به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر آذریان، امروز در نشست خبری همایش بینالمللی جایگاه فارابی در توسعه حکمت نظری و عملی که در مجتمع جامع آموزش عالی امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار داشت: در دیدار مقام معظم رهبری با رئیسجمهوری قزاقستان در خرداد ۱۴۰۱، بر محوریت فارابی در ارتباط علمی، فرهنگی، اجتماعی و مردمی میان دو کشور تأکید شد.
وی ادامه داد: در وزارت خارجه جهت پیگیری فرمایش مقام معظم رهبری و موضوعات پیرامون آن جلسات متعددی برگزار شد.
دبیر اجرایی همایش بینالمللی فارابی عنوان کرد: این همایش در ۲۸ و ۲۹ آبانماه سال ۱۴۰۴ توسط نهاد جامعه المصطفی العالمیه برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: پوستر این همایش به پنج زبان فارسی، انگلیسی، عربی، روسی و ترکی استانبولی آماده شده است و از طریق ۷۰ نمایندگی جامعه المصطفی در کشورهای خارجی اطلاعرسانی خواهد شد.
حجتالاسلام آذریان افزود: اعضای شورای سیاستگذاری این همایش از حضرات آیات عباسی، اعرافی، محسنی قمی، اراکی، رمضانی، فیاضی، واعظی، ایمانی پور، خسروپناه، شهریاری، دیرباز و گرجیان هستند.
وی گفت: از ظرفیت نهادهای داخلی و خارجی در جهت هرچه بهتر اجراشدن این همایش استفاده خواهد شد و همچنین در این همایش هم از ظرفیت برخی دانشگاههای داخلی و سازمانها هم استفاده میشود.
دبیر اجرایی همایش بینالمللی فارابی با اشاره به اینکه کمیته علمی همایش از ۴۰ نفر تشکیل شده است، ابراز داشت: اعضای کمیته علمی همایش از اعضای هیات علمی دانشگاههای مختلف کشور انتخاب شدهاند.
وی بیان کرد: در حوزه بینالملل ۱۸ کشور آمادگی خود برای همکاری در این همایش را اعلام کردهاند و سعی شده این همایش در کشورهای اسلامی بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد.
حجتالاسلام آذریان ادامه داد: ارسال چکیده مقالات آغاز شده و تا ۲۰ اسفندماه سال جاری ادامه دارد و همچنین مهلت ارسال اصل مقاله هم تا ۲۰ اردیبهشت سال آینده خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: اصل برگزاری همایش هم در دو روز آبانماه سال ۱۴۰۴ در قم و تهران برگزار خواهد شد.
دبیر اجرایی همایش بینالمللی فارابی با اشاره به دو محور همایش افزود: جایگاه فارابی در توسعه حکمت نظری دارای محورهای نقش فارابی در توسعه و پالایش حکمت نظری؛ تبیین جایگاه و کارکرد عقلانیت اسلامی با تأکید بر آرای فارابی؛ الهیات در اندیشه فارابی (خداشناسی، راهنما شناسی، وحی شناسی و معاد شناسی) ؛ متافیزیک در اندیشه فارابی(آرای مابعد الطبیعیه فارابی و تاثیر آن در فیلسوفان بعدی) ؛ فارابی و علوم انسانی اسلامی؛ مطالعات تطبیقی اندیشه فارابی؛ جایگاه فارابی در توسعه منطق کلاسیک؛ دیدگاههای انسان شناختی و معرفتشناختی فارابی؛ نفسشناسی و روانشناسی در اندیشه فارابی؛ جایگاه عرفان و تصوف در اندیشه فارابی؛ نقش فارابی در تدوین طبقهبندی علوم؛ سیر مطالعات فارابی شناسی است.
وی اضافه کرد: همچنین جایگاه فارابی در توسعه حکمت عملی دارای محورهای نقش فارابی در توسعه و پالایش حکمت عملی؛ اخلاق در اندیشه فارابی؛ سبک زندگی اسلامی در اندیشه فارابی؛ امتدادات اجتماعی اندیشه فارابی(فارابی و علوم اجتماعی اسلامی) ؛ امتدادات سیاسی اندیشه فارابی(جایگاه فارابی در توسعه و تعمیق فلسفه سیاسی) ؛ نقش فارابی در اندیشه فرهنگی تمدنی(نقش فارابی در پیوند فرهنگی تمدنی ملل آسیایی) ؛ جایگاه زبان و نقش آن در جامعه و فرهنگ است
نظر شما