انتشار«شکوفه کیمیای کهن» از سرودهای ادونیس

«شکوفه کیمیای کهن» عنوان مجموعه‌ای از سروده‌های شاعر فیلسوف و نامدار جهان عرب «علی احمد سعید»مشهور به ادونیس به فارسی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مجموعه‌ای از سروده‌های شاعر فیلسوف و نامدار جهان عرب «علی احمد سعید» مشهور به «ادونیس» با عنوان «شکوفه کیمیای کهن» با ترجمه یدالله گودرزی در نشر گویا منتشر شد.

 این شاعر در سروده‌هایش به اندیشه، پیچیدگی، رازآلودگی و نکات فلسفی مشهور است. ادونیس شخصیتی جنجالی و پرحاشیه دارد وی چند دهه همواره نامش بر سر زبان‌ها رفته و به عنوان یکی از روشنفکران جنجالی دنیای عرب مشهور بوده است. ادونیس را بزرگترین شاعر زنده جهان عرب دانسته‌اند. آثارش به بیش از سیزده زبان منتشر شده است علاقه ی او به صوفیه یکی از ویژگی‌های برتر اوست. او بارها نامزد جایزه نوبل شده است.

آدونیس در خانواده ای علوی در سوریه زاده شد، و دو دختر دارد. او خود را یک صوفی و سالک معرفی می‌کند و تحت تاثیر عرفان ایرانی است. ادونیس به شخصیتهای عارف ایرانی چون حلاج، مهیار دیلمی، زریاب، عطار و خیام عشق می ورزد.

تاثیر او را در شعر عربی مانند تاثیر تی اس الیوت بر شعر انگلیسی دانسته اند. بیش از بیست مجموعه شعر از او منتشر شده است. یدالله گودرزی با توجه به دشواریهای ترجمه شعر ادونیس، کوشیده است در عین بازتاب ظرافت‌های اندیشه ای و حکمی، حس و حال شعر را نیز حفظ کند و از بیروح بودن اثر بپرهیزد.

شکوفه کیمیای کهن در ۱۷۵ صفحه به بازار کتاب عرضه شده است و این اثر شانزدهمین اثر ترجمه یدالله گودرزی است که با اقبال مخاطبان روبرو شده است. پیش از این گودرزی طی نوشتاری، ادونیس را آمیزه ای از شفیعی کدکنی و شاملو دانسته بود.

                                                                                                                                                   

انتشار«شکوفه کیمیای کهن» از سرودهای ادونیس

در زیر شعری از این کتاب با سرنامه: «سوگِ حلّاج» را می خوانید:

قلمِ نیشدارِ سبزِ تو!

قلم‌مویی که در رگ‌هایش

شعله‌های آتش دمیده شده

تاریخِ ما، رستاخیزِ نزدیکِ ما

و مرگِ ما را شکل می‌دهد.

زمانه می‌خواهد روی دستانت

دراز بکشد

و آتشی که در چشمانِ توست

آن‌قدر فراگیر است

که تا آسمان قد کشیده است؛

برای پَسامدگانِ دور

همراهِ پژواک و مرگ و یخبندان

در این سرزمین چیزی به‌جا نمی‌ماند

به جز تو و حضورت

ای شاعرِ رازها و ریشه‌ها!

کد خبر 1778489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha