طراحی بالغ بر ۱۳۰۰ گونه لباس ایرانی/ لباس‌های ایرانی شناسنامه‌دار می‌شوند

کشوری با اشاره به فعالیت کارگروه پوشاک در بنیاد حیات طیبه جهان اسلام گفت: ما در بنیاد همه لباس های تمدن ایرانی، انقلابی و اسلامی کشورمان از کلاه گرفته تا کفش را شناسایی کردیم؛ تا کنون بالغ بر ۱۳۰۰ گونه لباس ایرانی را مبتنی بر مواد و اجناس بومی طراحی نموده ایم.

دکتر «اصغر کشوری» پژوهشگرعلوم اجتماعی و مدیرعامل بنیاد حیات طیبه جهان اسلام در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت کارگروه پوشاک در این بنیاد اظهار کرد: ما در بنیاد حیات طیبه جهان اسلام، همه لباس های تمدن ایرانی، انقلابی و اسلامی کشورمان از کلاه گرفته تا کفش را شناسایی کردیم؛ تا کنون بالغ بر ۱۳۰۰ گونه لباس ایرانی مبتنی بر مواد و اجناس بومی طراحی نموده ایم؛  با توجه به اینکه لباس ها بر مبنای چند مواد اولیه تولید می شوند لذا ما این لباس ها را بر آن مبناها طراحی کردیم. مانند مبنای پنبه و کتان، مبنای طویله (پشم و پوست) مبنای درخت و حشرات (ابریشم)  و مبنای پلیمر، پالایشگاه و پتروشیمی. به هر میزانی که لباس مردم ایران، مبنای چهارمی (پلیمر، پالایشگاه و پتروشیمی) را داشته باشد؛ پرونده های دادگستری بیشتر، اعتمادها کمتر  و گرایش به عرفان های نوظهور افزایش می یابد و به هر میزانی که گرایش به سه مبنای اول (مزرعه، درخت و حشرات) بیشتر شود؛ مردم کمال گراتر شده و آرامش بهتری دارند.

برگزاری نخستین نمایشگاه بین المللی با رویکرد «زن، زندگی، آزادی» مبتنی بر لباس های هویتی ایران

وی تصریح کرد: قبل از ما انجمن مفاخر ملی به مدیریت لیلی امیر ارجمند با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۵۱ بالغ بر ۵۰ گونه لباس ایرانی را با پارچه های نساجی (پتروشیمی) همان زمان آماده کردند و با توجه به اینکه این کار در فرانسه صورت می گرفت لذا ادامه کارشان صحیح نبود. این در حالی است ما بالغ بر ۱۳۰۰ گونه لباس ایرانی را تا الان با پارچه های بومی و بر اساس سه مبنای اول (مزرعه، درخت و حشرات) توسط خیاطان داخلی طراحی و آماده کرده ایم که برگرفته از پوست، الوان طبیعی و نقوش برگرفته از پیکره های قدیمی می باشد ضمن اینکه بنا داریم تعداد لباس های ایرانی را به چند هزار گونه برسانیم و بر همین اساس نیز اولین نمایشگاه بین المللی را با رویکرد «زن، زندگی، آزادی» مبتنی بر لباس های هویتی ایران را برگزار کنیم.

کشوری با بیان اینکه هدف ما از این کار به رخ کشیدن عقبه تمدنی سرزمین ایران به کل کشورهایی است که علیه ما تهاجم فرهنگی انجام می دهند بیان کرد: پیش بینی ما شناسایی و طراحی بیش از دو هزار گونه لباس ایرانی است. حدود ۲۰۰ گونه کلاه را بررسی و آماده کرده ایم. فعلا دو نسخه یکی موزه ای و  دیگری نمایشگاهی را آماده نمودیم.

مدیرعامل بنیاد حیات طیبه جهان اسلام با بیان اینکه لباس های ایرانی دارای چند خصوصیت است افزود: لباس های ایرانی همیشه در طول تاریج ضمن اینکه بلند، گشاد و پوشیده بوده؛ پاره و تنگ نبودند. لباس های ایرانی همیشه از الوان طبیعی و شاد تهیه می شدند. لباس های ایام عزا و لباس های ایام شادی و آیینی ایرانیان جداگانه بود. همیشه لباس زن و مرد متفاوت بود و مساله بهداشت در لباس کار، بسیار مورد توجه قرار می دادند اما همه اینها در این یکی دو دهه اخیر با چالش مواجهه شده اند.

وی با بیان اینکه به نظرم طراحی و تولید لباس های ایرانی بسیار مورد استقبال مردم قرار بگیرد افزود: گواه صحبتم این است که در حال حاضر ما با افراد و گروه هایی وارد همکاری شدیم که اصلا از لحاظ ظاهری و پوشش هیچ سنخیتی با هم نداریم ضمن اینکه از همکاری با ما احساس بسیار خوشایندی دارند شاید اگر این حد از همکاری  آنها نبود ما تا این اندازه موفق نبودیم.

برای اولین بار لباس های ایرانی شناسنامه دار می شوند

کشوری با بیان اینکه برای نخستین برای لباس های ایرانی شناسنانه صادر می کنیم خاطر نشان کرد: تیم مطالعاتی ما در قالب ۱۳۶ نفر، شامل تیم طراحی خیاطی. تیم رنگ و روان شناسی مشغول به فعالیت هستند.  پیش بینی ما این است که بتوانیم برای اولین بار دو هزارو ۲۰۰ شناسنامه صادر کنیم ضمن اینکه این کار همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی را نیز می طلبد.

وی گفت: ما علاوه بر موضوعات فوق، بحث آیین ها، اعیاد، مدل ها، طب سنتی، کارگاه تولید عروسک و موسیقی داستان راستان را نیز در بنیاد حیات طیبه جهان اسلام داریم. کارگروه تولید عروسک هایمان از نشانه ها، نمادها و دفینه های شهر ایران است. همه اینها قومی و بومی هستند و از همه عروسک هایی که به تمدن ایران وارد شدند؛ مانند بت من، مرد عنکبوتی و شیریک می توانند موفق تر باشند.

کد خبر 1778088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha