چرا اسلام با نگهداری سگ در خانه مخالف است؟

حجت الاسلام تاج لنگرودی با بین اینکه با اشاره به منشاء نجاست سگ گفت: اینکه نجاست سگ از کجا آمده، روایات بسیاری از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و ائمه معصومین علیه السلام وجود دارد که بیانگر نجاست سگ است و این احادیث و روایات به قدری زیادند که هرگز نمی‌توان در اعتبار و قطعیت این احادیث اشکال وارد کرد و با وجود چنین ادله‌ی قاطعی برای هیچ مسلمان و مومنی جای هیچ‌ گونه شک و شبهه‌ای باقی نخواهد ماند.

حجت الاسلام والمسلمین «محسن تاج لنگرودی»، کارشناس و پژوهشگر دینی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان با اشاره به منشاء نجاست سگ گفت: اینکه نجاست سگ از کجا آمده، روایات بسیاری از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و ائمه معصومین علیه السلام  وجود دارد که بیانگر نجاست سگ است و این احادیث و روایات به قدری زیادند که هرگز نمی‌توان در اعتبار و قطعیت این احدیث اشکال کرد و با وجود چنین ادله‌ی قاطعی برای هیچ مسلمان و مومنی جای هیچ‌ گونه شک و شبهه‌ای باقی نخواهد ماند.

وی در ادامه افزود: من به عنوان نمونه از بین احادیث، بسیار فقط یک حدیث را نقل می‌کنم: «و أخبرنی الشیخ رحمه الله عن أبی القاسم جعفر بن محمد بن قولویه عن أبیه عن سعد بن عبد الله عن أحمد بن محمد عن أیوب بن نوح عن صفوان عن معاویة بن شریح قال: سأل عذافر أبا عبد الله علیه السلام و انا عنده عن سؤر السنور، والشاة، والبقر والبعیر، والحمار، والفرس، والبغال، والسباع یشرب منه أو یتوضأ منه، فقال: نعم إشرب منه وتوضأ، قال: قلت له الکلب، قال: لا قلت: ألیس هو بسبع قال: لا و الله انه نجس. لا و الله إنه نجس. » عذافر از امام صادق(ع) از نوشیدن و وضو گرفتن با پس مانده آبی که بعضی از حیوانات (سنور، گوسفند، گاو، شتر ، الاغ ، اسب، استر و درندگان) نوشیده اند، سوال کرد. امام فرمود: بنوش و وضو بگیر. سپس از سگ سوال کردم. امام فرمود: نه. پرسیدم: آیا او یک درنده (مثل دیگر درندگان) نیست؟ فرمود: نه به خدا، او نجس است. نه به خدا، او نجس است.

وی اظهار کرد: در فقه شیعی و اسلامی نجس به چیزی گفته می‌شود که شدت پلیدی را دارا باشد و به خاطر پلیدی باید از آن اجتناب کرد، سگ هم به خاطر شدت پلیدی جسمی نجس است و باید از آن پرهیز شود.

حجت الاسلام تاج لنگرودی با بیان اینکه در قرآن مجید سخنی از نجاست سگ به میان نیامده، است تصریح کرد: باید توجه داشت تنها قرآن منبع مسایل فقهی ما نیست، ما چهار منبع داریم ۱- قرآن ۲- سنت (گفتار و رفتار حضرت رسول صای الله علیه و آله و حضرات ائمه‌ی معصومین علیهم السلام) ۳- عقل ۴- اجماع، که در رابطه با نجاست سگ هم روایات بسیار است، هم اجماع فقهای شیعه.

این کارشناس دینی با اشاره به اینکه همه‌ی انواع سگ‌ها نجس هستند، بیان کرد: چرا که بعضی از سگ‌ها استفاده عقلایی دارند؛ خرید و فروش آنها جایز است و با جواز خرید و فروش آنها نجاست از بین نمی‌رود.

وی خاطر نشان کرد: در روایات متعدد داریم که با سگ حتی اگر فایده‌ی عقلایی دارد یک جا زندگی نکنید و برای سگ جایی جدا تامین کنیداین پژوهشگر اظهار کرد: اینکه سوال کردید با نجس دانستن سگ حقوق حیوانی سگ نادیده گرفته می‌شود، نجس‌های دیگر است که بیشتر به انسان نفع میرساند، مثل خون، آیا با نجس دانستن آن حقوق خون از بین میرود؟

کد خبر 1775069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha