خود ببینیم، آنچه را که باور نداشتیم. زندگیشهید غلامعباس حیرانی این عاشق دلباخته را به رشته تحریر در میآوریم که در آن حیات مقدس، جز عشق به لقاءالله نخواهیم یافت. شهید غلامعباس حیرانی، فرزند محمدحسین و دارای چهار برادر و پنج خواهر است. شهید غلامعباس حیرانی نوزدهم آبان ۱۳۴۶، در شهرستان گنبدکاووس در خانوادهای مذهبی متولد شد. زندگی غلامعباس حیرانی در حالی آغاز شد که پدر و مادر بزرگوارش برای کسب رزق و روزی حلال ترک وطن کرده بودند. موطن اصلی شهید شهر بردسکن است.
در صفحه ۴۸ این کتاب با عنوان «ولایت پذیری و عشق به امام» میخوانیم: «اطاعت از ولایت را اطاعت محض میدانست و به امام عشق میورزید. همیشه به یاد امام بود و به بچهها میگفت، برای امام دعا کنید و نکند که او از ما ناراحت شود.»
این کتاب به قلم «حسن اسکندرزاده» نگاشته شده و در بخش پایانی آن آلبوم تصاویر و اسناد به یادگار مانده از این شهدا را میبینید. نشر شاهد کتاب «ستاره کویر» را در قطع رقعی، ۹۹ صفحه با شمارگان یکهزار نسخه و در سال ۱۴۰۲ روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما