رفع نواقص پرونده مسجد جامع همدان برای ثبت جهانی

سید مسعود حسینی ثبت جهانی هگمتانه مهمترین رویداد تاریخی فرهنگی در حوزه میراث فرهنگی دانست و با بیان اینکه مسجد جامع همدان در پرونده ثبت بود، گفت: در حال رفع نواقص پرونده این مسجد هستیم تا این مسجد را ثبت جهانی کنیم.

«سید مسعود حسینی»، شهردار همدان در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان درباره استفاده از ظرفیت مساجد تاریخی شهر همدان در توسعه گردشگری گفت: ما مسجد جامع شهر همدان داریم را داریم که فوق العاده زیباست؛ این مسجد در مرکزیت شهر قرار دارد و در تاریخ همدان نقش اساسی ایفاده کرده است. شهدا در دوران جنگ تحمیلی از این مسجد تشییع می شدند و جزو خاطرات ماندگار مردم شهر همدان هستند. این مسجد از لحاظ زیبایی شناسی هم بسیار زیباست که در ثبت جهانی نیز جزو مواردی بود که آورده شد.

رفع نواقص پرونده مسجد جامع همدان برای ثبت جهانی

شهردار همدان با اشاره به رفع نواقص مسجد جامع همدان برای ثبت جهانی اظهار کرد: ما در حال رفع نواقص پرونده این مسجد هستیم تا بتوانیم به لطف خدا  این مسجد را نیز ثبت جهانی کنیم.

راه اندازی گذر فرهنگی در جوار مسجد «حاج ابراهیم بیک» در ورودی شهر همدان

حسینی با اشاره به راه اندازی گذر فرهنگی در جوار مسجد «حاج ابراهیم بیک» گفت: ما یک گذر فرهنگی در سطح شهر همدان اجرا کردیم و آن را به پیاده راه تبدیل کردیم؛ این گذر ورودی شهر همدان در قدیم بوده است. یک مسجد بسیار زیبا به نام حاج ابراهیم بیک در این مکان قرار دارد که در ابتدای ورودی پیاده راه مستقر است. ما برای این مسجد برنامه داریم و برای ترمیم آن بودجه در نظر گرفتیم.

ثبت ۱۸۰۰ اثر میراثی در استان همدان

درباره ثبت جهانی هگمتانه چه تاثیراتی در اقتصاد، گردشگری وتوجه به میراث فرهنگی ملموس و ناملموس شهر همدان گفت:ثبت جهانی هگمتانه مهمترین رویداد تاریخی فرهنگی در حوزه میراث فرهنگی است و بالغ بر ۲۰ سال همه دست اندرکاران به دنبال این بودند که این مهم اتفاق بیفتد. این امر حق مردم همدان بود و خدا را شاکریم که در دوره مدیریتی ما اتفاق افتاد. همدان یک شهر تاریخی و تمدنی است و آن طور که ثابت شده ۳۵۰۰ سال است که زندگی در این شهر جریان داشته است. در دنیا شاهد تنها ۲ الی ۳ شهر وجود داشته باشند که دارای چنین ویژگی ای باشند.

شهردار همدان با بیان اینکه در استان همدان حدود ۱۸۰۰ اثر میراثی ثبت شده است، اظهار کرد: خاستگاه های تمدنی خیلی خوبی در این استان وجود دارد که با ارزش ترین آن هگمتانه است؛ این استان از بسیاری از استان های دیگر آثار تاریخی و تمدنی ثبت شده بیشتری دارد اما هنوز نتوانسته سهم خود را نه تنها از گردشگران خارجی بلکه از گردشگران ملی بگیرد. طی سالیان اخیر توجه جدی به این امر در سطح استان بخصوص شهر همدان شد. در این دوره مدیریتی و شورای شهر بودجه خوبی در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی تخصیص پیدا کرد. سال گذشته بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان صرف جداره سازی پیاده راه های همدان شد.

ثبت جهانی هگمتانه  حاصل همدلی شهرداری و وزارت میراث فرهنگی

حسینی با اشاره به همکاری و تعامل میراث فرهنگی و شهرداری همدان در پرونده ثبت جهانی هگتانه توضیح داد: اگر همدلی بین شهرداری و میراث فرهنگی نبود، ثبت جهانی هگمتانه هیچ گاه رقم نمی خورد. همکاران شهرداری طی چندین ماه تمام الحاقات و ضوابط را در سطح بازار همدان حذف کردند.

توسعه گردشگری در همدان نیازمند زیر ساخت  است

وی تقویت زیر ساخت های شهر همدان را یکی از راه های توسعه گردشگری در این استان خواند و گفت:  باید فرودگاه شهر همدان فعال شود چرا که با وجود اهمیت فراوان ثبت جهانی این امر نمی تواند تمام مشکلات گردشگری ما را حل کند. ما باید نسخه ای عمل کرده و در کنار آن زیرساخت ها را تقویت کنیم. فرودگاه همدان جزو دغدغه های مسئولان شهری و استانی است که انشاءالله فعال شود. همچنین بحث سیستم ریلی و زیرساخت های آن نیز از اهمیت برخوردار است. همین طور ما برای هتل های پنج ستاره و چهار ستاره خود ضوابط مشوقانه گذاشتیم و از آنها عوارض دریافت نمی کنیم. همچنین در حال تشکیل زیرساخت هایی هستیم تا بتوانیم زمینه ترغیب سرمایه گذاران را فراهم کنیم. در این زمینه مذاکرات خوبی هم انجام شده و انشاءالله روند شهر همدان بهتر از وضعیت کنونی باشد و بتوانیم به جایگاه اصلی خود دست یابیم.

کد خبر 1788794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha