به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در راستای سیاستگذاری و قاعدهمند شدن فعالیتها و برنامههای علمی و پژوهشی این سازمان و با هدف ایجاد وحدت رویه، ساماندهی و شفافسازی فرایند پذیرش، داوری و انتخاب آثار پژوهشی و نیز انتخاب پژوهشگران برتر جشنوارههای پژوهش و فناوری سازمان، «نظامنامه جشنواره پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران» بهعنوان سندی مرجع در شورای معاونان به تصویب رسید.
پیشنویس این نظامنامه با بهرهگیری از مستندات و تجربههای بهدست آمده از دورههای پیشین در معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان بهعنوان متولی اصلی برگزاری جشنواره، همزمان با فرآیند برگزاری چهاردهمین دوره در سال گذشته، تنظیم شد و طی شش جلسه در شورای سیاستگذاری و تدوین آن مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت در شورای معاونان سازمان به تصویب رسید.
سابقه برگزاری «جشنواره پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران» در ایام هفته پژوهش به سال ۱۳۸۹ برمیگردد. این جشنواره هرسال به منظور معرفی دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزههای علم اطلاعات و دانششناسی، علم آرشیو، مطالعات ایرانشناسی، مطالعات اسلامشناسی، مطالعات تاریخ معاصر، و نسخهشناسی و نسخهپژوهی برگزار میشود. تصویب «نظامنامه جشنواره پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران» در آستانه برگزاری جشنواره پانزدهم، راهگشا و هموارکننده مسیر این دوره جشنواره و جشنوارههای آینده خواهد بود.
این نظامنامه شامل: کلیات، اهداف، ارکان و بخشها، محورها، ضوابط و فرایندهای پذیرش، داوری و انتخاب آثار و پژوهشگران و نیز شیوه اجرای جشنواره است که در ۱۰ ماده و ۱۴ تبصره تنظیم شده است. از ویژگیهای این نظامنامه میتوان به تعیین وظایف هر بخش، ارائه شاخصهای قابل سنجش و نیز درج هفت پیوست اشاره کرد که کاربرگهای داوری متناسب با هر قالب و محور، برنامه جامع اطلاعرسانی و نیز نمونه کاربرگ گواهینامهها و تعهدنامههای مرتبط از جمله آنهاست.
«نظامنامه جشنواره پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران» در پایگاه اطلاعرسانی جشنواره سازمان در دسترس است.
نظر شما