به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از بنیاد سعدی، مدرسه تابستانی زبان فارسی با حضور غلامعلی حداد عادل؛ رئیس بنیاد سعدی، یاسر احمدوند؛ معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد مجتبی حسینی؛ دبیر فرهنگستان زبان و ادب فارسی، آرا شاوردیان؛ نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی و مدیران و مسئولانی از وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در محل بنیاد سعدی برگزار شد.
افتتاحیه مدرسه زبان فارسی بنیاد سعدی که با حضور فارسی آموزان پذیرفته شده در این دوره آموزشی از ۱۱ کشور برگزار شد، با بدرقه معلمان زبان فارسی مدارس ارمنستان همراه بود.
رئیس بنیاد سعدی در این مراسم اظهار داشت: زبان فارسی سه دوره دارد، فارسی باستان، فارسی قدیم یا میانه و فارسی نو. آنچه در در حال حاضر ما با آن صحبت میکنیم فارسی نو است. البته زبان فارسی پویاست و همین حالا هم متونی که به زبان فارسی میانه نوشته شده است برای ما قابل درک و فهم است.
حداد عادل ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از مردم ایران، حتی افرادی که سواد چندانی ندارند با اشعاری مثل شاهنامه که به زبان فارسی امروز هم نیست ارتباط برقرار میکنند و برایشان قابل فهم است و این از ویژگیهای زبان فارسی است.
رئیس بنیاد سعدی با اظهار خوشحالی از گسترش آموزش زبان فارسی در کشورهای دیگر گفت: اینکه شما در ایران هستید تا سطح دانش خود را از زبان فارسی از طریق شرکت در یک دوره آموزشی ارتقاء دهید بسیار با اهمیت است.
وی ادامه داد: برنامههای این دوره دو بخش است؛ یک بخش کلاسهای آموزشی که صبحها برگزار میشود و یک بخش هم برنامههای فرهنگی که شما را با تاریخ و فرهنگ جامعه ایران آشنا میکند.
حداد عادل گفت: در واقع شما با دو ایران مواجه خواهید بود؛ یکی ایرانی که در رسانههای غربی معرفی میشود و با واقعیت تطبیق ندارد و یکی هم ایران واقعی که شما در مدت اقامت خود در ایران با آن آشنا خواهید شد.
رئیس بنیاد سعدی همچنین به حضور معلمهای زبان فارسی مدارس ارمنستان که در این برنامه حاضر بودند اشاره کرد و گفت: رابطه ایران و ارمنستان رابطه بسیار عمیق و طولانی است. ایران و ارمنستان برای هم دو همسایه خوب هستند. ایرانیان در دورههایی از تاریخ میزبان ارامنه عزیز بوده اند و از آنها به درستکاری یاد میکنند و آنها را هنرمندان و صنعتگران قابل و شایسته میشناسند.
در این مراسم فارسی آموزانی از کشورهای روسیه، گرجستان، بوسنی و هرزگوین، تایلند و ارمنستان درباره این دوره آموزشی و نسبت خود با زبان فارسی صحبت کردند.
مدرسه تابستانی زبان فارسی بنیاد سعدی از ششم تا بیست و ششم مرداد ماه با حضور ۴۶ فارسی آموز از ۱۱ کشور در چهار بخش پیش میانی، میانی، فوق میانی و تربیت مدرس زبان فارسی برگزار میشود.
نظر شما