به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، حجت الاسلام «موسی برسیاه» امروز در نشست «تحقق محله اسلامی» که در دفتر نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، اظهار کرد: اگر بخواهیم طبق بخشنامه عمل کنیم کارها آنچنان که باید و شاید به پیش نمیرود.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد به بحث محله اسلامی اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بحث محله اسلامی را مطرح کردند و این موضوع جدیدی نیست.
وی ضمن انتقاد از عدم حضور اداره کل تبلیغات اسلامی و همچنین اوقاف و امور خیریه استان در این نشست، افزود: با توجه به کارایی بحث امام محله که کارایی آن از طرح هجرت و مستقر بیشتر است، میطلبد که در اداره کل تبلیغات اسلامی یک معاونت برای این موضوع تعریف شود.
حجت الاسلام برسیاه خاطرنشان کرد: هم اکنون مسجد فاطمه الزهرا سلام الله علیها نجف آباد یاسوج یکی از موفقترین مساجد در امورات مختلف است که حتی به زائرین اربعین حسینی نیز خدمات رسانی لازم را انجام میدهند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: مرکز خیریه این مسجد نیز فعالیتهای ارزشمندی را در دستور کار دارد که همه اینها به دلیل وجود امام محله فعال و پای کار است.
وی تاکید کرد: آسیب پذیرترین مناطق، محلات و شهرها جاهایی هستند که فاقد مسجد بوده و یا مناطقی که مسجد محور فعالیتها قرار نگرفته است.
حجت الاسلام برسیاه بیان کرد: عدم همدلی بین ارکان فعال در مسجد یکی از مشکلات بوده و باید تلاش کرد که نخست همدلی بین این افراد با امام جماعت مسجد ایجاد شود تا هر کدام خود را جدا از دیگر ارکان نداند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد بر ضرورت ایجاد همدلی و همکاری بین ارکان مسجد زیر نظر امام جماعت فعال تاکید کرد و یادآور شد: میطلبد که فضای همدلی و همفکری بین ارکان امام جماعت، هیئت امنا، کانون فرهنگی و همچنین پایگاه مقاومت ایجاد شود تا شاهد اثرگذاری نقش مسجد در جامعه باشیم.
وی اظهار کرد: طبق فرموده مقام معظم رهبری امام جماعت باید به عنوان مدیر مسجد تلقی شود و سایر ارکان مسجد فعالیتهای خود را ذیل امام جماعت فعال و پویا انجام دهند.
حجت الاسلام برسیاه افزود: پایگاه خواهران در مساجد همکاری و همراهی بیشتری دارند و حتی موکبهایی نیز در مناسبتهای مختلف توسط این قشر در مناطق مختلف برپا میشود.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان کهگیلویه و بویراحمد خواستار حضور ناحیه مقاومت بسیج شهرستان بویراحمد جهت حل مشکلات پایگاه مقاومت مساجد با سایر ارکان مساجد شهرستان شد.
وی با بیان اینکه مشکل عمده مساجد استان عدم همدلی و همراهی ارکان فعال در مساجد با یکدیگر است، گفت: باید ذهنیت به مساجد تغییر پیدا کند و بنا بر اصلاح و تغییر نگرشها در راستای انسجام و همدلی در مسجد و بین ارکان فعال آن باشد.
بنابراین گزارش؛ طرح «امام محله» ایده محوری سازمان تبلیغات اسلامی در راستای تقویت وضعیت فرهنگی جامعه اسلامی است و تعریف هویت معتبری به نام امام محله، مقدمات شکلگیری تمدن اسلامی و نظام امت، امامت را فراهم میکند.
در این طرح در یک سری نقاط انتخابی در هر شهر و منطقهای با ارائه مدلی محلهمحور، در هر محله مسجدی انتخاب میشود و در هر روستا نیز روحانی مستقر در آن روستا انتخاب میشود و روحانی فعال آن مسجد به عنوان امام محله فعالیت میکند.
به موجب این طرح، هر امام جماعت مسجد محله، امام آن محله محسوب میشود و به مباحث و مسائل مختلف محله پرداخته و در راستای حل و فصل آنها تلاش میکند.
اگر مردم در محلهها به امام محلّه و مسجد وصل بشوند، جامعه استخوانبندی خود را پیدا میکند.
نظر شما