خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: با توجه به آغاز رای گیری در انتخابات آمریکا، فواد ایزدی، کارشناس بین الملل در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شبستان درباره تاثیرگذاری مسلمانان آمریکا بر روند انتخابات در این کشور گفت: در کشور آمریکا ۵۰ ایالت وجود دارد که طبق نظرسنجیها نتایج ۴۳ ایالت مشخص است. تقریبا نیمی از آرا در این ۴۳ ایالت به سمت ترامپ و نیم دیگر به سمت هریس میروند و در واقع در آرای الکترال به نوعی همدیگر را خنثی میکنند. در نتیجه آرای هفت ایالت باقیمانده پیروز انتخابات را تعیین میکند. یکی از این هفت ایالت، ایالت میشیگان است که جمعیت مسلمانان در آن قابل توجه است. این افراد با وجود آنکه دل خوشی از خانم هریس به جهت مشارکت در جنگ غزه ندارند، اما به ترامپ نیز رای نخواهند داد، می دانند اگر در خانه بنشینند به ضرر خانم هریس خواهد بود. در کنار مسلمانان بسیاری از جوانان آمریکایی نیز از نسل کشی دولت کنونی در غزه ناراحت هستند، اما این افراد نیز قطعا به ترامپ رای نخواهند داد و اگر در خانه بنشینند نیز به ضرر خانم هریس خواهد بود. اگر خانم هریس در انتخابات شکست بخورد قطعا به خاطر نسل کشی در غزه است. با توجه به نزدیکی آرا نه تنها ایالتهایی نظیر میشیگان که تعداد مسلمانان در آن زیاد است، بلکه ایالتهایی که مسلمانان کمتری دارند میتوانند در نتیجه انتخابات تاثیرگذار باشند.
این کارشناس بینالملل درباره این سوال که پیروزی هر یک از نامزدها چه تاثیری در وضعیت منطقه و خاورمیانه خواهد داشت، تصریح کرد: هر دو نامزد هم به شدت حامی اسرائیل هستند و هم به شدت ضد ایران هستند. آنها شاید در روشها و تاکتیکهای خود متفاوت عمل کنند، اما در اهداف اصلی هیچ تفاوتی با هم ندارند و هیچ تغییری درعمل سیاست خارجه آمریکا در منطقه خاورمیانه اتفاق نخواهد افتاد.
فواد ایزدی درباره اینکه آیا مذاکرات به منظور آتش بس در غزه و لبنان منوط به انتخابات آمریکا است و آیا بعد از انتخابات امکان موفقیت در مذاکرات وجود دارد، گفت: کار آمریکاییها این بود که برای اسرائیل وقت خریدند تا جنایتهایش تکمیل شود. مذاکرات نیز تنها یک عملیات روانی بوده و آنها هیچ تمایلی به آتش بس نداشتهاند. آمریکاییها به دلیل آنکه تحت فشار افکار عمومی دنیا بودند خود را علاقهمند به آتش بس نشان دادند؛ آنها اگر علاقهمند به آتش بس بودند کافی بود که سلاح به اسرائیل نفرستند، زیرا ۷۰ درصد سلاح اسرائیل را آمریکا تامین کرد. بنابراین بحث آتش بس توسط آمریکاییها را نباید جدی گرفت.
وی در ادامه درباره اینکه اگر ترامپ در انتخابات شکست بخورد آیا امکان تکرار اتفاق سال ۲۰۲۰ و اتهام تقلب در انتخابات توسط او وجود دارد، اظهار کرد: بله، ممکن است بدتر از آن هم پیش بیاید. دنیا در حال حاضر دوقطبی شده و ترامپ نیز هیچ محدودیتی در ادعاهای اینچنینی ندارد.
وی درپایان درباره اینکه آیا نتیجه انتخابات آمریکا تاثیری در روابط ایران خواهد داشت، گفت: همان طور که اشاره شد، هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ضد ایران هستند و شاید در روشها متفاوت عمل کنند ولی در ضدیت خود با ایران اهداف یکسانی دارند.
نظر شما