اربعین، یکی از مهم ترین مولفه‌ها و عناصر کلیدی در عرصه تمدن نوین اسلامی

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از مهم ترین مولفه‌ها و عناصر کلیدی در عرصه تمدن نوین اسلامی موضوع اربعین خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، حجت الاسلام والمسلمین «سیروس حکمتی نیک» ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه ضمن توصیه خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، دوری از گناه و معصیت، اظهار کرد: امیرالمومنین امام علی (ع) معدن، مکان، خزینه و گنج همه علوم و معارف ها است و به تعبیر خود ایشان «هیچ پرواز کننده‌ای به و نمی‌رسد».

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه موقت یاسوج گفت: این شخصیت بزرگ دریای بیکران معارف، علوم و دانش‌ها در عرصه‌های مختلف است، علم لدنی، علم ماکان، علم مایکون، علم حال همه در وجود این امام بزرگ نهفته است.

وی با اشاره به اینکه شخصی خدمت امام علی (ع) رسید و گفت«از محضر شما چند سوال دارم، آنها را جواب بده»، افزود: امام علی (ع) فرمود «از من بپرس، ولو به جای چهار سوال، ۴۰ سوال داشته باشی، من آماده پاسخگویی به سوالات تو هستم».

حجت الاسلام حکمتی نیک ادامه داد: این مرد محضر امام علی (ع) سوال نخست را مطرح کرد و پرسید«آن چیست که به عنوان یک واجب، فریضه و تکلیف بزرگ بر گردن هر انسان سنگینی می‌کند، واژه بر انسان‌ها در دنیا چیست و واجب‌تر از آن چیست».

امام جمعه موقت یاسوج بیان کرد: آن مرد پرسید «آن چیست که برای انسان مایه تعجب است و آن چیست که از هر چیز تعجب‌آورتر است، عجیب چیست و عجیب‌تر برای انسان چیست؟». وی با اشاره به سوال سوم این شخص از محضر امام علی علیه السلام، یادآور شد: «آن چیست که به انسان نزدیک آن چیست که از انسان به او نزدیک‌تر است، قریب چیست و قریب‌تر چیست».

حجت الاسلام حکمتی نیک به آخرین سوال این شخص اشاره کرد و افزود: وی از محضر امام پرسید «آن چیست که برای انسان در این دنیا خیلی سخت و مشکل است و آن چیست که از هر چیزی سخت‌تر و مشکل‌تر برای انسان است».

خطیب موقت نماز جمعه یاسوج با اشاره به پاسخ امام علی (ع) به سوال نخست این شخص، خاطرنشان کرد: امام فرمود «آنچه به عنوان یک واجب، تکلیف و فریضه بر دوش هر انسانی سنگینی می‌کند و واجب است همه انسان‌ها در زندگی آن را انجام دهند، اطاعت و بندگی خداوند است».

وی یادآور شد: ما همه مکلف و مامور هستیم که حق بندگی، پرستش و عبودیت خداوند را در زندگی ادا کنیم و بتوانیم بنده خوبی برای خداوند باشیم. حجت الاسلام حکمتی نیک افزود: امام علی علیه السلام فرمود «آن چیزی که از این واجب‌تر بوده، ترک گناه است و اما واجب‌تر است از آن ترک گناهان و محرمات الهی است و انسان نباید گرد گناهان باشد».

امام جمعه موقت یاسوج با اشاره به پاسخ امام علی علیه السلام در مورد سوال دوم این شخص، گفت: امام فرمود «آن چیزی که برای انسان مایه تعجب است، دنیا با ظاهری زیبنده، مزین و آرایش کرده خود را به انسان عرضه می‌کند و تعجب آورتر از آن، حب دنیا و اینکه انسان به تشنه مال و منال دنیوی شود».

وی به پاسخ امام علی علیه السلام سوال سوم این شخص اشاره کرد و ادامه داد: امام (ع) فرمود «آن چیزی که به انسان خیلی نزدیک است، قیامت انسان است و از لحظه‌ای که از دنیا می‌رود، قیامت او آغاز می‌شود و نزدیک‌تر از قیامت، مرگ است و تا انسان نمیرد، قیامت وی آغاز نمی‌شود».

حجت الاسلام حکمتی نیک بیان کرد: امام علی (ع) در جواب سوال چهارم فرمود «آن چیزی که برای ما سخت است، قبر است که انسان را به تنهایی در خانه وحشت، غربت سیاهی و وحشت قرار می‌دهند و سخت‌تر از آن این است که انسان بدون از زاد و توشه از دنیا برود و هیچ عملی نیکی نداشته باشد».

امام جمعه موقت شهر یاسوج خاطرنشان کرد: بهترین توشه را تقوای الهی، ایمان، عمل صالح و پیروی از دستورات خداوند متعال است.

وی در خطبه دوم نماز جمعه شهر یاسوج ضمن توصیه مجدد خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، دوری از گناه و معصیت، گفت: پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمود «وقتی روز قیامت به پا می‌شود و همه خلایق و بنی آدم را برای حسابرسی به محکمه الهی می‌آورند، هیچ انسانی قدم از قدم بر نمی‌دارد، مگر اینکه در آغاز چند سوال از او می‌پرسند که نخست می‌پرسند عمرت را در چه راهی گذراندی؟، دوران جوانی خود را چگونه گذراندی؟، مال خود را از کجا به دست آوردی و چگونه مصرف کردی؟ از میزان محبت، مودت و دوستی ما با اهل بیت (ع) سوال می‌پرسند».

حجت الاسلام حکمتی نیک ادامه داد: فلسفه این همه سفارش و توصیه آموزه‌های دین اسلام و شریعت آسمانی این است که ما بدانیم در عالم پس از مرگ، قیامتی وجود دارد و در آن که صحرای محشر نام دارد، دادگاه الهی شکل می‌گیرد و همه بنی آدم باید جوابگوی عملکرد خود باشند.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه موقت یاسوج به آغاز هفته دولت اشاره کرد و گفت: از دوم تا هشتم شهریور ماه، سالروز شهادت رئیس جمهور مردمی، شهید رجایی و نخست وزیر شهید محمد جواد باهنر به نام هفته دولت نامگذاری شده است.

وی بیان کرد: معمولاً مرسوم است که در این هفته دولتمردان، مدیران و مسئولان به ارائه ارش عملکرد خود در رسانه‌ها می‌پردازند و اگر پروژه‌ای به اتمام رسیده باشد، آن را افتتاح می‌کنند و پروژه‌های افتتاحی را کلنگ زنی می‌کنند.
حجت الاسلام حکمتی نیک ضمن تبریک هفته دولت، تجلیل از مدیران برتر در سطوح مختلف را از دیگر برنامه‌های این هفته دانست و یادآور شد: مسئولان و کارمندان باید بتوانند با روحیه جهادی برای حل مشکلات جدی مردم در عرصه‌های مختلف تلاش کنند.
امام جمعه موقت شهر یاسوج با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مهم در فرهنگ دین مبین اسلام که از زوایای مختلف قابل بحث بوده، بحث مدیریت اسلامی است، افزود: همه این موضوعات به زیبایی در آیات قرآن و فرمایشات بزرگان دین به درستی بیان شده، اما امام علی (ع) در نامه‌های مختلف به ویژه نامه ۵۳ نهج البلاغه، در خطبه‌های گوناگون مثل خطبه سوم، در نامه‌ها و گفتارهای متعدد، همه موضوعات مدیریتی را به زیبایی بیان کرده و جا دارد مدیران و مسئولان ما در نظام اسلامی با این مبانی آشنایی کامل داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: از منظر امام علی (ع) یکی از مهم‌ترین حکمت‌های مدیریت، احقاق حق و ابطال باطل است، یعنی یک مدیر و مسئول وظیفه دارد برای احقاق حق دیگران در عرصه مدیریت خود و سازمان تلاش کند.
حجت الاسلام حکمتی نیک یادآور شد: امیرالمومنین امام علی (ع) در خطبه سوم نهج البلاغه فرمود «سوگند به خدایی که دانه را شکافت و انسان را آفرید، اگر بعد از کشتن عثمان مردم در خانه‌ام جمع نمی‌شدند، اگر حجت بر من علی تمام نشده بود، اگر خداوند از اندیشمندان در برابر سیری ظالم و گرسنگی مظلوم تعهد نگرفته بود که بایستند، من افسار خلافت را به گردنش می‌انداختم و او را رها می‌کردم ». که این نگاه امام به مقوله مدیریت و مسئولیت است.
امام جمعه موقت یاسوج با اشاره به اینکه مسئولیت در نظام اسلامی بسیار سنگین است، اظهار کرد: امام علی (ع) فرمود «مردم، به خدا سوگند حکومت بر شما مردم نزد من علی از یک کفش وصله زده هم بی‌ارزش‌تر است، مگر اینکه در پرتو آن حقی را به دست آورم یا باطلی را از میان بردارم».
وی با اشاره به روی کار آمدن اعضای کابینه دولت دوازدهم با رای مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: شایسته است که متولیان در زمینه انتصابات، واگذاری مدیریت‌ها و مسئولیت‌ها معیار اصلی را شایست گزینی و شایسته سالاری، تعهد و تخصص دینی، پیگیری امورات مردم، رفع مشکلات فقر در بین مردم و... قرار دهند.
حجت الاسلام حکمتی نیک تعصبات اقلیمی سردسیر و گرمسیر، قومی قبیله‌ای، حزبی و جناحی و... را در مدیریت الهی فاقد جایگاه دانست و افزود: معیار در حکومت اسلامی فقط باید شایسته سالاری باشد و مدیر طبق آموزه‌های علوی و نگاه شریعت اسلامی انتخاب شود.
خطیب موقت نماز جمعه یاسوج اربعین حسینی را یادآور شد و ادامه داد: جابربن انصاری نخستین کسانی بودند که در پیاده‌روی اربعین شرکت کردند و این پیاده‌روی کم کم در فرهنگ اسلامی ما نهادینه شد و امروز میلیون‌ها انسان در سراسر دنیا با ملیت‌ها و مذاهب مختلف در این راهپیمایی عظیم شرکت می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهم ترین مولفه‌ها و عناصر کلیدی در عرصه تمدن نوین اسلامی موضوع اربعین خواهد بود.
حجت الاسلام حکمتی نیک اصل پیروزی انقلاب اسلامی، تشکیل جبهه بزرگ مقاومت در مقیاس جهانی، نفوذ معنوی جمهوری اسلامی در بین ملت‌های منطقه و جهان و موضوع اربعین در کنار این‌ها از مهم‌ترین ظرفیت‌های راهبردی شیعه برای دوران طلایی تمدن بزرگ اسلامی خواهد بود.
امام جمعه موقت یاسوج تاکید کرد: هنوز بسیاری از مسلمانان و آزادی‌خواهان سراسر عالم متوجه اربعین نشده‌اند و کشورهای آفریقایی، آمریکایی، آسیای میانه، شبه قاره هند و حتی جوانان مسلمان اروپا وضوع اربعین را متوجه نشده‌اند و خواهیم دید که این موضوع ارزشمند تحقق خواهد یافت.
وی گفت: متاسفانه علی رغم اینکه موضوع بسیار ارزشمند و در مقیاس جهانی صورت می‌گیرد، اما در یک سکوت و سانسور خبری محض توسط رسانه‌های غربی به هیچ عنوان این موضوع مطرح نمی‌شود، غافل از اینکه اربعین خود یک رسانه خواهد بود و انشالله پیام آن به جهانیان صادر خواهد شد.
کد خبر 1778378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha