به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، من دنیای نشانه ها را باور دارم، هر اتفاقی که در دنیای ما رخ می دهد یک نشانه است. مثلا در دنیای من، هشت عدد مقدسی است. شاید برای اهل منطق کمی فانتزی به نظر برسد، اما وقتی دلت به کسی، عددی و... گره بخورد، خبری برای ما دارد. هشت عدد مقدس من است، برایم شانس میآورد، نه به خاطر عدد بودنش که به یمن نام مبارکی که به آن تعلق دارد. چون به نام رضای آل محمد(ص) گره خورده است. من با همه دغدغه های فرهنگی و زندگی علمی و دانشگاهی به این نشانه اعتقاد دارم. مثلا اگر برای هر کاری «بسم الله» نگویم ابتر می ماند اگر برای آغازی «یاعلی» ضمیمه نکنم به پایان رسیدنش سخت می شود. برای آنانکه بند دلشان به نام آسمان هشتم گره خورده این عدد به یُمن نام امام هشتم(ع) می شود، عدد مقدس، عدد شانس یا هرچه اهل دل نامگذاری می کنند. اینها را گفتم تا از کسی بنویسیم که بخت و اقبالش به امام رضا(ع) گره خورده بود.
داستان ابراهیم از روز میلاد امام رضا(ع) شروع شد و در شب میلاد آن حضرت(ع) خاتمه یافت. سه سال طول کشید تا او ردای خدمت در قامت رئیس جمهور را به تن کرده و با مرگ شهادت گونه، سفر او در این دنیا خاتمه یابد. روز میلاد امام رضا(ع) رئیس جمهور ایران شد، در شب میلاد سلطان خراسان، حضرت علی بن موسی الرضا(ع) قصه زندگی این جهانی او خاتمه یافت در حالی که طبق برنامه کشیک یکم آستان مقدس رضوی او باید در روز میلاد در لباس خدمت در کنار مضجع آن حضرت حاضر می شد و به زائران ایشان خدمت می کرد.
ماجرای خادم الرضا شدن آقای دادستان
اسفند ۱۳۹۴ وقتی خادم خورشید، تولیت فقید آستان قدس رضوی مرحوم؛ آیت الله عباس واعظ طبسی از دنیا رفت، با حکم رهبر انقلاب اسلامی، در قامت تولیت جدید آستان مقدس امام هشتم(ع) معرفی شد. مقامی که از زمان تأسیس آستان قدس رضوی و سنگ بنای اولیه حرم مطهر رضوی یکی از ارزشمندترین جایگاه های مذهبی، اجتماعی و فرهنگی برای شیعیان محسوب می شود. سید ابراهیم رئیسی این افتخار را در روزهای پایانی سال ۹۴ کسب کرد تا «خادم الرضا» باشد آن هم زمانی که او هنوز در قامت دادستان کل کشور خدمت می کرد.
در حکمی که رهبر انقلاب به او اعطا کرد خدمت به محرومین شاه کلید همه خدمات او در سمت جدید بود. در منشور هفت گانه حکم تولیت آقای رئیسی بر اصل محرومیت زدایی تأکید شده و به همین منظور در ابتدای راه الگوی محرومیت زدایی مردم محور ترسیم شد.
خدمت به زائر و فرهنگ زیارت از دیگر محورهایی بود که شهید جمهور ملت ایران به آن توصیه شده بود. از این رو، در دوران خدمت سه ساله آیت الله رئیسی در آستان قدس رضوی او بانی اقدامات خیر و مبارکی شد و تحولاتی در این عرصه ها رخ داد.
چوب پَر خدمت در دستان خادمیاران
همه ما از زیارت امام رضا(ع) و خادمان بارگاه منور آن حضرت خاطرات بسیاری داریم. بسیاری از دوستداران آن امام همام آروزی خدمت به آستان مقدس رضوی را در دل دارند. اینکه صحن را جارو بکشند، گرد و غبار چلچراغ ها را بزدایند، فرش های رواق های حرم را جارو بزنند و یا در کفشداری به زائران بارگاه نورانی امام رضا(ع) خدمت کنند. اما در واقعیت این رویا برای همه محقق نخواهد شد و تعداد اندکی از افراد به این موهبت دست می یابند. یکی از خدمات با برکت دوران تولیت آیت الله رئیسی راه اندازی سامانه ای بود تا در آن امکان خدمت مردم در قالب طرح خادمیاری فراهم شود. با اجرای شدن این طرح افراد بی شماری در ردای خدمت به فرهنگ رضوی بر تن کردند و حتی در شهر و دیار خود تحت عنوان خادمیار به آستان مبارک و مطهر رضوی خدمت کردند.
میهمان شدن بر سفره مهمانسرای حضرتی و غذای متبرک حرم، برای هر زائری آروزست. بسترسازی برای توزیع منسجمتر و بهروزتر غذای متبرک مهمانسرای امامرضا با راهاندازی بخش نعیم رضوان و امکان نامنویسی برای دریافت غذای حضرت یکی از اقدامات خوبی بود که در دوران تولیت آقای رئیسی انجام شد. توزیع روزانه ده ها هزار پرس غذای متبرک در مناطق کم برخوردار، حاشیه شهر، مناطق آسیب دیده، مسیر پیاده روی اربعین و ... در همین راستا صورت گرفت.
از دیگر خدمات آقای رئیسی که بر مبنای همان اصل مهم محرومیت زدایی و توجه به زائر و زیارت بود می توان به ساخت زائرسرا و زائرشهر رضوی، فراهمآوردن امکان خوابیدن زائران در حرم مطهر رضوی، ایجاد فضاهایی برای آبنوشیدن زائران عذردار در ماه مبارک رمضان، کمکردن فاصلۀ سازمانی بین خادمیاران و خادمان، فراهمآوردن امکان خدمت برای نیروهای بیرون از استان خراسان رضوی، گسترش خدمات آستان قدس رضوی در مناطق محروم، بازگشایی سرویسهای بهداشتی داخل حرم مطهررضوی، شرکت در گفتوگوی خبری بیسابقۀ تولیت آستان قدس رضوی (https://t.me/kaboutarharam/۱۱۷) و افزایش فعالیتهای رسانهای آستان قدس رضوی اشاره کرد.
او پس از سه سال خدمت صادقانه در قامت خادم الرضای قبله هفتم شیعیان برای ادامه خدمت به قوه قضائیه رفت و از سال ۹۶ به عنوان رئیس جمهور اسلامی ایران خدمت به اسلام و مردم ایران را ادامه داد و نهایتا در مسیر خدمت به ملت شریف کشورش در ۳۰اردیبهشت ۱۴۰۳ همزمان با شب میلاد امام رضا(ع) در سانحه سقوط بالگرد در حوالی ورزقان به همراه امام جمعه تبریز، وزیر خارجه و استاندار جوان آذربایجان شرقی که مدتی قائم مقام آستان قدس رضوی بود، به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
نظر شما