صبح سپیدِ فرهاد؛ مستندی درباره زندگی و سلوک «فرهاد ناظرزاده کرمانی»

مستند «صبح سپیدِ فرهاد» روایتگر زندگی و سلوک هنری، فرهنگی و علمی« فرهاد ناظرزاده کرمانی» استاد ممتاز پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران و چهره ماندگار هنرهای نمایشی است که هفتم تیرماه از آنتن شبکه چهار سیما پخش می‌شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری شبستان: مستند «صبح سپیدِ فرهاد» روایتگر زندگی و سلوک هنری، فرهنگی و علمی« فرهاد ناظرزاده کرمانی» استاد ممتاز پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران و چهره ماندگار هنرهای نمایشی است که هفتم تیرماه ساعت 19 از آنتن شبکه چهار سیما پخش می شود.

این مستند، نوزدهمین فیلم از مجموعه مستندهای آیینه عمر است که به کوشش گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما به تهیه‌کنندگی «صدرا صدوقی» و کارگردانی «رضا عباسی» پیش‌روی مخاطبان این شبکه تلویزیونی قرار خواهد گرفت.

رضا عباسی کارگردان مستند «صبح سپیدِ فرهاد» با اشاره به شخصیت برجسته هنری و فرهنگی ناظرزاده کرمانی گفت: دکتر ناظرزاده، متولد ۱۲ آذر سال ۱۳۲۶شمسی، ثمره ازدواج پدر و مادری ادیب است، مادرش فرح‌انگیز هرمزی، دانش‌آموخته زبان فرانسه و علوم تربیتی بود و پدرش احمد ناظرزاده کرمانی استاد ادبیات فارسی و شاعر و یکی از نویسندگان نامدار ایران. وی نیز راه پدر و مادر را ادامه داده و مدرک دیپلم خود را در رشته ادبیات فارسی از مدرسه دارالفنون گرفته است و بعد از آن در رشته ادبیات و علوم اجتماعی دانشگاه تهران دانشجو شده و در دانشکده هنرهای دراماتیک نیز در رشته تئاتر تحصیل کرده است.

عباسی اضافه کرد: دوران دانشجویی استاد ناظرزاده تا سال‌های بسیار طولانی ادامه داشته است. وی در فرانسه و آمریکا درس تئاتر، تاریخ و مدیریت بازرگانی خوانده و مدرک دکترای خود را در رشته سینما تئاتر با تمرکز بر نمایشنامه‌نویسی از آمریکا دریافت کرده است.


کارگردان مستند «صبح سپیدِ فرهاد» تأکید کرد: فرهاد ناظرزاده کرمانی برای قدیمی‌ترهای تئاتر نامی ستایش برانگیز است و برای جوان‌ترها نامی است قابل احترام. او چندین نسل از دانشجویان تئاتر را پرورش داده که اصغر فرهادی، علیرضا نادری و... برخی از آنان هستند.

وی افزود: دکتر ناظرزاده کرمانی بعد از انقلاب فرهنگی، در دانشکده هنرهای زیبا به آموزش چندین نسل از دانشجویان تئاتر پرداخته، هرچند در این سال‌ها کمتر در کشور حضور داشته است.

عباسی در پایان گفت: فرهاد ناظرزاده کرمانی، نگارش نمایشنامه‌هایی چون «کنار شیر آتش‌نشانی»، «نی لبک و بهمن»، «افق در استانبول»، «قفس دریدگان»، «گدابازیگران پل سرنوشت» و کتاب‌هایی مانند «پیش درآمدی بر شناخت هنرهای نمایشی در مصر»، «سبک‌های اجرایی در تئاتر معاصر جهان»، «نمادگرایی در ادبیات نمایشی»، «گزاره گرایی در ادبیات نمایشی»، «ادبیات نمایشی در روم»، «پیدایش ادبیات نمایشی نو در ایرلند» و... را در کارنامه نوشتاری خود دارد. همچنین ترجمه نمایشنامه مشهور «جنایت در کلیسا» نوشته تی اس الیوت در کتابی با نام «تی اس الیوت و نمایشنامه‌های منظوم و مذهبی»، دیگر اثر ارزشمند این استاد گرانقدر است. او علاوه بر این‌ها شمار زیادی آثار پژوهشی را هم به جامعه هنری ایران عرضه کرده است.

گفتنی است: «آئینه عمر» کاری از گروه فرهنگ واندیشه شبکه چهار سیما است که در قالب آن، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراث پژوهشی ۲۶ چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران به تصویر کشیده شده است.
 

کد خبر 1769545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha