دغدغه‌های مردم سیستان و بلوچستان و راه‌های حل آن

کرد با اشاره به دغدغه های اصلی مردم سیستان و بلوچستان، گفت: دولت باید از ظرفیت استان سیستان و بلوچستان استفاده کند و زمینه توسعه این استان را فراهم‌تر سازد.

«علی کرد» با اشاره به دستاوردهای ارزشمند جمهوری اسلامی ایران طی بیش از ۴ دهه به خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: استان پهناور سیستان و بلوچستان، دورترین استان به پایتخت و مرکز کشور است و با دو کشور افغانستان و پاکستان همسایه می‌باشد که مورد عنایت و توجه ویژه مقام معظم رهبری و مسئولان نظام قرار دارد.

نماینده مردم خاش، تفتان، میرجاوه، کورین و نصرت آباد با اشاره به مولفه های توسعه استان، افزود: ضمن تشکر و قدردانی از عنایات ویژه مقام معظم رهبری به استان سیستان و بلوچستان و خدمات ارزنده دولتمردان و مسئولین، تا آنجایی که مقدور بوده است و اعتبارات پاسخ می‌داد، خدمات ارزنده‌ای در تمام شاخص‌های توسعه، خدمات و رفاهیات انجام گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: این استان دور از مرکز است و وسعت پهناوری دارد، از سوی دیگر شهرها و روستاها با فاصله زیادی از هم قرار دارند و دارای نقاط مرزی طولانی با دو کشور غیر برخوردار و نابسامان افغانستان و پاکستان می باشد.

اقلیم خاص سیستان و بلوچستان نیازمند توجه ویژه
کرد با اشاره به اقلیم استان سیستان و بلوچستان افزود: این استان در مسیر بادهای ۱۲۰ روزه قرار دارد و خشکسالی‌های متوالی بالای ۱۵ سال مزید بر علت شده تا به رغم ارائه خدمات، رفاهیات و زیرساخت‌ها، با توجه به عمق محرومیت در تمام شاخص‌ها، باعث می‌شود خدمات ارائه شده آنگونه که باید به چشم نیاید.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات و چالش‌های پیش روی مردم استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: مردم از کمبود آب شرب و یا عدم وجود آب شرب در برخی از مناطق این استان رنج می برند.

وی افزود: با توجه به اینکه آب هیرمند در سیستان و زاهدان بسته شده است، از سوی دیگر آب‌های این منطقه سطحی بوده و ذخایر منابع زیرزمینی اندک می باشند، همچنین نزولات آسمانی در این منطقه کم است بنابراین مردم مرزدار سیستان و بلوچستان با کمبود شدید آب شرب و آب کشاورزی مواجه هستند.

آب شرب؛ مساله اول مردم استان سیستان و بلوچستان
کرد با اشاره راهکارهای حل مسأله آب استان، خاطرنشان کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان که در مجلس دهم پیشنهاد شد و مجلس یازدهم نیز بر اجرای آن تاکید کرد و در مجلس دوازدهم نیز همه نمایندگان خانه ملت بر اجرای طرح انتقال آب تاکید دارند.

وی با بیان اینکه خادمین مردم سیستان و بلوچستان مصر هستیم تا انتقال آب صورت بگیرد، افزود: طرح انتقال آب از دریای عمان از بین شهرهای استان سیستان و بلوچستان عبور می‌کند و می‌توانیم از این ظرفیت برای انتقال آب شرب، انتقال آب صنعتی و انتقال آب کشاورزی استفاده کنیم تا بتوانیم دشت‌های حاصل خیز سیستان و بلوچستان را آباد کنیم.

از ظرفیت انتقال آب دریای عمان برای آبادانی استان استفاده کنیم

نماینده مردم خاش، تفتان، میرجاوه، کورین و نصرت آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: انشعاباتی در شهرهایی که از سطح دریا بالا هستند مخصوصاً در همه شهرهای استان از جنوب تا مرکز استان و شمال استان لحاظ شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر لوله‌های انتقال آب از بین شهرستان‌های خوش و تفتان و بخش کوهین نصرت آباد عبور می‌کند و تاکید و استدعا و درخواست ما این است که هیات دولت، وزارت نیرو و وزارت صمت که مجری این طرح است، انشعابات آبرسانی در این مناطق را لحاظ کنند تا همزمان با شهرهای شرق و جنوب شرقی کشور از نعمت انتقال آب شرب بهره‌مند شوند.

کرد با اشاره به ظرفیت تبادل کالا از مرزهای شرقی و جنوب شرقی کشور، تصریح کرد: در مرزهای شرقی و جنوب شرقی کشور آنچه که فرصت برای تبادلات کالا وجود دارد، شفاف، روان و کامل نیست.

ایجاد بازارچه های مرزی می تواند در تامین امنیت کمک کند
وی با اشاره به ظرفیت بازارچه‌های مرزی جنوب و جنوب شرقی کشور، گفت: تعداد اقلامی که برای واردات و صادرات لحاظ شده بسیار کم است در حالی که ظرفیت مرزهای کشور در این منطقه بیشتر از آن می‌باشد بنابراین درخواست می کنیم تا واردات اقلامی را که ضرر به تولیدات داخلی کشور نمی‌رساند و مورد نیاز مردم مرزنشین و شهرهای داخلی است، افزایش یابد.

نماینده مردم خاش، تفتان، میرجاوه، کورین و نصرت آباد در مجلس شورای اسلامی افزود: همه ما نسبت به امنیت و حفظ تمامیت مرزی ایران بسیار حساس هستیم تا گروهک‌ها و معاندین نظام، اشرار مسلح و مواد مخدر وارد نشود، برای همه اینملاحظات باید تدابیری در مرزها بیندیشیم تا از ورود مواد و سلاح غیرمجاز به کشور جلوگیری شود چرا که این امر به امنیت ملی، محلی و استانی ضربه وارد می‌کند. 

برای حفظ امنیت پایدار، بازارچه های مرزی ویژه مرزنشینان تعریف کنیم
کرد خاطرنشان کرد: برای آنکه امنیت در منطقه را پایدار نگه داریم باید بازارچه های مرزی و گذرهای مرزی برای مرزنشینان تعریف شود تا بتوانیم تبادل کالای قانونی مصوب شده نظام و دولت را برای مردم صادر کنیم.

وی افزود: حساسیت امنیتی نیز باید هم مورد توجه مردم و هم نیروهای مسلح و دست‌اندرکاران در دولت باشد تا خدای نکرده کوچکترین خدشه ای به امنیت کشور در مرزها وارد نگردد.

کرد با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های پهناور کشور محسوب می‌شود خاطرنشان کرد: در تقسیم اعتبارات کشوری، آنگونه که به بخش‌های مختلف تخصیص داده می‌شود، با توجه به مسائل مشکلات و چالش‌های استان بسیار اندک است بنابراین پیشرفت اکثر پروژه‌ها کند می باشد. 

وی با تقدیر از دست اندرکاران گاز رسانی به استان سیستان و بلوچستان، گفت: در بحث گازرسانی اقدامات خوبی صورت گرفته است اما کافی و لازم نیست باید گازرسانی در شهرها، روستاها و مناطق عشایری استان بر اساس برنامه تدوین شده صورت بگیرد و مردم از نعمت گاز بهره‌مند شوند.

سرعت بخشی به اجرای طرح های زیرساختی در استان
کرد با اشاره به وضعیت جاده‌ها  اتوبان‌های استان سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: استان در مسیر ترانزیتی بندر چابهار و بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری قرار دارد  و انتقال و تبادل کالا از دریای بزرگ و از چابهار به مراکز شهرهای ایران و مرزهای شرقی انجام می‌گیرد،  در حالی که جاده‌های استان کم عرض بوده و بیشتر آنها نیز دو بانده نیستند به جاده‌های کشتاری تبدیل شده‌اند و متاسفانه روزانه شاهد فوت هموطنانمان در این جاده‌ها هستیم. 

وی با اشاره به آغاز احداث باند دوم جاده‌ها در استان سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: در قسمت‌های سیستان، سرحد و مکران و بلوچستان احداث اتوبان در حال انجام است و از دولت درخواست داریم با اختصاص اعتبار ویژه در بحث راه‌ها، تعریض جاده‌ها و دو بانده کردن آنها و رفع نقاط حادثه خیز اقدام کند که این امر می‌تواند در توسعه همه جانبه استان کمک کند. 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به آغاز اجرای کریدور شمال به جنوب، گفت: طرح خوبی است که چند سالیست آغاز شده است اما با توجه به کمبود اعتبار نتوانسته است آنچه را که هدف برنامه بوده است، برسد.

کرد تصریح کرد: سرعت اجرای طرح کریدور شمال به جنوب که شامل خط راه آهن نیز می‌باشد بسیار کم است بنابراین در این قسمت نیز انتظار داریم تا دولت به صورت ویژه به  اختصاص اعتبار در این بخش بپردازد.

اجرای طرح کریدور شمال به جنوب منجر به اشتغال پایدار می شود
وی تاکید کرد: اجرای طرح کریدور شمال به جنوب، اجرای طرح‌های جاده‌ای و احداث جاده، اجرای طرح‌های عمرانی زمینه فراهم می‌کند تا بیکاری در استان به طور چشمگیری کاهش پیدا کند، تورم کنترل شود.

کرد با بیان اینکه مرزهای جنوب شرقی کشور به کشورهای آسیای میانه و جاده ابریشم نزدیک است، خاطرنشان کرد: مرز میرجاوه، بازارچه رسمی خاکی ایران است و از نظر موقعیت جغرافیایی و سهولت دسترسی به کشورهای همسایه دومین مرز خاکی کشور بعد از مرز بازرگان می‌باشد. یعنی از نظر استراتژیک و درجه مرز میرجاوه در مقام دوم پس از مرز بازرگان قرار دارد.

مرز میرجاوه، تنها مرز خاکی کشور که به خط ریلی متصل است
وی افزود: مرز میرجاوه، تنها مرز خاکی کشور است که خط ریلی سراسری کشور از میرجاوه به کویته پاکستان وصل است و برای تبادل کالا می‌توان از این ظرفیت به خوبی بهره برد. از سوی دیگر تنها مرز خاکی کشور است که به فرودگاه بین‌المللی زاهدان نزدیک بوده و با آن حدود ۶۰ کیلومتر فاصله دارد. 

کرد با اشاره به دیگر مزایا و اهمیت مرزهای جنوب شرقی یا همان مرز میجاوه، گفت: این مرز به بازارهای مرکزی و کلان شهرهای ایران نسبت به مرزهای خاکی دیگر نزدیک‌تر است؛ به عنوان مثال به شهرهای زاهدان، بیرجند، کرمان، شیراز و اصفهان نزدیک است که این امر به اهمیت مرز میرجاوه می‌افزاید و تنها مرز خاکی است که به آسیای میانه وصل است و به راحتی می‌توانیم تحریم‌ها را از طریق بازارچه مرزی میرجاوه دور بزنیم.

تقدیر از توجه ویژه مقام معظم رهبری به مرزداران سیستان و بلوچستان
نماینده مردم خاش، تفتان، میرجاوه، کورین و نصرت آباد مجلس شورای اسلامی از توجه ویژه مقام معظم رهبری و همراهی دولت تقدیر کرد و گفت:  امیدواریم دولت چهاردهم با سرعت بیشتر در راستای تحقق این شاخص‌ها تلاش کند.

وی با اشاره به دریافت مالیات‌های کلان از فعالان اقتصادی در استان سیستان و بلوچستان، تصریح کرد:  برای کسی که در استان سیستان و بلوچستان به تبادل کالا می‌پردازد، مرزنشین است باید بخشودگی بخش زیاد و یا تمام مالیات را لحاظ کنیم به عنوان منطقه غیر برخوردار، کمتر توسعه یافته و محروم.

کرد با اشاره به وضعیت استخدام نیروی انسانی در استان سیستان و بلوچستان، گفت: پست‌های تصدی در استان زیر ۵۰ درصد است یعنی وقتی ادارات، ارگان‌ها و نهادها پست‌های بلاتصدی داشته باشند با این شرایط چگونه می‌توانیم به مردم خدمت رسانی کنیم و هم استان را توسعه دهیم؟

بومی گزینی؛ راه چاره برای کاهش بیکاری در استان
نماینده مجلس تاکید کرد: دولت با عزمی راسخ از طریق سازمان اداری استخدامی و از طریق سازمان برنامه‌ها بودجه، استان سیستان و بلوچستان را به صورت ویژه‌تر مورد توجه قرار دهد یعنی حداقل پست‌های بلاتصدی رو بالای ۷۰ درصد اعلام کند و نیروهای کاملاً بومی و ماندگار را در ارگان‌ها و نهادهای استان سیستان و بلوچستان استخدام کنند.

وی افزود: بسیاری از متقاضیان کارهای دولتی، استان سیستان و بلوچستان را انتخاب می‌کنند و پس از یک سال کار در این استان، به عناوین مختلف از استان خارج می‌شوند بنابراین باعث می‌شود تا پست‌های بلاتصدی زیادی در استان داشته باشیم.

کرد با بیان اینکه در استخدام و گزینش نیروی انسانی در ارگان‌های دولتی استان سیستان و بلوچستان باید به صورت بومی و محلی دیده شود گفت: اگر همچنان نگاه ملی در استخدام و گزینش نیروی انسانی در استان سیستان و بلوچستان داشته باشیم، جوانان تحصیل کرده مرزدار و غیور و بومی و انقلابی استان سیستان و بلوچستان همچنان بیکار می‌مانند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید توجه خاص به آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان داشته باشیم، گفت: شرایط استخدامی، بستر و امکانات در بحث آموزشی و امکانات رفاهیات و فضاهای آموزشی یکی از مشکلات ما است.

ورود جهادی به حوزه آموزش و پرورش استان/ مدارس استاندارد بسازیم
وی افزود: دولت، نظام و مسئولین باید عزم راسخی برای اینکه به صورت جهادی در حوزه تعلیم و تربیت استان سیستان و بلوچستان ورود کنند تا همه مدارس کپری جمع شود، مدارس خشتی گلی و مدارس دارای سقف چوبی همه باید جمع آوری شود و مدرسه استاندارد در استان ساخته شود. همچنین دانش آموزان دختر و پسر بازمانده از تحصیل را به هر طریق که شده باید جذب مدارس آموزش و پرورش کنیم.

کرد با بیان اینکه جذب نیروی انسانی در آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان باید از نیروهای بومی صورت گیرد، خاطرنشان کرد: اجرای ماده ۲۸ در استخدام نیروهای آموزش و پرورش، نارضایتی مردم استان سیستان و بلوچستان را بالا برده است چرا که در قالب اجرای این ماده حتی ۱۵ درصد از نیروهای بومی استان در آموزش و پرورش پذیرش نشده‌اند.

بازماندگان از تحصیل را به کلاس های درس بازگردانیم
کرد تصریح کرد: به عنوان نماینده مردم استان سیستان و بلوچستان اعلام می کنم که باید شیوه پذیرش نیرو در آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان و پذیرش دانشجو معلم و کارمند آموزگار و معلم تغییر یابد و از مردم بومی استان در این بخش استفاده کنیم تا آموزش و پرورش پویا و در حد شأن دانش آموزان داشته باشیم و دانش آموزان بازمانده از تحصیل به ویژه دختران عزیزمان را به کلاس‌های درس بازگردانیم.

کد خبر 1791472

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha