آغاز اجلاس روسای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور در مشهد

اجلاس روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور که با حضور وزرای علوم، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صمت، اطلاعات، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها  و روسای بیش از ۲۸۰ دانشگاه و پژوهشگاه و پارک علم و فناوری برگزار می شود به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.

ه گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مراسم افتتاحیه اجلاس رؤسای دانشگاها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور صبح امروز چهارشنبه(۴ بهمن‌ماه) در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد. موضوع محوری این اجلاسیه که به مدت ۳ روز در دانشگاه فردوسی مشهد ادامه دارد ارتقاء فرایند بهره‌وری در آموزش عالی کشور است.

در نشست‌هایی که طی این سه روز در این جلاسیه برگزار می شود، محورهای کلیدی همچون مرجعیت و دیپلماسی علمی، فناوری و نوآوری، آموزش، پژوهش و برون‌داد هدفمند، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، شاگرد فناور و نوآور پروری و تولید خدمت، ثروت و سرمایه از دانش بحث و بررسی خواهد شد.

وزرای علوم، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صمت، اطلاعات، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها  و روسای بیش از ۲۸۰ دانشگاه و پژوهشگاه و پارک علم و فناوری در این اجلاس حضور خواهند داشت.

اجلاس روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور در مشهد آغاز شد

محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات  و فناوری در حاشیه افتتاحیه این اجلاس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه با روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم وزارت علوم با نگاه جدیدی به مسئله راهبری علم وارد مدیریت علمی کشور شد و در این راستا اتفاقات مبارکی در عرصه علمی رقم خورد.

وی افزود: با مجوزی که از مراجع ذی‌صلاح گرفتیم معاونت فناوری و نوآوری را تاسیس کرده، در برنامه‌ریزی‌ها و قوانین و مقررات حاکم بر وزارت علوم مسئله تحقیقات نیازمحور، توسعه پارک‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و اشتغال دانش‌بنیان را سرلوحه کار خود قرار دادیم و به صورت فصلی اجلاس روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌ها را برگزار کردیم. ما تلاش می‌کنیم برنامه وزارت علوم را اطلاع‌رسانی کرده و هماهنگی ایجاد کنیم تا به طور جدی پای کار برنامه‌ها باشند.

زلفی‌گل با اشاره به عنوان اجلاس «ارتقای نظام بهره‌وری در آموزش عالی» عنوان کرد: در این راستا تلاش می‌کنیم بهره‌وری را در آموزش عالی در عرصه‌های مختلف مورد بررسی قرار دهیم و هماهنگی ایجاد کنیم تا بتوانیم از امکانات موجود در آموزش عالی به نحو مطلوب استفاده کرده و دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌ها را موتور پیشران اقتدار، ثروت و خدمت ملی قرار دهیم.

وزیر علوم گفت: در دو سال و نیم گذشته از دولت اتفاقات خوبی در وزارت علوم رخ داده است. در زمینه مرجعیت علمی در این دو سال و نیم تعداد مجلات ما که تحت نمایه بین‌المللی قرار گرفتند، ۵۴ مجله بوده، در حالی که در دوران چهار دهه بعد انقلاب ۱۰۱ مجله بود. دانشمندان یک و دو درصد، تعداد شغل‌های دانش‌بنیان در پارک‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور شرکت‌های دانش‌پایه در پارک‌ها افزایش خوبی داشته است.

وی ادامه داد: نخبگان ما که علاقه‌مند هستند در صنایع مختلف در دوران تحصیل بورس شوند، این اتفاق رقم خورده و همچنین تقویت علوم پایه و علوم انسانی نیز اتفاق افتاده است. ما مرکز علوم انسانی را تاسیس کرده و با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری هماهنگ و تفاهم‌نامه امضا کردیم که ۱۳۸۰ نفر از رتبه‌های برتر و مدال‌آوران را در رشته‌های مورد نیاز کشور بورسیه کنیم.

زلفی‌گل با اشاره به اینکه برای یک سال و نیم باقیمانده برنامه‌هایی داریم، تصریح کرد: از جمله برنامه‌های ما بازنگری در قوانین و مقررات مدیریتی اعضای هیئت علمی و آیین‌نامه جامع مدیریت است. آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی مراحل نهایی خود را در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی طی می‌کند و به محض ابلاغ آن، با توجه به رویکرد جدید مدنظر مقام معظم رهبری که توجه به نیازهای جامعه و مرجعیت علمی است، گام‌های موثری برمی‌داریم.

وزیر علوم بیان کرد: دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها اتاق فکر دولت هستند. یکی از برنامه‌های ما اجلاس‌هایی است که برگزار کرده و تلاش می‌کنیم روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری کنار هم باشند و هم‌اندیشی انجام دهند. مهم‌تر از این موارد اینکه معاونت فرهنگی وزارت علوم با همکاری معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم برنامه‌ریزی کردند تا انجمن‌های علمی دانشجویی را به شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری وصل کنند.

وی خاطرنشان کرد: آیین‌نامه‌ها و مقررات تصویب شده توسط ما نگاه ویژه‌ای را به تحقیقات نیازمحور، فناوری، تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان و رفع نیازهای جامعه دارد. با تاسیس سامانه نظام ایده‌ها و نیازها «سامانه نان» و تصویب آن در قانون مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی تمامی صنایع خصوصی و دولتی وزارتخانه‌ها مکلف هستند نیازهای خود را در این سامانه‌ها ثبت کنند و در معرض دید دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار دهند.

زلفی‌گل اضافه کرد: اساتید ما نیز باید طرح‌های تحقیقاتی و عنوان پایان‌نامه و رساله‌های دانشجویان ارشد دکتری خود را در راستای نیازهای ثبت شده در این سامانه تعریف کنند. اساتید و دانشجویانی که در راستای نیازهای جامعه تحقیق کنند و پایان‌نامه و رساله آن‌ها در این راستا باشد، مورد حمایت قرار می‌گیرند. از ظرفیت برنامه توسعه هفتم نیز به خوبی استفاده کردیم. احکام بسیار اثرگذاری در این برنامه مصوب شده که با عملیاتی شدن آن‌ها گام‌های موثری برای پیشرفت آموزش عالی کشور برخواهیم داشت.

وزیر علوم درخصوص رشته‌های نوظهور و نوپدید عنوان کرد: رشته‌هایی مانند علوم شناختی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، کوانتوم و میکروالکترونیک رشته‌هایی هستند که مورد توجه ویژه وزارت علوم قرار دارند و از آن‌ها حمایت‌های ویژه می‌کنیم.

وی افزود: بنیاد علم ایران توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان تاسیس شده و سند هوش مصنوعی نیز در حال تدوین است که اگر اجرایی شود اتفاقات مبارکی رخ خواهد داد. ما از هوش مصنوعی در راستای خدمت به مردم و ذی‌نفعان خود استفاده می‌کنیم. در پنجره خدمات هوشمند دولت که بخشی به دانشگاه‌ها و وزارت علوم مربوط می‌شود، استفاده از هوش مصنوعی مطرح است.

اجلاس روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور در مشهد آغاز شد

هدف از این اجلاس، نزدیک کردن فضای فناوری و پژوهشی به دانشگاه است

مسعود میرزایی، سرپرست دانشگاه فردوسی نیز در این  مراسم اظهار کرد: هدف از این اجلاس، نزدیک کردن فضای فناوری و پژوهشی به دانشگاه است و در این اجلاس به دنبال ارتقاء بهره‌وری در آموزش عالی کشور با ارتباط میان دانشگاهای کشور و مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری هستیم.

میرزایی با بیان این که این مراسم قرار بود ابتدا در دانشگاه زاهدان برگزار شود که در میزبانی آن به دانشگاه فردوسی مشهد رسید، افزود: این اجلاس به دنبال هم‌افزایی بیشتر رؤسای دانشگاه‌های کشور و ارتباط بیشتر و بهتر صنعت با دانشگاه است.

سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: ما قصد داریم در ایجاد دانشگاه نسل چهارم به کمک ظرفیت استان خراسان رضوی نقش جدی داشته باشیم.

وی ادامه داد: همچنین برنامه داریم کنار برنامه آموزشی، پژوهشی، و فرهنگی در مباحث صنایع معدنی، فولادی، قضایی، صنایع خلاق فرهنگی و فناوری فرهنگی با کمک ظرفیت دانشگاه نقش جدی داشته باشیم.

میرزایی افزود: همچنین قصد داریم با تاسیس پردیس فناوری، با بکارگیری دانش آموختگان فردوسی مشهد در ایجاد ارزش افزوده نقش آفرینی کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی نیز برنامه مدون فرهنگی تدوین کرده ایم که آن را عملیاتی خواهیم کرد، در حال حاضر ۱۰۰ مرکز آموزش عالی در استان خراسان فعال هستند که دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان نماینده وزارت علوم شبکه سازی مبسوطی داشته باشد و خروجی خوبی برای آموزش عالی داشته باشیم.

حسین باغگلی مدیر این نشست نیز در حاشیه این مراسم به خبرنگاران گفت: برای این اجلاس از ۲۸۰ نفر از روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری دعوت شد و وزارت علوم در حوزه آموزش عالی و فناوری به دنبال هماهنگ‌سازی برای پیگیری اهداف خود است و در عین حال نیاز به هماهنگی با سایر وزارتخانه ها برای شناخت و تعامل با آنها دارد.

گفتنی است، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه این اجلاس ضمن شرکت در جلسه مجمع نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و هیات امنای دانشگاه فردوسی مشهد، از پارک علم و فناوری خراسان نیز بازدید و پروژه کارگاه ۱۲ واحدی شهید تهرانی مقدم را در این پارک افتتاح خواهد کرد.

پایان پیام/

کد خبر 1746090

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha