به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری شبستان، در آستانه نوروز و سال نو نمایشگاه پژوهشی «بافته های تصویری» با کیوریتوری «کیانوش معتقدی» از ۲۶ اسفندماه در موزه فرش ایران برپا شده است.
در نمایشگاه «بافته های تصویری» ۴۰ فرش از دوران قاجار از گنجینه موزه فرش به انتخاب کیانوش معتقدی در چیدمانی تاریخی به نمایش درآمده اند. برخی از نمونه ها برای اولین بار در تاریخ این موزه به نمایش عمومی گذاشته شده است.
بزرگترین فرش نمایشگاه «بافته های تصویری»، فرشی با طرح تخت جمشید و سنگ نگاره های باستانی ایران است که توسط فرصت الدوله شیرازی طراحی و در کرمان عصر قاجار بافته شده است.
«کیانوش معتقدی»، پژوهشگر و کیوریتور این نمایشگاه درباره مجموعه فرش به نمایش درآمده در نمایشگاه «بافته های تصویری »به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت: بافتههای تصویری ایران در سدههای سیزدهم و چهاردهم هجری، سرآغاز دوران شکوفایی تصویر و شکلگیری گفتمانی تازه در عرصة طراحی و بافت فرشهای فاخر ایران عصر قاجار، بازتابی از سلیقه و زیباییشناسی هنرمندان این دوران به حساب میآید. در همین راستا، بافندگان و طراحان قالیچههای تصویری این دوران، بهدلیل شرکت فعالانهشان در شکلدادن و توسعه «جنبش تصویرگری»، یکی از مهمترین و جذابترین جریانات تصویری در هنرهای فاخر درباری و همزمان عامیانه و مردمی زمانه خود را رقم زدند.
این پژوهشگر هنر اسلامی اظهار کرد: در میان قالیهای این نمایشگاه میتوان نوآوریهای طراحان عصر قاجار را با تکیه بر مفاهیمی چون هویت فرهنگی و حفظ اصالت در مواجهه با مضامین و تصاویر وارداتی، در ساختار بصری نمونههایی ممتاز چون: تصاویر باستانگرایانه و اسطورهای، روایتهای داستانی عاشقانه و تغزلی، چهرهنگاریهای درباری، مضامین مذهبی و چهرهنگاری از علما و دروایش، تصاویر کارتپستالی و فرنگیمآبانه و ... مورد مطالعه قرار داد.
نمایشگاه «بافتههای تصویری» از ۲۶ اسفند به مدت یک ماه در موزه فرش ایران برپاست علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه می توانند به خیابان کارگر شمالی، تقاطع خیابان فاطمی موزه فرش مراجعه کنند.
نظر شما