به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجت الاسلام والمسلمین مومنی در محفل ذاکرین عاشورایی هیئت رزمندگان و اختتامیه دوره توانمندسازی ستایشگران اهل بیت علیهم السلام، بر اهمیت صیانت از اصول و قواعد مدح و ثنای اهل بیت علیهم السلام تصریح کرد.
وی در ادامه ضمن اشاره به روایتی با بیان اینکه هرکسی به سمت اهل بیت آمده، مدح و مرثیه ایشان را می گویند، مورد مدح و ثنای ائمه اطهار و ذات اقدس الهی قرار می گرد، خاطرنشان کرد: همواره باید قدردات موقعیت کریمانه مدح و مرثیه اهل بیت علیهم السلام که مورد حمد و ثنای الهی است، باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین مومنی تصریح کرد: سلوک و مشی و ادبیات گفتاری، رفتار و پوششمان به عنوان نوکران و مداحان و ذاکران نام و یاد اهل بیت علیهم السلام باید به گونه ای باشد که مصداق روایت شریف «کونو لنا زینا و لا تکونو شینا» باشیم.
وی در ادامه ضمن اشاره به داستان های قرآنی به کشتی نجات حضرت نوح اشاره نمود و اذعان داشت: در آیه 41 سوره حود آمده؛ زمانی که آب از زمین جوشید و کشتی به حالت معلق درامد، اضطراب در دل امت نوح به وجود آمد؛ به حضرت نوح خطاب رسید؛ به امت بگو «بسم لله مرجاها و مرسا ها»؛ رفتن و ایستادن کشتی و همه چیز در ید قدرت ذات اقدس الهی است.
حجت الاسلام والمسلمین مومنی با بیان این که آیه شریفه 41 سوره حود در رفع اظطراب بسیار موثر است، اظهار داشت: ایمان به خدا و نبوت حضرت نوح، مهمترین شرط سوار شدن به کشتی نجات نوح نبی بود.
سخنران مراسم تکبر را مهمترین عامل تباهی جاماندگان از کشتی نجات دانست و با بیان این که غرور و تکبر انسان را گرفتار وادی انحراف و تباهی می سازد، اظهار داشت: حضرت لقمان دنیا را بحر عمیق می نامد که بسیاری را گرفتار خود می سازد؛ دنیا مملو از کسانی است که مسیر اوج را طی و گرفتار تباهی و سقوط شدهاند.
وی بر اهمیت استمراز ارتباط با اهل بیت علیهم السلام تأکید نمود و اذعان داشت: ذکر و مدح اهل بیت علیهم السلام نیز همچون علم می تواند حجاب غافلان باشد؛ لذا باید مراقب تکبر و فریب های این عرصه باشیم؛ چرا که در این وادی سیر و سلوک به همان اندازه که سرعت و فرصت زیاد است، تهدیدها نیز بسیار هستند.
حجت الاسلام والمسلمین مومنی به روایتی از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله در رابطه با جایگاه اهل بیت علیهم السلام اشاره و اهل بیت علیهم السلام را کشتی نجات مومنین دانست و ابراز داشت: کشتی نجات سید الشهدا علیه السلام تنها کشتی است که بدون شرط همه را نجات میدهد.
وی با بیان این که کشتی سید الشهدا علیه السلام اوسع و اسرع بوده، برای همگان جا دارد و به به سرعت انسان را به مسیر و مقصود می رساند، اظهار داشت: مهمترین ویژگی کشتی نجات امام حسین علیه السلام این است که ما را به حال خود رها نمیسازد و به ساحل امن میرساند.
حجت الاسلام والمسلمین مومنی به روایت «طهر طاهر مطهر من طهر طاهر مطهر» اشاره نمود و تصریح کرد: یاد و نام حسین علیه السلام پاک کننده تمام پلیدی های وجودی انسان است.
سخنران این مراسم ضمن اشاره به اعیاد شعبان المعظم نوکری آستان اهل بیت علیهم السلام را گنج و توفیقی الهی توصیف نمود و اظهار داشت: شما کارگزاران کشتی نجات امام حسین علیهم السلام باید بیش از دیگران مراقب هوای نفس و وسوسه های شیطانی باشید.
وی به موضوع انتخابات در کشور اشاره و به فرازهایی از سخنان مهم و تکان دهنده رهبر معظم انقلاب اشاره نمود و خاطرنشان کرد: دشمنان اسلام در این دوره انتخابات بر روی خانواده های مذهبی تمرکز نموده اند؛ اگر خواص وارد این عرصه نشوند، اتفاق بد تاریخی روی خواهد داد و جامعه ای که به قله نزدیک است، از مسیر باز خواهد ماند.
این استاد حوزه با تاکید بر این که بیرق اباعبدالله الحسین علیه السلام در هیچ جای عالم مثل ایران بلند نیست، اظهار داشت: باید دقت داشته باشیم که عدم حضور ما در انتخابات مایه مسرت و خشنودی دشمن یا مایه غصب و ناراحتی اوست.
وی بچه های هیئتی و مداحان را مرزداران عقاید جامعه توصیف و بر اهمیت حضور فعال در گروه های فامیلی و دعوت از اطرافیان برای حضور در انتخابات تأکید نمود و یادآور شد: متدینین به ویژه مداحان و ذاکران اهل بیت علیهم السلام با تبلیغ چهره به چهره می توانند میدان دار خلق شکوه حضور مردم در انتخابات باشند.
سردار علی اکبری مداحی مدیر ستاد مرکزی هیئت رزمندگان اسلام نیز در این مراسم به جایگاه مدح، منقبت، وعظ و خطابه اشاره نمود و اذعان داشت: شما ذاکران آل الله باید جایگاه ذاکری، مدح و منقبت اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و جایگاه منبر، موعظه و خطابه را خوب بشناسید و خوب بدان واقف و متوجه آن باشید.
وی افزود: مطمئنا اگر از معنویت و ارزش این جایگاه که جایگاه علما و پیرغلامان آراسته به تقوا و تجلی اخلاق اسلامی است، غافل شویم و با عمل و گفتار و رفتارمان کوچکترین خدشه ای به این جایگاه وارد سازیم، قطعا در محضر ذات اقدس الهی نمیتوانیم پاسخگو باشیم.
سردار مداحی الزامات توجه به جایگاه مدح و ثنای اهل بیت علیهم السلام را مورد توجه قرار داد و حسن ظاهر را از برجسته ترین ویژگی مداح ائمه اطهار علیهم السلام دانست و یادآور شد: برای موفقیت در مسیر پرافتخار مدح و ثنای اهل بیت علیهم باید در کنار ظاهر شایسته، به کلام و گفتار زیبا توجه روز افزونی داشته، از سخنان سخی، زشت و ناسزاگویی پرهیز نماییم.
وی با تأکید بر این که آراسته شدن به اخلاق اسلامی انسان را در مسیر رعایت آداب حدود الله قرار می دهد، تصریح کرد: اخلاق نیکو و برخورد شایسته با مردم و خانواده از مهمترین مولفه هایی است که باید مورد توجه و اهتمام ذاکران و نوکران آل الله قرار گیرد.
مدیر ستاد مرکزی هیئت رزمندگان اسلام با بیان این که ذاکر آل الله باید بهترین فرد برای همسر و بهترین مربی برای فرزندانش باشد، خاطرنشان کرد: جایگاه منبر و مدح جایگاه موعظه، پند و نصیحت مومنانه است.
وی بر اهمیت تواضع و فروتنی و پرهیز از مواجهه تند و خشن با مردم تصریح نمود و یادآور شد: انسان متواضع و فروتن همواره با بدخلقی و بدرفتاری دیگران مدارا میکند؛ چرا که هر اندازه بندگی انسان که در تواضع نمود پیدا می کند ضعیف باشد، مدارایش کمتر خواهد بود و در مسیر الی الله باز خواهد ماند.
سردار مداحی بر لزوم پرهیز از مدگرایی و تجدد گرایی در عین پیگیری کارهای نوبه نو و به روز در شعر و مدح و نوحه تصریح و آن را از تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی دانست و ابراز داشت: در عین توجه به شیوه ها و روش های نو، باید در حوزه مدح و ثنای اهل بیت علیهم السلام از مدگرایی های ظاهر اندیشانه پرهیز نماییم.
حجت الاسلام سفیدی، معاون آموزش هیئت رزمندگان اسلام نیز در این مراسم با تقدیر از حضور پرشور جوانان در دوره مقدماتی ستایشگری اهل بیت علیهم السلام، گزارشی از برنامه های معاونت آموزش ارائه کرد و گفت: هیئت رزمندگان همواره قدردان اساتید معزز، مداحان و نقش آفرینی طلاب ارجمند در برپایی هرچه باشکوه تر مراسمات مذهبی است.
وی در ادامه حضور و غیاب، آزمون و نیز توان اجرا در عرصه مداحی و مرثیه سرایی را سه مولفه مهم در ارزیابی شرکت کنندگان در این دوره دانست و ابراز داشت: هیئت رزمندگان اسلام برآن است تا در دوره های آتی، ضمن اهتمام به مناجات خوانی، به مقوله زیارت خوانی نیز توجه نموده کلاسهایی را در این حوزه برگزار نماید.
معاون آموزش هیئت رزمندگان اسلام ضمن اشاره بر لزوم توجه به دورههای روضه خوانی و مرثیه ثرایی، بر اهمیت جایگاه فضای دستگاه های آوازی و صدا سازی به صورت تخصصی تصریح نمود و ارزیابی و شناسایی استعدادها و قابلیت های نونهالان و نوجوان را بسیار مهم برشمرد.
وی کلاس سرود و دکلمه خوانی را از دیگر طرح های پیش روی هیئت رزمندگان توصیف نمود و اذعان داشت: امیدواریم در دوره های پیش رو، بتوانیم از جهت صوت و کلاس داری و ارائه محتوا دوره ای پویا، اثربخش و موثر را برگزار نماییم.
حجت الاسلام سفیدی در پایان ضمن ارائه گزارشی از گستره حضور شرکت کنندگان در دوره مقدماتی توانمند سازی ستایشگری اهل بیت علیهم السلام، تصریح کرد: برای 30 نفر از شرکت کنندگان در این نشست ها، دورههای تکمیلی و تخصصی برگزار خواهد شد.
نظر شما