به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان دارالقرآن الکریم، آزمون مرحله دوم (شفاهی) نوزدهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن کریم در بازه زمانی ۲۷ تیر تا ۱۰ مردادماه در سطح کشور آغاز و مرحله اول آن به صورت کتبی در اردیبهشتماه امسال برگزار شد.
در این مرحله ضمن ارزیابی صحت تلاوت حفظ و صوت، لحن، تجوید، وقف و ابتدای آنها مورد ارزیابی قرار میگیرد و در نهایت کسانی که از این مراحل بیرون بیایند، میتوانند مدارک درجات سه برای حافظان کل، مدارک چهار برای حافظان ۲۰ جزء و مدرک درجه پنج برای حافظان ۱۰ جزء را دریافت کنند.
برهمین اساس تعداد سوالات آزمون شفاهی در رشته ۱۰ جزء، ۵ سوال ۸ سطری، در رشته ۲۰ جزء، ۷ سوال ۸ سطری، رشته حفظ کل، ۱۰ سوال ۸ سطری و سوالات از قرآنهای رایج ۱۵ سطری خواهد بود.
حد نصاب امتیاز در این آزمون در رشتههای ۱۰ و ۲۰ جزء، کسب ۸۰ از ۱۰۰ امتیاز، رشته ۳۰ جزء، کسب ۸۰ از ۱۰۰ امتیاز و رشته ۳۰ جزء جهت کسب درجه ۱و۲، کسب ۹۰ از ۱۰۰ امتیاز است
تاریخ آزمونهای استانها با هم متفاوت است و آزمونهای استانی از ۲۷ تیرماه آغاز و تا ۱۰ مردادماه ادامه خواهد داشت. همچنین تغییر حوزه آزمون از استانی به استان دیگر امکانپذیر نیست.
آزمون نوبت دوم شفاهی، برای حافظان در آبان ماه برگزار خواهد شد که زمان ثبتنام آن در مهرماه اعلام شده است. تمامی راهیافتگان به آزمون شفاهی ۱۴۰۳، مجاز به شرکت در نوبت اول یا نوبت دوم و یا هر دو نوبت آزمون شفاهی خواهند بود.
یادآور میشود، طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم، مصوبه شماره ۵۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و بر همین اساس، قبولشدگان و دارندگان مدارک تخصصی حفظ میتوانند از مزایایی همچون اعطای مدرک همتراز کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری، مزایای درجات هنری، امتیازات اداری، استخدامی و اعطای کمکهزینه تحصیلی برخوردار شوند.
نظر شما