شناسایی ۱۰۰ روستا برای ثبت جهانی

بهاروند با اشاره به اینکه تعداد بالای روستاهای جهانی گردشگری در هر کشور فرصت های جدیدی برای کسب درآمدهای ارزی برای جوامع محلی فراهم می آورد، گفت: این جهانی شدن قدرت نرم کشورها برای رقابت در عرصه های بین المللی و نمایش فرهنگ و جاذبه های گردشگری خود را در عرصه وسیع تری فراهم می آورد.

«مهدی بهاروند»، رئیس گروه توسعه جاذبه‌ها و محصولات گردشگری دفتر توسعه گردشگری داخلی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان درباره پیوستن روستاهای ایران به شبکه روستاهای جهانی و تاثیر آن بر توسعه گردشگری گفت: طرح ابتکاری ارائه شده توسط سازمان گردشگری ملل(UN Tourism) در سال ۲۰۲۱ در جهت بهره ­برداری از قابلیت ­های موجود در صنعت گردشگری و با هدف ایجاد تحول، توسعه روستایی، افزایش سطح رفاه و آسایش جامعه، حفظ موجودیت و طبیعت روستا، صیانت از تنوع و ارزش ­های فرهنگی آن و در آخر ارتقاء سیستم ­های آموزشی در روستاها راه اندازی شد. برای ورود به این رقابت ۹ شاخص اصلی توسط سازمان گردشگری ملل تعیین شده که با احتساب زیرشاخص­ های آن، می بایست بیش از ۴۰ مولفه در هر روستا رعایت و مورد بررسی قرار گیرد. مهمترین عامل برای ورود به این رقابت، دارا بودن ابتکار برای هر روستا است به نحوی که ذی نفعان گردشگری از ابتکار مورد نظر نهایت بهره برداری را برده باشند و این ابتکار موجب تبدیل شدن روستا به مقصد گردشگری شده باشد؛ بنابراین گردشگری در این روستاها باید به موتور محرکه توسعه اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و زیرساختی تبدیل شده باشد.

ثبت جهانی روستاها  امکان نمایش قدرت نرم کشورها در عرصه بین المللی

رئیس گروه توسعه جاذبه‌ها و محصولات گردشگری دفتر توسعه گردشگری داخلی اظهار کرد: مهمترین مزیت روستاهای برنده در این رقابت، دستیابی به لوح ثبت جهانی در حوزه سازمان گردشگری ملل است که اعتبار و برندی بین المللی برای مقصدهای گردشگری ایجاد می کند؛ همچنین، این روستاها در شبکه روستاهای جهانی قرار گرفته و امکان تبادل تجربیات برای آن ها فراهم می آید. روستاهای جهانی گردشگری در دوره های آموزشی و توانمندسازی جهانی قرار گرفته و بسته به نحوه عملکرد روستاها در معرفی خود، در مسیرهای تورهای ورودی گردشگری قرار می گیرند.  

بهاروند درباره مزایای افزایش تعداد روستاهای ثبت جهانی برای کشورهای عضو توضیح داد: تعداد بالای روستاهای جهانی گردشگری در هر کشور با توجه به رویکرد توسعه پایدار و جامعه محور این رقابت به مزیت های رقابتی کشورها می افزاید و فرصت های جدیدی برای کسب درآمدهای ارزی جامعه محلی فراهم می آورد؛ از طرفی نیز قدرت نرم کشورها برای رقابت در عرصه های بین المللی و نمایش فرهنگ و جاذبه های گردشگری با جهانی شدن در ابعاد وسیع تری به منصه ظهور می رسد.

اثر گذاری تقویت زیرساخت های تکنولوژی روستاها بر ثبت در دهکده های گردشگری جهانی

رئیس گروه توسعه جاذبه‌ها و محصولات گردشگری دفتر توسعه گردشگری داخلی درباره تاثیر گذاری تکنولوژی های نوین در روستاها برای جذب گردشگران گفت: علاوه بر وجود پتانسیل های فرهنگی و طبیعی که می تواند عامل جذب گردشگران باشد، دستیابی به تکنولوژی و بهره برداری از آن ها در حوزه گردشگری روستایی، تاثیر بسیار زیادی در باخت یا برد این رقابت ها دارد. به نحوی که روستاهایی که دارای شبکه اینترنت پرسرعت، شبکه های اجتماعی مجازی، وب سایت و امکانات تولید و نشر محتوای گردشگری هستند، از دیدگاه رقابت پذیری و جذب مخاطب در رده های بالاتری قرار می گیرند. امری که امروزه در بیشماری از روستاهای ایران خلا آن کاملا محسوس بوده و نیازمند تقویت جدی این بخش هستیم.

وی تصریح کرد: در ارزیابی هایی که طی این چند سال در حوزه روستاها برای ورود به عرصه رقابت جهانی داشته ایم به این نتیجه رسیده ایم که بخش زیادی روستاهای ما به لحاظ داشتن ابتکار و جاذبه، در دنیا کم نظیر و یا بی نظیر هستند ولی در حوزه های پشتیبانی، نرم افزاری و زیرساختی تفاوت فاحشی با دیگر روستاهای جهان داریم و امتیازات لازم را در این بخش ها کسب نمی­ کنیم.

شناسایی ۱۰۰ روستا برای ورود به عرصه رقابت ثبت جهانی  

بهاروند با اشاره به شناسایی ۱۰۰ روستا برای ورود به عرصه رقابت جهانی گفت: تا کنون حدود ۱۰۰ روستا که شرایط اولیه برای ورود به این عرصه را دارند شناسایی کردیم و برنامه های فشرده و متنوعی برای آموزش کارشناسان، توانمندسازی جوامع محلی و همکاری بخش خصوصی برگزار کرده ایم؛ لیکن با توجه به ماهیت شاخص های ارزیابی جهانی که مشارکت دستگاه های دولتی مختلف کشور را می­ طلبد، هماهنگی و همکاری جدی این دستگاه ها کاملا ضروری  است.

اعلام نتایج ۸ روستای  کاندیدای ثبت جهانی در آبان ماه

 وی  با اشاره به پیگیری های نتیجه بخش گروه توسعه جاذبه‌ها و محصولات گردشگری دفتر توسعه گردشگری داخلی  در ثبت جهانی روستای کندوان  اظهار کرد: ما برای رقابت سال ۲۰۲۴ روستاهای کندلوس، پالنگان، ابیانه، میمند، بیشه، فهرج، قلعه بالا و اصفهک را به عنوان نامزدهای ایران انتخاب کردیم، به همین منظور برنامه های متعددی با همکاری میز ملی گردشگری روستایی شامل، ایجاد زیرساخت های عمومی، برگزاری جشنواره و رویدادها، راه اندازی پویش های زیست محیطی، ایجاد وب سایت، تولید محتوا و تولید کلیپ های دو زبانه فارسی و انگلیسی و مجموعه متنوعی از اقدامات متناسب با شاخص های سازمان جهانی گردشگری در این روستاها اجرا شد که در نهایت، پرونده های خوبی از وضعیت روستاهای نامزد ایران برای سازمان گردشگری ملل ارسال کردیم. بنابر وضعیت روستاها و پرونده های ارسالی، برای امسال خیلی امیدوار هستیم که از روستاهای کشورمان نیز برنده ای در میان روستاهای جهانی گردشگری سال ۲۰۲۴ داشته باشیم. طبق برنامه زمانی اعلامی دبیرخانه بهترین روستاهای جهانی گردشگری(BTV) در آبان ماه سال جاری اسامی روستاهای برنده اعلام خواهد شد.

پایان پیام/

کد خبر 1783862

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha